... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
cornetto
Auto: E39 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: Moje prve BMW e61 530xD

Utorok, 8. Februára 2011, 18:55

krása nová 5ka a xD.. touringy sa mi všeobecne nepáčia, ale tvoje bawo je perfektné.. u BMW sa to podľa mňa nehodí, skôr sa to hodí na takú Audinu A6, ale to je môj názor, 100 ľudí 100 chutí..
spotrebu nerieš, je to furt dobré, nato, aký máš výkon a xko..

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Utorok, 8. Februára 2011, 19:00

s tou spotrebou u octy si sa kus zjebal nie? ved to ma potom lepsiu ucinnost ako elektrocentrala, motor zere cca 2 litre na hodinu, je uplne jedno aky (na volnobehu)

inac ked ti to papa 15litrov, mal by si dochladzovat turbo aby ti coskoro neodislo
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

hocico
Autor témy
Auto: 530 xd e61
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 8. Februára 2011, 19:53

jararak napísal:
s tou spotrebou u octy si sa kus zjebal nie? ved to ma potom lepsiu ucinnost ako elektrocentrala, motor zere cca 2 litre na hodinu, je uplne jedno aky (na volnobehu)

inac ked ti to papa 15litrov, mal by si dochladzovat turbo aby ti coskoro neodislo

No ci som sa ako pises "zjebal" alebo nie uz neviem,ale jazdil som na nej denno denne a viem co to pisalo ked som stal a cakal na ludi co som vozil do prace zo svk do rakuska a naspat.obcas som stal hodinu obcas 5 minut a sledoval som to ked som klimu zapol alebo ju vypol.Pri zapnutej stale max 0.6l/hod a pri vypnutej 0.4l/hod. A pises ze ked zere 15 mal by som ochladzovat :) myslim ze ked sa do toho nebudem starat,to pojde podstatne dlchsie ako keby to budem "dochladzovat" Ved je to hadam na jazdenie a spotreba 15l je podla mna pri chlapcenskej jazde uplne normalna.Obcas niekoho predbehnem,obcas na tych 100metrov v meste viac pridam a uz v polke tej trasi musim brzdit aby som nebol v aute predomnou.Myslis ze 6valec s 240konmi,500 Nmetrami,4x4 a 2tonami (1860 prevadzkova +100kg ja a plna nadrz) bude zrat 7?

este kt omu volnobehu, nejdem robit reklamu,takze nedam link odkial to je. !!!Z INYCH FOR!!!:

matkoooo - Mne ukazuje spotrebu na volnobehu 0.4l/h.Mam motor AFN r.v.96"

vlca01 - já mam spotrebu pri studeným motoru cca 1,3 l/ hodinu a pri teplým 0,7l/ hod. muže to kolísat 0,8 -0,9 podle toho kolik mas zapnutých spotrebicu, svetel, klimu, vetráky a td. nekterí maji i 0,5l/hod, to už zaleži jak to mas serizene....

mp3turbo - Podla mna je to ale normalne pretoze na volnobehu ma motor spotrebu okolo 0.6l/hod ak su spravne nastavene rozvody ; ak nie tak kludne aj 1.0l/hod a potom sa samozrejme vyssiu spotrebu aj pri jazde.

Ak sa nemylim auto je auto a centrala co vyraba 220v je zas nieco ine nie?
A takto by som mohol pokracovat donekonecna...
Este otazka.Ty svoje turbo ochladzujes?Ak ano,napis prosim ako,lebo toto uz vobec nechapem,ako to myslis?Mam jazdit s otvorenou kapotou,alebo mam do turba navrtat dieru a ochladzovat to vodou z ostrekovacu?
Prílohy
Vaha auta.png
Vaha auta.png (836.19 KiB) 1139 zobrazení

jararak

Re: [E61 530xD] Moje prve BMW

Utorok, 8. Februára 2011, 20:19

ochladzovat turbo je podla mna nutnost pri kazdom turbomotore (jedno ci dizel alebo benzin), jednoducho par minut pred odstavkou ho netlacis, popripade ho nechas stat na volnobehu (aj magicar ma taku funkciu, necha nastartovane asi minutu, pritom zamkne dvere, potom zdochne motor)

neviem preco by mala byt elektrocentrala nieco ine ako motor v aute, je to spalovaci motor, do ktoreho sa leje palivo, akurat namiesto spojky a prevodovky to ma elektricku zastrcku :)

tych 15 je naozaj asi chlapcenska jazda, len treba troska predvidat a hned budes vediet chodit za polovicu :), neboj, aj to sa naucis. naozaj to auto je na jazdenie, ale podla toho popisu jazdy si si mal kupit asi Mko, to je na zavodenie, ale v tom pripade by si uz nemal lietat po cestach ale na okruhu.

btw to forum z ktoreho si tahal je tuningklub? su mi zname tie nicky ;)
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

hocico
Autor témy

Utorok, 8. Februára 2011, 20:27

A kolko je podla teba normalna spotreba v meste na tom mojom ?

jararak

Utorok, 8. Februára 2011, 20:29

v Ba by mala byt 10, max 11
v Po to vychadza tiez nejak tak

ale to su situacie so zapchami
neviem ako to mate v Tv, ale ked som tam az tak vela krizovatiek nebolo :)

ja ta len chcem upozornit nato ze ten motor ide uzasne, ale nepojde tak dozivotne pokial sa nebudes on troska starat.
bmwcoding.sk

hocico
Autor témy

Utorok, 8. Februára 2011, 20:43

jararak napísal:
v Ba by mala byt 10, max 11
v Po to vychadza tiez nejak tak

ale to su situacie so zapchami
neviem ako to mate v Tv, ale ked som tam az tak vela krizovatiek nebolo :)

ja ta len chcem upozornit nato ze ten motor ide uzasne, ale nepojde tak dozivotne pokial sa nebudes on troska starat.

Ked uz nieco tak:som z RS nie TV ani PO a ani BA.Mame tu jednu krizovatku jeden semafor a 2 kruhove.Spotrebu som dosiahol najmenej 9,1 a aj to som isiel ako sopel.Normalne jazdim na 12 po meste a 8,5 kombinovanu. Ci to veris alebo nie aj keby sa poskladam na tom 2tonovom 3litri a +automate memej nedosiahnem.Najmensia kombinovana ako som pisal bola 7.2 a to som uz siel fakt ako brzda.

jararak

Utorok, 8. Februára 2011, 20:50

vidis a ten automat ma nenapadol, som si ta pomylil s inym clenom, on je z tv :(

no ale ked pises tieto spotreby tak tie niesu vobec az tak strasne

btw viem co je jazdit na dvojtonovom dizlovom pohrebaku ;)
bmwcoding.sk

mareko258
Auto: BMW E61

Utorok, 8. Februára 2011, 20:54

hocico napísal:

Ked uz nieco tak:som z RS nie TV ani PO a ani BA.Mame tu jednu krizovatku jeden semafor a 2 kruhove.Spotrebu som dosiahol najmenej 9,1 a aj to som isiel ako sopel.Normalne jazdim na 12 po meste a 8,5 kombinovanu. Ci to veris alebo nie aj keby sa poskladam na tom 2tonovom 3litri a +automate memej nedosiahnem.Najmensia kombinovana ako som pisal bola 7.2 a to som uz siel fakt ako brzda.

spotreba je v pohode, mas automat mas Xko tak tych 9-10litrov v meste kuldne pocitaj a kombinovanu dlhodobo tak okolo 8litrov.
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

hocico
Autor témy

Utorok, 8. Februára 2011, 21:07

no ja sa pri fakt kludnej jazde pod 10 nedostanem,Len panovi hore sa to nejak nepozdavalo :mrgreen: Uz som uvazoval ze spravim temu "komu kolko zere 530xd" :mrgreen: ja som nazoru ze male mesto = velka spotreba.Trebars taka BA.To je mesto? Ved tam to je skor ako dialnicna krizovatka.Zatial co unas mame na jednej ceste milion dier,je v ba milion obchvatov.Jazdit poRS je asi take ako jazdit v BA po sidlisku a stale dookola pomedzi bytovky.Mi niekto chce povedat ze by tam mal spotrebu 9? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

hocico
Autor témy

Utorok, 8. Februára 2011, 21:08

jararak napísal:
vidis a ten automat ma nenapadol, som si ta pomylil s inym clenom, on je z tv :(

no ale ked pises tieto spotreby tak tie niesu vobec az tak strasne

btw viem co je jazdit na dvojtonovom dizlovom pohrebaku ;)

Este ze sme sa dohodli dako :bmwball: :mrgreen:

marcas1706
Auto: BMW F20, 116d
Kraj: Prešovský

Utorok, 8. Februára 2011, 21:13

noo spotreba je v pohoďke na 3 l môj otec mal bmw X5 a jazdil iba v meste a to v Poprade a mal stále spotrebu tých 12-14 a to bolo auto ťažké ako sviňa !! Ale mimo keď som šiel na ňom tak som spravil spotrebu do 8 l čo som nechápal.. :shock: :D
Jazda na obyčajnom aute nie je o ničom...ALE NA BMW JE PECKA !!

Spiderman
Auto: e60 530xd
Kraj: Nitriansky

Utorok, 8. Februára 2011, 21:43

ja jazdim na 530xd od septembra a dlhodobu mam 9,1. jazdim aj mesto aj vonku. aj 15l sa na tom da urcite spravit, ale len na chvilku, lebo potom to ide hned smerom dole :wink:

a turbo ochladzujem aj ja =D>

marcas1706
Auto: BMW F20, 116d
Kraj: Prešovský

Utorok, 8. Februára 2011, 21:49

Spiderman napísal:
ja jazdim na 530xd od septembra a dlhodobu mam 9,1. jazdim aj mesto aj vonku. aj 15l sa na tom da urcite spravit, ale len na chvilku, lebo potom to ide hned smerom dole :wink:

9,1 je super =D> =D> ..som rád ,že odkedy mám auto tak som takú vysokú spotrebu ešte nemal !! Teraz mám v meste tak okolo 8,3-8,6 a to je tak v pohode a v lete tak okolo 7,5-8,0 !!
Jazda na obyčajnom aute nie je o ničom...ALE NA BMW JE PECKA !!

hocico
Autor témy

Utorok, 8. Februára 2011, 21:51

Spiderman napísal:

Ty dokazes v meste dat autu tak aby si potom musel stat na mieste a nechat auto este vrcat? Aj ja som to dokazal tak pred 5rokmi :) uz ma to preslo :smile:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 20 neregistrovaných