Sobota, 2. Októbra 2010, 12:00
Byval som viac nez tri roky v NL asi 2km od nemeckej hranice, takze nemecko mam pojazdene, skoro vsetkky kuty. Mam vacsinou dobre skusenosti. Myslim ze sme, co sa tyka dopravy, za nimi o sto rokov pozadu. Vodici su viac disciplinovanejsi (hlavne v mestach) a pritomnost kamier na kazom rohu plne schvalujem. Mesto nie je zavodny okruh. Aj mladi fagani na tuningovych autach vedia co sa patri a ze treba pred prechodom zastavit. U nas mi vacsina ludi za volantom pripada ako keby boli kkti..... Co sa tyka dialnic, su rozne. Cesta baworskom cez Schwarzwaldsky les smerom na Wurzburg (od Passau) nie je nic moc, ale od Frakfurtu smerom na Kolin - tam si chodte zajazdit, to je nieco uplne ine! Tam sa clovek vyblazni. Stredne a severne nemecko mam pobehane, aj mesta ako Kolin, Dusseldorf, Duisburg, Aachen, Hannover atd.
Osobitne urcenie je holandsko - krajina s najnizsim poctom nehod a umrti na cestach v Europe. Chodte si tam zajazdit a uvidite preco. Tak kvalitne cesty a disciplina vsetkych vodicov, to som este nezazil nikde. V tomto sme za nimi hrozne pozadu - aj kvalitou cestnej siete a povrchu, ale hlavne mentalne....