... všetko o BMW ...
eEDOo napísal:a nemoze to byt smrad od pridavneho kurenia? Neni nahodou vyvod niekde zospodu pri soferovych dverach?
Aj ja citim obcas smrad, ale v motorovom priestore neni takmer nic citit.
Hlavne to citim ak stojim s nastartovanym motorom a hlavne teraz ked je zima a je asi pustene pridavne kurenie (webasto) na rychlejsie zohriatie motora.
Vladdo01 napísal:sprosta otazka ale, ako zistim ci mam v aute pridavne kurenie? mam auto cca 3 tyzdne
eEDOo napísal:
hmm...zaujimave, vies ze ani ja neviem :)))
ale nie, vyskusaj:
1, pozriet pod auto, niekde okolo LP kolesa bude taky maly vyfuk
(vid link, je to pre E61 rocnik 2004, diel 16 http://bmwfans.info/parts/catalog/E61/T ... y_heating/)
2, zisti si vybavu podla VINka, asi niekde v BMW servise alebo cez net
3, mal by si mat od toho dialkove ovladanie
(nieco taketo, vid http://bmwfans.info/parts/catalog/E61/T ... mote_ctrl/)
4, ak nastartujes rano auto a je zima, chod ku LP kolesu a pocuvaj, Mal by si pocuk (okrem ineho) ako keby zvuk "stihacky", take fucanie
Motor sa prihrieva automaticky sa mi zda, kym sa nezohreje
5, cez palubny PC, sa mi zda ze tam niekde je moznost nacasovat tzv. "Standheizung" - t.j. vyhrev auta, rano prides a mas zakurene.
Ale nie som si teraz isty, ale asi E60/61 diesle maju ten prihrev vsetky. Len niektore ho maju aj ako nezavisle kurenie. Vtedy mas aj ten ovladac.
Ak sa mylim, nech ma niekto opravi. Tiez mam auto asi len nieco vysse mesiaca :)
Vladdo01 napísal:no tak pojdem potom popatat, dialkove nemam ale ten otvor som vydel ked som menil kola. len ci to nieje privod vzduchu na chladenie brzd. nastartujem a idem pocuvatpotom dam vediet
eEDOo napísal:
mareko258 napísal:no forumuly nejazdime, ale privod vzduchu je na kazdej 5ke E60, E61 .....ked das dole koleso tak pekne vidis obliznikovy otvor, cez ktory prichadza vzduch ku brzdam....predsa len to auto ma dake kilo dva a je dobre ked sa brzdy naporom vzduchu kusok chlaadia ci???
matkolv napísal:Takže už som to zistil nieje to pletenec sú to zvody z bloku motora z tadiaľ mi ide dym a potom mi ide do kúrenia, dúfam, že to bude len tesnenie, ale tá robota okolo toho a dostať sa tam a všetko porozoberať...blééé