... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
ss.sigma napísal:no ja mam k tomu 2 poznatky![]()
1. to žhavenie sa mi bežne zobrazuje, keď boli túto zimu skoro ráno mrazy pod -18°C tak mi tu ikonku žhavenia ukázalo na niekoľko sekúnd (2-3) a aj štartovanie sa oneskorilo o ten čas... ale je dosť možné že to žhaví už keď sa odomkne centrálom, ako to bolo spomenuté... Keď budú veľké mrazy, tak to skúsim testnúť, tak že odomknem auto, bleskovo tam vtrhnem a naštartujem. Uvidím či mi žhavenie bude trvať dlhšie... Akurát neviem či sa ma štartovať tak že stlačím start zo spojkou hneď, alebo najprv bez spojky, počkám kým zhasnú kontrolky a potom zo spojkou... nikde to nepíšu, tak neviem...
MichalStanko napísal:Ok vďaka. Viete prípadne niekto, čo v BMW servise pýtajú za diagnostiku? Mám pocit že to je okolo 100 EUR, nie?
MichalStanko napísal:Ok vďaka. Viete prípadne niekto, čo v BMW servise pýtajú za diagnostiku? Mám pocit že to je okolo 100 EUR, nie?
MichalStanko napísal:ss.sigma - to čo opisuješ mi vcelku pripomína tie moje stavy.
....
V tlačidle Štart ale asi problém nebude, lebo som odpozoroval, že vždy keď ho stlačím, tak sa stane aspoň niečo (a napr. nikdy sa mi nestalo že by mi nevypol motor, keď som ho chcel vypnúť...) - pri tách problémových štartoch, keď mi nezačne štartovať ani po povedzme treťom stlačení, sa to správa zhruba takto: pri prvom stlačení sa rozsvieti plno kontroliek a ani škrk; pri druhom stlačení kontrolky zhasnú a ani škrk; pri treťom zhasne všetko, aj obrazovka iDrive, tvári sa ako keby som vytiahol kľúčik... Prestávky medzi pokusmi cca 5 sekúnd. Potom vytiahnem kľúčik, zastrčím naspäť, obrazovka sa zase zapne ako vždy keď zasuniem kľúčik, a naštartuje v pohode...
....
MichalStanko napísal:Nazdar chlapi,
mám taký malý problém so štartovaníma keďže som úplný a totálny laik, napadlo mi, že by som sa tu skúsil popýtať
Jedná sa o E90, 320d, ročník 2005. Posledné dni mal problémy so štartovaním, typu - stlačím tlačidlo START a nič sa nedeje, iba sa rozsvietia všetky možné kontrolky (mám tušáka že asi budete chcieť vedieť aké), stlačím znova a zhasnú, ale nič, žiadne otáčanie, ani škrk... Vyberiem kľúčik, zastrčím, skúšam znova, niekoľkokrát sa to celé zopakuje (náhodný počet) a potom mi zrazu v pohode naštartuje. Inokedy neštrajkuje a naštartuje na prvýkrát... Myslel som si, že bol problém v baterke, pretože alarm, ktorý kontroluje aj stav baterky, mi signalizoval pokles napätia baterky, navyše predvčerom sa mi celý deň v aute svietilo, lebo som bohužiaľ zle zavrel dvere - alarm signalizoval pokles napätia v baterke a na druhý deň (včera) ráno som už nenaštartoval vôbec. Tak prišiel o pár hodín servisák, skúsil naštartovať a pre zmenu mu to nabehlo opäť na prvýkrát. I tak sa ale baterka vymenila, porobil čachre machre s počítačom aby auto nesignalizovalo všetko možné, naštartoval som v pohode na prvýkrát, previezol som sa po parkovisku, všetko ok. Dnes ráno naštartovalo bez problémov. A dnes večer opäť starý známy problém - stláčam START raz, druhýkrát, tretíkrát a nič... naštartoval asi na piate - šieste stlačenie.
Ale ako som povedal - keď už neignoruje že sa snažím naštartovať, tak naskočí v pohode; problém je, že veľakrát predtým úplne ignoruje, že sa snažím naštartovať - stláčam stláčam a ani náznak nejakej aktivity...
Stretli ste sa nikto už s takýmto niečím? Prípadne má niekto tušenie v čom môže byť problém?
Ďakujem za odpoveď. :)
gdobos napísal:Caute,
mam podobny problem, ako Michal avsak riesenie som tu nenasiel. Nepozna niekto pricinu chybu?