... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

kreveta
Autor témy
Auto: E60 LCI, 540i V8
Kraj: Bratislavský

Ako dlho ma vydrzat bateria pri nenastartovanom motore?

Pondelok, 4. Októbra 2010, 14:46

Zapnute parkovacky, hudba, navigacia, svetlo v interieri. Kolko ma vydrzat bateria pri vypnutom motore na takom odbere?

Na E46 som kludne mohol zapnut este aj xenony, telku na navigacii a ani po pol hodine nebol ziadny problem.

Na E60 netreba ani zapinant xenony, a po 15 minutach mam uz vystrahu a tak slabu bateriu, ze motor tazsie startuje a nefunguje mi este 2 minuty aktivne riadenie, pokial sa nedobije. Na druhej strane je fakt, ze iDrive a BMW individual audio system od DIRACU s 9 kanalovym DSP a dvoma subwooferm, 800w+ RMS musi zrat vela. Ale az tak?

Je to OK?

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Re: Ako dlho ma vydrzat bateria pri nenastartovanom motore?

Pondelok, 4. Októbra 2010, 17:42

a baterku si skusal menit? lebo 15 min je vazne malo
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

Užívateľov profilový obrázok
nnoorrbbii
Auto: E36 320i,E91 325i
Kraj: Košický

Pondelok, 4. Októbra 2010, 19:06

treba vypocitat aky odber maju dokopy a zistis kolko ti vydrzi plne nabita baterka

kreveta
Autor témy

Pondelok, 4. Októbra 2010, 19:26

nnoorrbbii: Technicky ano, ale zistit co ma aky odber je tazko praktizovatelne. Z manualov to nevycitas a rozoberat kvoli pristupu ku kabelazi pristrojovku predsa nebudem :)

Lopo: Neskusal. Ma 2 roky. Neverim, ze jej nieco moze byt. V E46 mam 7-rocnu a stale tip-top.

mareko258
Auto: BMW E61
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 5. Októbra 2010, 10:28

toto iste som mal pred rokom, zavada bola v tom ze baterke sa uz moc nechcelo existovat :mrgreen: :mrgreen: , takze ju nahradila druha baterka a dal som rovno 110mAh vosla tam akurat na chlp alebo podla objednavana presne na mieru cize uz vacsiu tam sa ani neda dat, ked budes menit tak tam daj tiez silnejsiu lebo seriovky su len 70ky sa mi zda, a ked je v aute plno elektroniky tak to si aj pyta svoje a este ked k tomu pride zima tak viac.....
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

profor
Auto: E46 nemám

Streda, 6. Októbra 2010, 17:46

Mareko: 110Ah, nemáš tam predsa baterku do mobilu či? :D Stane sa :)

No kludne sa ti to môže stať, ako hlasno to počúvaš?
Ja som mal posledne problém na E46 že som nechal asi hodinu zapnuté obrysovky, dačo som sa vrtal v diagnostike, rádio tichučko zapnuté a nakoniec keď som sa pozrel do MF volantu a uvidel som 10V tak som skúsil naštartovať a nič.

Ale: mám denné svietenie nakódované a to vždy svieti keď zapnem kľúč a pretože som slušný vodič a nechám pozhasínať kontrolky, rok a pol jazdenia takto ju asi dostalo.

mareko258
Auto: BMW E61
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 7. Októbra 2010, 00:33

profor napísal:
Mareko: 110Ah, nemáš tam predsa baterku do mobilu či? :D Stane sa :)

No kludne sa ti to môže stať, ako hlasno to počúvaš?
Ja som mal posledne problém na E46 že som nechal asi hodinu zapnuté obrysovky, dačo som sa vrtal v diagnostike, rádio tichučko zapnuté a nakoniec keď som sa pozrel do MF volantu a uvidel som 10V tak som skúsil naštartovať a nič.

Ale: mám denné svietenie nakódované a to vždy svieti keď zapnem kľúč a pretože som slušný vodič a nechám pozhasínať kontrolky, rok a pol jazdenia takto ju asi dostalo.

co do mobilu?? nechapem co som tam napisal zle, ak je tam preklep tak sorry, ale ak dobre viem tak je to spravne...ci?
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

Robixt
Auto: 2x E46 330i
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 7. Októbra 2010, 00:55

mareko258 napísal:

co do mobilu?? nechapem co som tam napisal zle, ak je tam preklep tak sorry, ale ak dobre viem tak je to spravne...ci?

mAh >>> Ah O:)

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 7. Októbra 2010, 07:59

DominikB napísal:
audio system od DIRACU s 9 kanalovym DSP a dvoma subwooferm, 800w+ RMS musi zrat vela. Ale az tak?

