... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Inscene
Auto: beamer
Kraj: Trenčiansky

Re: E46 - Xenony

Sobota, 17. Októbra 2009, 17:49

kamos kvantum aut aj novych ma xenony dokonca ich nema ani v cocke a nema ostrekovace tak netrep!!!! a ma to legalne od vyroby
e46 330i
e28 544i

alfi666

Sobota, 17. Októbra 2009, 19:06

Existuje take nieco ako vynimka z vyhlasky ;).. a tieto auta ju musia mat zapisanu v TP - inak maju aj legalne xenony vlastne nelegalne ;)

Napriklad vo vyhlaske je aj to, ze spinac svetiel musi byt podsvieteny - a kopa francuzskych aut zapina svetla smerovkovou packou a ta neni podsvietena... a maju zapisanu vynimku v TP - resp. aspon ja som pri Peugeote mal ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

PetoK
Kraj: Žilinský

Sobota, 17. Októbra 2009, 19:23

Presne tak, ako píše Alfi, ak nemajp ostrekovače a projekčné typy svetiel, musia to mať presne špecifikované vo výnimkách, schválené MDPT a zapísané v TP... a pokial nie, je to jednoducho nelegálne alebo 100% dorábané...

BTW, sorry za OT, ale...
Inscene,no comment... #-o je evidentné že problematiku vôbec neovládaš, a máš v tom riadny chaos... tak si nepleť svoje naivné dojmy so skutočnosťou... od r.1996 musia mať všetky autá vybavené origo xenon/bixenon svetlometmi ostrekovače svetiel a automatickú nivo reguláciu podľa zaťaženia auta. Veľmi jednoducho zistiteľné už napr. podľa chýbajúceho ovládača na nastavenie sklomu svetlometov... :!: A pokiaľ si to aj tak nepochopil, nemám k tomu čo dodať...

Inscene
Auto: beamer
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 17. Októbra 2009, 20:59

petoK kto tu vyprava ze nemusia mat automaticku regulaciu vysky svetiel to som nepovedal
jasne ze je to lahko zistitelne

HOVORIL SOM ZE KOPA AUT MA XENONY AJ KED PRITOM NEMA COCKU ANI OSTREKOVACE A MA TO OD VYROBY TAKZE TAK...

ja mam xenony orig bmw a pan debil na dopravnom inspektorate sa ani po opakovanej ziadosti neunuval dopisat tieto udaje do technickeho preukazu a polke 20 rocnych policajtov ktory ma zastavia a vylievaju si svoje ega na mne a na xenonoch musim ukazovat bmw knizku s vybavou takze tak
e46 330i
e28 544i

svanto66
Auto: E91 318d LCI
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 23. Januára 2011, 14:19

caute..mam origo xenony a vravite ze sa to nastavuje automaticky..mne svietia trosku dodola a chcel by som to podvihnut ak sa to da..teda da sa to nejako nastavit rucne? dakujem..
E93 M3 LCI
E91 318d LCI
E46 320d EX

Roland85
Auto: BMW E46-320d/100kW
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 23. Januára 2011, 17:25

svanto66 napísal:
caute..mam origo xenony a vravite ze sa to nastavuje automaticky..mne svietia trosku dodola a chcel by som to podvihnut ak sa to da..teda da sa to nejako nastavit rucne? dakujem..

ano daju..aj ja som si ich trosku dvihal...na zadnej strane svetla je taky plastovy srob v tvare hviezdy, ja ho mam taky bielo zltý, ide do neho imbus 5-ka a tocenim si dvihas paraboly hore dole....mne to tiez ukazal kamos z BMW...a odvtedy konecne vidim na cestu....

Rony
Auto: E46 320D 110kW
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 23. Januára 2011, 18:12

Ono je dost mozne este ze ti odisiel ten senzor co je na prednej alebo zadnej naprave a sluzi na nastavenie automatickej vysky xenonov. Diagnostika vypise ked je zly.

