... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Voloda 325
Autor témy
Auto: BMW325td
Kraj: Prešovský

Menit alebo nie?

Nedeľa, 31. Októbra 2010, 02:48

Mam otazku na ktoru som pocul vsade dve verzie odpovedi.Tak sa opytam vas.Mam alebo nemam vymenit oleje v prevodovke a diferenciali?Mam e36 325 td.

balko
Auto: e36 320i
Kraj: Žilinský

Re: Menit alebo nie?

Nedeľa, 31. Októbra 2010, 05:36

tak to je len na tebe,ja si vždy po kupe auta všetko povymienam a mam potom kludne spanie... O:)

BMino
Auto: modre

Nedeľa, 31. Októbra 2010, 09:45

ak mas prachy naviac vymen, ak nie tak to odloz
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

Slafino
Auto: BMW e87 130i

Nedeľa, 31. Októbra 2010, 19:50

Chlapy a treba kupi org. olej z BMW alebo podla viskozity, nakolko mne povedali ze len org. olej, lebo neorginalnym olejom sa moze nieco pokazit? Diki

Voloda 325
Autor témy

Nedeľa, 31. Októbra 2010, 21:50

No v peniazoch problem nieje.len som počul že v starších autach je lepšie to nechat tak ak všetko funguje.ze sa može po výmenach olejov a uvolneni nečistot železných stružlin narobit viac škody tak neviem.

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Nedeľa, 31. Októbra 2010, 22:10

tie zelezne "odpadky" by sa mali zachytavat na magnetickom srobe nie? teda aspon v diferaku :-k
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Voloda 325
Autor témy

Nedeľa, 31. Októbra 2010, 23:04

Ano zachytavaju s ale udajne urcite nie vsetko.Tak to je normalne dilema.
Asi budem menit tak poradte ake oleje teda znacku by ste mi odporucili.prevodovka a diferencial kolko a znacku alebo typ olejov.

nnoorrbbii
Auto: E36 320i,E91 325i
Kraj: Košický

Nedeľa, 31. Októbra 2010, 23:34

stale plati pravidlo co funguje dobre do toho je zbytocne babrat :)

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 1. Novembra 2010, 10:44

nnoorrbbii napísal:
stale plati pravidlo co funguje dobre do toho je zbytocne babrat :)

To je sice pravda, ale to by som potom nemenil ani olej v motore, lebo s tym starym to vie fungovat tiez dost dlho. Blbe je, ze ked uz ten motor prestane fungovat kvoli oleju, tak to je trochu horsie... :lol:
Olej v motore je klasika, pri starych motoroch treba dodrzat typ (mineral, polosyntetika, full-synt), viskozitu tiez prilis nemenit. Ked do vybehaneho, zakarbonovaneho motora, ktory celu dobu bezal na mineral v dobrej viere nalejes full-synt, tak ho sice pekne vycisti od karbonu, ale ten ti napr. moze upchat kanalik v hydrosteli, pripadne zrusit tesnost, ktoru predtym vymedzoval usadeny karbon. Takymto stylom stare modelarske motory stracali kompresny tlak, ked sa preslo z mineralu na syntetiku.

O olejoch do prevodovky a diferaku je tu uz na fore jeden topic, spolu s mnozstvami. Ked ho najdem, hodim sem link. Original, alebo iny olej, pokial viem, tak original je vo vacsine len "prezleceny" Castrol. Ked som menil olej v prevodovke, tak som na prevodovke nenasiel nalepku (na nej je napisane, aky olej tam mas dat), tak mi z toho vychadzalo, ze tam ma ist univerzal Castrol myslim 70W90, alebo nieco take, uz si presne nespominam (podla toho topicu, co som spominal). Najblizsie som mal Bawariu, tak som tam len tak zo srandy skocil, co maju a za kolko. Povedal som im, ze nemam na prevodovke nalepku. Cakal som asi 3/4 hodinu, kym sa technici medzi sebou dohodli, aky tam ma vlastne ist a dali mi myslim DII. Liter stal cca. 10 EUR, takze uplne v pohode cena, tolko by stal aj Castrol hocikde inde. Ake bolo moje prekvapenie, ked som po vymene oleja poutieral prevodovku a tu nalepku pri plniacom srobe nasiel :oops: . Bola tak zadrbana, ze uplne splynula s prevodovkou a cele to vyzeralo ako jedna hlinikova plocha, nebolo vidiet ani okraje nalepky... Najlepsie je, ze na tej nalepke bol napisany presne ten olej, ktory mi predali... Takze niekedy je vyhodne kupovat original, ked si si nie isty a ma ti kto poradit, aby si tam nenalial nieco, co tam ist nema...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 13 neregistrovaných