Je to OK?

tak toto ti moze v pohode polozit baterku po "5" rocnej existencii... tam staci -2V a uz nenastartujes
vsetko to zalezi od baterky, od kusu, od pouzivania, caste kratke jazdy,
su baterky ktore klaknu po 3 rokoch a su take co vydrzia 8 v pohode, ale do jej zivotnosti zasahuje vela faktorov

version2

Štvrtok, 7. Októbra 2010, 18:20

sikovny elektrikar by mal vediet premerat odber v aute. a aj doma sa da odmerat, kto ma multimeter do 10-20 amperov. potom treba premerat baterku, ze kolko ma SKUTOCNOSTI amper/hodin a amperov!!! potom sa da lahcho vypocitat zostavaju cas, ked sa da este nastartovat
BMW 318 ti compact 140 hp

partizan
Auto: E39 530dymivych

Piatok, 8. Októbra 2010, 12:39

Z toho co si napisal sa to tak na hrubo da odhadnut:
spotreba na hrubo cca 800W (800Wsub+dalsich 9repro - samozrejme repra tolko realne nezozeru kedze tolko spapaju len pocas spicky, + nejaka ta dalsia elektronika).
U=12V
P=800W
Zataz tam mas tym padom I = P/U = 800/12 = 66.6A
takze 66.6Ah baterka ked je plne nabita za dobrych podmienok ti to utiahne 1h.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Pondelok, 11. Októbra 2010, 19:50

zlet z tych vysocin

ak si myslis ze niekedy pojdu tie zosiky na 800W tak si na peknom omyle... Ak by sa len mali priblizit tomu vykonu , tak sa ti vypnu, lebo pri odbere cca 70A nebudes mat ani 9V a to sa ti zosik pre nedostatok V vypne ... v reali pocitaj ze ti tie zosiky (ak ich mas viac) pojdu sotva na realnych sinusovych 100W , potom sa ti rozpadne auto.. prinajlepsiom zhoria repro. Ach tie dnesne odrbavacky vo W. az je z toho zle...
ked mas audio zapnute len tak bezne.. ze to pekne pocut, tak to zere cca 50W mozno 75W, mozno dokopy autoradio+subb bude mat tych 100W pri beznom pocuvani...

Xenony zeru dokopy cca 60W ked su riadno nastartovane (nie ako klasiky H1,4,7 tie maju jedna 55W)

Takze z tohoto celeho mi vypliva ze mas baterku na 3/4 cesty do nebies... Treba zriesit novu , ako pisal vyssie, najlepsie 110Ah

gf.no1
Auto: X5 E70

Utorok, 12. Októbra 2010, 15:43

SurrendeR - =D> =D> =D>
● BMW X5 E70 sd● Subaru Impreza WRX STI● AlfaRomeo Giulietta●KTM sxf 250● Suzuki LTR450 ex●Mini one ex●Mitsubishi Pajero ex●Toyota RAV4 ex●E61 535d ex ● E39 530d Touring ex● E36 316i Compact ex● Mazda 323 GTR ex

durike
Auto: E46 330xiA/d
Kraj: Zahraničie

Utorok, 12. Októbra 2010, 20:11

SurrendeR napísal:
Ach tie dnesne odrbavacky vo W. az je z toho zle...

presne tak. vela ludi by divilo ako hlasno hra poctivy lampovy zosilovac s vykonom 100W :)

ale zas prikon radia/zosika bude viac ako jeho realny vykon. ved uz len kolko energie sa minie na teplo...

kreveta
Autor témy

Utorok, 12. Októbra 2010, 21:02

Je to možné, ja som len napísal, čo tvrdí manuál... Ak to dá max 100W, tak fajn, hlavne, že to dobre hrá.

Vďaka za odpovede a rady, dám tu baterku preveriť. Väčšinou mám krátke jazdy, skúsim ju ešte otestovať po nejakej dlhej jazde, keď sa poriadne dobije.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných