... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
mys_iak napísal:jasne je to tak neviem aky chudak by kradol e36tku alebo E46tku na kseft... ked na nej ma max. 1000e zarobok... a v base by sedel rovnako dlho ako ked ukradne 60000e auto... a zarobok ma omnoho vyssi ci uz na predaj abo na nahradne diely...
bpc11 napísal:no neviem ci to tu bolo spomenute ale uvedomujete si jednu vec?
TOTO mozu citat aj samotni zlodeji....ved zaregistrovat sa tu moze hocikto....
7er napísal:iba na tajne vypinace by somsa moc nespoliehal...zlodej pozna skryse v aute ovela lepsie ako majitel![]()
ked chcete pokojne spavat tak vzdy po zaparkovani vozidla si dajte na koleso papucu![]()
snad to nebude v noci pilit![]()
no ale podla ten kto nema peniaze na drahe alarmy a chce pokojne spavat tak odporucam investovat do prevencie ako potom do nasledkov cize moja rada:
dajte si aspon nalepky alarmu zeder lock na okno vodicove a aj ked ho tam nemate tak to zlodeja odradi alebo aspon ho to zamysli...
alebo si toto namontujte na branu domu :
http://www.grif.sk/Atrapa-kamery,imitac ... 07,58.html
celkom ucinne je aj vlozenie magnetickeho pliesku do zamku alebo spinacky zlodej pri sebe snad nenosi magnety
vzdy platilo prislovie : vo vsetkom je jednoduchost
salat napísal:nic v zlom, ale ten prispevok mi pripada ako OT reklama na Zeder
Ak niekto kupuje novy baworak a chce kludne spavat, asi jedine riesenie je ten spominany doberman v aute (no pre pachovo citlive povahy nedoporucujem), alebo hodit k tomu autu popri standardnom zabezpoeceni (asi zbytocny imobilizer + nonBMW alarm) aj GAP poistenie. A budem kludne spat... ked zmizne, hej, nasere ma to, no do par mesiacov beham na novom.
K tomu zederu len tolko, ak budu zlodejske party zohrane ako odtahovaci v BA, zeder nezeder, do 5 min mate auto z ulice nalozene a odvezene prec a este aj okoloiduci budu tleiskat, ze odtahuju baworaka. Potom tam niekde v podzemnej garazi bude dost casu vybrat cele riadenie aj so zederom.
Mimo toho, ako som pisal v inom vlakne, rozmyslal som na Zederom, no ked som videl skicu/vykres ako sa to instaluje a kam, zamietol som to. Stlpik riadenia je komplexny kinematicky system, ktory sa ma v pripade narazu stiahnut do priestoru motora/pod palubovku. Nadrbte na neho 10cm nerezovy valec s dalsimi upevnovacimi objimkami a vyckajte na celny naraz. To bude masaker ako americke crashtesty z 1960teho. Valec Zederu je ulozeny presne proti Vasmu kolenu a pripadne az panvy. Stlpik sa nestiahne, lebo sa nezalomil a neohol tam kde mal (drzi na nom Zeder). Rozdrti to kolena jedna radost... a toto ja riskovat nebudem. Radsej nech mi to auto slohnu, to su len peniaze v inej forme. Zdravie a kolena mam len jedny a tie si nekupim ani za styri M3ky.
admiral542 napísal:inak salat ma upnu pravdu zeder neni dobre riesenie narusa deformacnu zonu a je dost nebezpecny a nehovoriac otom ze auto kedykolvek sa da rychlo odtiahnut nejlepsia je kombinacia dorabaneho alarmu dorabanehoo imobilizeru a zamku na radiacu paku defend lock sa to vola zevraj je to pohodlna a dobra vec :-)