K1ic0
Auto: E46 320D

Nedeľa, 23. Januára 2011, 22:32

kolko asi vyjdu take senzory na napravu??
a este ako zistia na STK ci to auto ma automaticke naklapanie a ci funguje tak ako ma?? lebo chcem kupit xenony a chlap co ich predava to nema.. aby som zato nedostal pokutu,,alebo nezobrali TP.. poradi niekto?

svanto66
Auto: E91 318d LCI
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 23. Januára 2011, 22:51

Roland85 napísal:

ano daju..aj ja som si ich trosku dvihal...na zadnej strane svetla je taky plastovy srob v tvare hviezdy, ja ho mam taky bielo zltý, ide do neho imbus 5-ka a tocenim si dvihas paraboly hore dole....mne to tiez ukazal kamos z BMW...a odvtedy konecne vidim na cestu....

vyborne \:D/ dakujem :wink: skusim to nastavit nech uz aj ja poriadne vidim :!:
E93 M3 LCI
E91 318d LCI
E46 320d EX

K1ic0
Auto: E46 320D

Utorok, 25. Januára 2011, 15:07

K1ic0 napísal:
kolko asi vyjdu take senzory na napravu??
a este ako zistia na STK ci to auto ma automaticke naklapanie a ci funguje tak ako ma?? lebo chcem kupit xenony a chlap co ich predava to nema.. aby som zato nedostal pokutu,,alebo nezobrali TP.. poradi niekto?

nik to neprerabal??

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 25. Januára 2011, 15:53

Tie senzory sa jebkaju,ale ked chceš dám ti návod ako na to a hned si to rozmyslíš....ja tiež senzory nemám,ked si neni debil tak si svetla nadstaviš a hotovo.......
Prílohy
bmw xenony montaž.pdf
(401.63 KiB) 240 stiahnutí
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

SN-silver
Auto: e46 320i m parketa
Kraj: Košický

Utorok, 25. Januára 2011, 18:04

K1ic0 napísal:
nik to neprerabal??

tie cidla zistia tak ze ked ich mas tak nemas v interieri koliesko na nastavovanie xenonu pretoze sa nastavuju automaticky.. Pokial nemas xenony a chces to mat vsetko s kostolnym poriadkom.. tak sa nedoplatis stalo by to mozno jak polka tvojho auta ked len ostrekovace original stoja dobludu..nie to starter na xenon cidla atd...
Naposledy upravil/-a SN-silver v Utorok, 25. Januára 2011, 18:10, upravené celkom 1 krát.

SN-silver
Auto: e46 320i m parketa
Kraj: Košický

Utorok, 25. Januára 2011, 18:19

Inscene napísal:
petoK kto tu vyprava ze nemusia mat automaticku regulaciu vysky svetiel to som nepovedal
jasne ze je to lahko zistitelne

HOVORIL SOM ZE KOPA AUT MA XENONY AJ KED PRITOM NEMA COCKU ANI OSTREKOVACE A MA TO OD VYROBY TAKZE TAK...

ja mam xenony orig bmw a pan debil na dopravnom inspektorate sa ani po opakovanej ziadosti neunuval dopisat tieto udaje do technickeho preukazu a polke 20 rocnych policajtov ktory ma zastavia a vylievaju si svoje ega na mne a na xenonoch musim ukazovat bmw knizku s vybavou takze tak

hlapčiku :D ja mam tiez xenony original od vyroby aj s cockou aj s cidlami na prednej a zadnej naprave su original no nemam ostrekovace do roku 98 boli doporucene po roku 98 maju mat povinne ostrekovace v maji vysla vyhlaska ze kazde auto so xenon. reflektormi musi mat ostrekovace bezohladu nato ci je original, pretoze xenon reflektor sa nezahrieva tak ako halogen ziarivka , takze ani mne neostava nic ine len dorobit tie ostrekovace viem o ocm hovorim bol som teraz na stk a keby nebolo vybavene ani neprejdem koli tomu.. a ak nepoznas policajtov nevysvetlis.. skratka vyhlaska znie tak a bodka sa s tebou nebudu srat je to asi rok stara zalezitost.,...

rase

Utorok, 25. Januára 2011, 18:20

Viem vam namontovat xenony, policajt vam nezisti ci mate automaticke nastavovanie svetiel alebo nie, je nato riesenie , pri zapnuti svetiel sa vam simuluje pohyb reflektorov ako keby to malo automaticke stelovanie.. a ostrekovace su neni tiez problemom.

TT-SIMIK
Auto: BMW

Streda, 26. Januára 2011, 11:00

Aj E46 halogen má automaticke nastavenie svetiel do nadstavenej polohy po naštartovaní,ale to nemá s tým nič spoločné,dôležité aby v kabine nebolo kolečko na nadstavenie výšky, potom už ide lahšie ojebavat..... :lol: :lol:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní