... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

WIRUS
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

X drive - automat

Streda, 12. Januára 2011, 18:15

ospravedlnujem sa ale nenasiel som adekvatnu temu v ktorej by som sa mohol na toto spytat:
1.chcem sa spytat presne tomu nerozumiem ale X drive funguje tak ze taha zadok a ked treba zapne sa aj predok v nejakom pomere a chcem vediet ci to je tak aj na starsich bmw modelov e46 a e39kach?
2.chcem sa spytat na automaticku prevodovku na modeloch e36(ak sa nemylil) je okrem P,R,D,N este aj S-sport,neviem ako sa oznacuje Snow a E-economy,je takato aj pri hore spominanych modeloch??
3.maju tieto dva modeli pri cisto zadnom nahone samosvor a ak hej v akom pomere???
dakujem za odpovede!

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Re: X drive - automat

Streda, 12. Januára 2011, 21:05

WIRUS napísal:
ospravedlnujem sa ale nenasiel som adekvatnu temu v ktorej by som sa mohol na toto spytat:
1.chcem sa spytat presne tomu nerozumiem ale X drive funguje tak ze taha zadok a ked treba zapne sa aj predok v nejakom pomere a chcem vediet ci to je tak aj na starsich bmw modelov e46 a e39kach?
2.chcem sa spytat na automaticku prevodovku na modeloch e36(ak sa nemylil) je okrem P,R,D,N este aj S-sport,neviem ako sa oznacuje Snow a E-economy,je takato aj pri hore spominanych modeloch??
3.maju tieto dva modeli pri cisto zadnom nahone samosvor a ak hej v akom pomere???
dakujem za odpovede!

afaik!

1. na starsich to bolo pevne 38:62.. od X3ky sa zacal davat xDrive ktory si rozdeloval nahon podla potreby
2. steptronic ma PRND a "pod" Dckom je S/M +/-, tj. Sport/Manual
3. mozu mat ale urcite nie v zaklade
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

WIRUS
Autor témy

Streda, 12. Januára 2011, 21:28

1. na starsich to bolo pevne 38:62.. od X3ky sa zacal davat xDrive ktory si rozdeloval nahon podla potreby
2. steptronic ma PRND a "pod" Dckom je S/M +/-, tj. Sport/Manual
3. mozu mat ale urcite nie v zaklade[/quote]

1.o kolko je vacsia spotreba?
2.to je nieco ako u vw tiptronic?a ked je na "S"tak same radi pri vysokych otackach a pri "D"pri nizkych a M si sam davam?
3.no jednalo by sa bud o model e46 r 99 a viac alebo e39 rovnaky rok,a ako sa to da zistit ci to auto ma?

Lopo

Štvrtok, 13. Januára 2011, 13:48

WIRUS napísal:
1.o kolko je vacsia spotreba?
2.to je nieco ako u vw tiptronic?a ked je na "S"tak same radi pri vysokych otackach a pri "D"pri nizkych a M si sam davam?
3.no jednalo by sa bud o model e46 r 99 a viac alebo e39 rovnaky rok,a ako sa to da zistit ci to auto ma?

1. To sa neda generalne povedat... najlepsie je pozerat priamo konkretny model a konkretnu motorizaciu, ci to bude vyhovovat tvojim poziadavkam
2. Ano, akurat VW to ma trosku retardovane spravene, lebo ma Sport rezim oddeleny od Manualneho a nemozes ich vyuzivat zaroven. Mozes si to porovnat na tychto obrazkoch: VW/BMW
3. Neviem ci BMW na tychto modeloch ponukalo od vyroby moznost dokupenia samosvoru, na to su tu vacsi odbornici :smile: Kazdopadne ak to auto ma samosvor, tak ti to urcite predavajuci povie, lebo to je dost dolezity udaj zvysujuci hodnotu auta, a aj keby nepovedal, tak ak je tam ten samosvor od vyroby, tak bude napisany v zozname vybavy auta - ten sa da ziskat v BMW po uvedeni VINka
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

WIRUS
Autor témy

Štvrtok, 13. Januára 2011, 17:37

Ano, akurat VW to ma trosku retardovane spravene, lebo ma Sport rezim oddeleny od Manualneho a nemozes ich vyuzivat zaroven. Mozes si to porovnat na tychto obrazkoch: VW/BMW

lebo zatial som jazdil len raz na bmw 320i V6 automat a neskusal som velmi tieto rezimi len klasicke Dcko potreboval by som si to raiadne vyskusat aby som vedel pre ktoru prevodovku sa rozhodnut ale tento kamarat co toto ma vravi ze je tam o liter vacsia spotreba a o sekundu horsie zrychlenie ako pri manuali

WIRUS
Autor témy

Ano, akurat VW to ma trosku retardovane spravene, lebo ma Sport rezim oddeleny od Manualneho a nemozes ich vyuzivat zaroven. Mozes si to porovnat na tychto obrazkoch: VW/BMW

lebo zatial som jazdil len raz na bmw 320i V6 automat a neskusal som velmi tieto rezimi len klasicke Dcko potreboval by som si to raiadne vyskusat aby som vedel pre ktoru prevodovku sa rozhodnut ale tento kamarat co toto ma vravi ze je tam o liter vacsia spotreba a o sekundu horsie zrychlenie ako pri manuali

WIRUS
Autor témy

Lopo

Piatok, 14. Januára 2011, 20:24

WIRUS napísal:

ta 320i to je aka? e36? e46? e90?
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

WIRUS
Autor témy

Sobota, 15. Januára 2011, 18:23

e46

Lopo

Pondelok, 17. Januára 2011, 09:52

no to neplati uplne vseobecne, ze +1l a +1s

tu si mozes urobit predstavu o zrychleni... so spotrebou to tiez skakat

http://www.specs4bmw.com/e46/3-series/coupe
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných