... všetko o BMW ...

Moderátori: MT-SPEEDY, vilo

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Re: 530 xd prvy krat na snehu

Pondelok, 15. Marca 2010, 15:38

Kedy sa dal zapnut iba zadok, tak by bolo 4x4 to najlepsie co by sa dalo zohnat, teraz je to sice dobry pohon, ale niekto radsej zadokolku :evil:

T-23lol
Auto: BMW 530D E61
Kraj: Zahraničie

Utorok, 4. Januára 2011, 13:35

Mno neviem ale keďže je tam ta lamelová spojka a tá dokáže pri vysokých rýchlostiach zopnuť všetko na zadok a predok odopnúť potom to technicky bez pevných zásahov by podla mňa možné malo byť, druhá vec či elektronika BMW niečo také ponúkne alebo či sa to tam dá nejako nastaviť, ved by stačilo iba dat tam tlačítko na vypnutie pohonu Xdrive a auto by nespravilo nič iné iba by prehodilo šecko na zadok tým že by rozpojilo elektronickú spojku. Druhá vec je že BMW sa k takému niečomu už asi nedopracovalo ale podla mňa tam kde je iDrive by jednoduchým zmenením Softwaru nemusel byť až taký problém pre nich spraviť to a do hardwaru by nemuseli ani šáhnuť a každý by v tom prípade mohol mať stabilnú 4kolku ale zároveň mohol blbnúť s autom s pohonom zadných kolies prípadne si dokonca z toho spraviť predokolku. Teoreticky by to malo byť možné. Druhá vec je že Software v aute to momentálne asi neponúka. ALEBO SA MÝLIM ?

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Streda, 5. Januára 2011, 20:37

stale ti ale ostavaju predne kolesa zavisle jedno na druhom - je tam stale ten diferak

T-23lol

Nedeľa, 9. Januára 2011, 02:02

Vidis, to ma vobec nenapadlo, diks za dobru poznamku, na druhu stranu sice bude bude jedno koleso na druhom zavysle ale bol by to az taky problem ?ked neni ten diferencial hnani tak hadam nerobi az taku sarapatu, či ? podla mna keby sa to dalo vyskušať a zamkla by sa ta spojka na tvrdo na zadok a vyskusalo by sa to ta by to hadam nebola taka katastrofa a mozno by to vobec nemuselo vadi, nevravim ze by sa z toho stal uplne na milion percent zadokolacky bavorak M3 ale mozno by sa s tym dalo predsa len viacej vyblaznit ako s normalnym Xdrive. Kazdopadne je to asi aj tak blbost lebo kto si kupi xDrive a ide na tom drifťiť xD asi iba blazon alebo ten kto prave skuša kde ma ten pohon svoje hranice.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 30. Januára 2011, 20:14

skus si to niekedy na inom bmw... zdvihni ho, zarad neutral, a skus tocit jednym zadnym kolesom ako ti pojde "lahko" a navyse sa ti druha strana bude tocit naopak. tak isto ti pojde aj predok - staci ze je tam diferak. Ale to je jedno, auto ma svoju vahu.. no nieje to to iste ako bez predneho difu.

no popravde, zazil som co je to driftit-blbnut na 4x4 a je to daleko bezpecnejsie a lahsie zvladnutelne ako na cisto zadku.. (myslim cisto blbnutie nie stabilitu - testovane na 525ix e34)

T-23lol

Štvrtok, 3. Februára 2011, 23:20

Aha, OK, dikes za vyvedenie z omylu :) nemyslel som si že by to mohlo mať až tak brutálnu odozvu. Čo sa týka driftovania na 4x4 a zadokolke tak bohu žiaľ nemôžem hodnotiť lebo v zadokolke som ako šofér zatiaľ moc neblbol a v 4x4 akurát tak v SUV takže tam je to trochu o inom ... Ale dík za názor, každopádne zadokolku si raz kúpim a bude to bmw E46 330D :) a potom mi už iba stačí miestne letisko a trocha mokra prípadne sneh :) (tie pneu predsa niesu zadarmo xD)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní