... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

kreveta
Autor témy
Auto: E60 LCI, 540i V8
Kraj: Bratislavský

Mýty o cestách a vodičoch v Nemecku

Pondelok, 27. Septembra 2010, 14:29

Odkiaľ sa stále berú tie mýty, že v DE sú kvalitné cesty, neobmedzené diaľnice a dobrí vodiči? Všade sa o tom donekonečna melie, ale fakt je, že vždy keď tam idem, cesty sú priemerné, niektoré úseky dobré, niektoré zlé (podobne ako v iných štátoch), vodiči sú skôr zlí (veľmi konzervatívni, niekedy aj pomalí, drzí a nervózni, často provokatívne nechcú uhnúť ani na trojprúdovke z ľavého pruhu), atď. Nehovoriac už o tom, že každých 20 km je na dialniciach nejaké rýchlostné obmedzenie a všade radary, kamery, policajti.

Pohodovejšie sa dá zajazdiť často aj na Slovensku. Jediné, čo je tam ekonomicky zaujímavé je, že za diaľnice neberú poplatky, to sa nedá poprieť...

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l

Re: Mýty o cestách a vodičoch v Nemecku

Pondelok, 27. Septembra 2010, 14:45

Neviem kolko krat si bol v nemecku ty, ale mam tam stravenych par mesiacov, nevidel som ani jednu buracku, prides ku prechodu a vsetci stoja, na dialnici je x pruhov a nikdy nebol problem ist rychlo. krizovatky maju riesene ako v Presove- tj aj ked mas zelenu neznamena ze mas prednost. a trubit niekoho som pocul veeelmi malo krat. z mojho uhla pohladu to mitus nieje. Ano videl som aj nie prilis dobru cestu na konci sveta v priemyselnej zone, ale to bol kratky usek kde kamiony vychadzali a otacali sa z podniku. Tot moj postreh. Mozno ze sa mylim ale cas som travil v okoli Frankfurtu.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

hrs

Pondelok, 27. Septembra 2010, 16:00

Ja mam Nemecko pochodene krizom-krazom a vyslovene zlu cestu som nezazil. Este aj cesty 3.triedy su v perfektnom stave. Soferi su uplne v pohode, nikto sa na teba nelepi, este ta aj pusti, ked vidi ze si cudzinec a zamotas sa. Ja mam len dobre skusenosti. A s tym prechodom je to presne tak, este len sa blizis a uz stoja.
BMW E34 535i "91
BMW E60 530dA "05

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Pondelok, 27. Septembra 2010, 21:38

v bavorsku su cesty uzasne,myslim - perfektne,ale zazil som aj uplnu katastrofu -horsie ako u nas.
super vozenie a ohladuplost je vo svedsku

dodoIPD
Auto: BMW

Pondelok, 27. Septembra 2010, 22:34

Nesmies sa pozerat na nemeckych vodicov z perspektivy slovenskeho vodica...

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Utorok, 28. Septembra 2010, 06:22

DominikB napísal:
vodiči sú skôr zlí (veľmi konzervatívni, niekedy aj pomalí, drzí a nervózni, často provokatívne nechcú uhnúť ani na trojprúdovke z ľavého pruhu), atď. Nehovoriac už o tom, že každých 20 km je na dialniciach nejaké rýchlostné obmedzenie a všade radary, kamery, policajti.

1. Tak to neviem kade si prosim ta isiel. Ano v Rakusku meraju ako sialeni, v Nemecku su tiez. Ale skus si pozriet pristup policajtov, ich sadzobnik pokut.
2. Stav ciest - urcite 2krat tak dobre ako u nas, zle cesty su skor vo vychodnom bloku, to sa vsak tiez meni (kto pozna staru panelku v Berline, tak vie). Cesta na Mnichov je napriklad velmo v pohode.
3. Pomali soferi? Skor by som povedal ze viac respektuju dopravne predpisy. Neraz sa mi stalo ze som siel 190-200 kmh a okolo mna preletel dalsi manik.
4. A ako napisal dodo, na nich sa nesmies pozerat pohladom slevenskeho vodica.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Utorok, 28. Septembra 2010, 07:29

k tomu meraniu, som to zazil v rakusku teraz na jar....za SCS som si nevsimol, ze je 50tka a pridal som na 85, ked ma odstavil policajt a oznamil mi, ze som siel 85 na 50 uz som myslel ze mi zobere aj rodny list...a on si vypytal 35 ojro...u nas by to bolo za 300 minimalne ](*,)
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

durike
Auto: E46 330xiA/d
Kraj: Zahraničie

Utorok, 28. Septembra 2010, 13:17

ja mam tiez len dobre skusenosti, moj otec tam chodi na aute uz 20 rokov a nema zle slova. iny svet oproti slovensku, aj soferi svojou disciplinou, aj cesty kvalitou... ale konkretne ide o skusenosti v bavorska, v inej casti som este nebol :)
napriklad situacia na dialnici: dva pruhy, idem v pravom 130, predo mnou kamion ide pomaly cca 90, zozadu sa v lavom pruhu blizi auto 140-150. kedze by som musel prudsie brdzit aby som to auto pustil, tak sa zaradim do laveho pruhu aby som prebehol kamion. na slovensku by uz to auto za mnou blikalo a lepilo sa na mna. v nemecku soferi zvycajnie spomalia, drzia si stale odstup, a ked sa zaradim spat do laveho tak kludne zrychlia a idu dalej...

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 28. Septembra 2010, 13:58

MuadDeeb napísal:
2. Stav ciest - urcite 2krat tak dobre ako u nas, zle cesty su skor vo vychodnom bloku, to sa vsak tiez meni (kto pozna staru panelku v Berline, tak vie). Cesta na Mnichov je napriklad velmo v pohode

minuly tyzden som isiel cez salzburg do mnichova + cely mnichovsky obchvat + centum (a BMW muzeum :-P) + spat a nemal som pocit, ze by to bola o triedu lepsia dialnica ako nasa (rakuska A1 uz vobec, najma s milion bezdovodnymi obmedzeniami rychlosti). Bola lepsia, ale ze by to bol az tak rozpravkovy rozdiel mi to teda nepripadalo (a to som sa na to sustredil).

Jediny rozdiel, ale dost podstatny, bol ten, ze je vo velkej casti trojprudova, takze ta cesta je ovela pohodovejsia a bezpecnejsia, najma ked som nestretol ani jedneho nervozneho nemca ani nic podobne, co zase o vsetkych rakusanoch povedat nemozem, najma nie o tom, ktory ma na cayenne skoro zostrelil v mieste kde sa zuzovalo z troch do dvoch pruhov a rozhodol sa ze nezvladne ist za mnou 130 a na poslednych par metroch ma zacal obiehat a drbat sa predomna lebo mu to samozrejme nevychadzalo - pricom ako bonus hned predomnou isli dalsie tri auta takou istou rychlostou, takze mu to bolo hovno platne.
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

Ahmed
Auto: BMW
Kraj: Prešovský

Utorok, 28. Septembra 2010, 14:17

Skor by som povedal ze si natrafil na zly kus cesty(nemecka) Ja co mam skusenosti tak len dobre, a momentalne asi najlepsie dialnice maju Poliaci (tie nove :lol: )
Speed means freedom of the soul.

jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 28. Septembra 2010, 17:49

Svokor robil vo firme ktora robila dilatacne spary medzi pruhmi. Usek od Roznavy smerom na Rimavsku tak im pila vydrzala niekolko mesiacov. Ked robili dialnicu Kolo Blavi - tam to bolo zaujimavejsie, cca 3 km im vydrzal kotuc a mali aj nejaky usek v Polsku a tam menili niekolko krat do dna az im to sef nechcel uznat. Ideme si hovorit este nieco o kvalitne asfaltu?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

bavorak30
Auto: E-30 318i M40
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 28. Septembra 2010, 18:54

Tak ja som mal tiez tu moznost prejazdit nemecko krizom krazom na kamione. Moje skusenosti su dobre aj zle. S pohladu kamionistu, nekonecne zapchy(stau), zakazy predbiehania, policajti vsade(je to policajny stat), ked ta zastavia nezlomis ich ani ze mas tehotnu manzelku, kamaratovi sa to raz podarilo. A nehody? Ked je tak riadna, neobides to. A po bundeskach to je na nervy a na pokutu.
S pohladu vodica osobneho auta to je super, neobmedzena rychlost, bezplatne dialnice ale pozor na arogantnych dedkov v mercedesoch a inych autach. Samozrejmostou je jazda v lavom pruhu v zuzeni a ked ho predbehnes z prava tak sa ti vyhraza telefonatom policii a chod za takym na kamione asi 100km, ta slak trafi. Panelovky maju na viacerych miestach ale ich opravuju takou rychlostou ze slovensko moze snivat.
No ale keby som mal nejaku raketu tak sa urcite idem previest do nemecka po dialnici, neobmedzena rychlost je neobmedzena rychlost.

palo
Auto: e34

Streda, 29. Septembra 2010, 06:57

tak ja mam podobnu skusenost ako prvy prispevok.stale som pocuval ake su uzasne nemecke cesty a neviem co vsetko.asi dva tyzdne spat som stravil tri dni v mnichove, cesty v mnichove otrasne citil som sa ako v BA.vodici tak isto arogantny a ked ste sa dali nahodou do zleho pruhu tak nehrozilo ze vas niekto pusti.mnichovsky obchvat mi pripadal ako stary obchvat okolo tt a dialnica kazdych 20 km nejaka zapcha takze som viac obchadzal po dedinach ako po dialnici.a co sa tyka povrchu vozovky tak si nemyslim ze je lepsi ako u nas.co viem ja tak bratislavsky obchvat hlavne pri auparku je momentalne robeny z naj asfaltu na svete. jedina vyhodu som teda nasiel len v tej neobmedzenej rychlosti co je vam na prd ked su stale STAU.
tod moje stanovisko a otvorte oci a nebudte stale posrany s nemcov.jedine co vedia robit je BMW :lol:
ex e30 318i sedan
e34 535i sedan
ex e36 316i sedan
ex e39 523i touring
ex e46 318i sedan
ex e46 320d fl sedan

pepo286

Streda, 29. Septembra 2010, 07:31

palo napísal:
... co viem ja tak bratislavsky obchvat hlavne pri auparku je momentalne robeny z naj asfaltu na svete.

ja mam info ze z najlepsiho v celej galaxii ... :)

ja som v nemecku az tolko casu nestravil .. ale tych 'par' km co som cez nemecke cesty presiel mozem povedat ze kvalitou sa mi pacili .. dobre naklopene, dobre odvodnene, nepoplatane zaplata cez zaplatu ..
a co sa vodicov tyka som bol az prekvapeny .. na 3 prudoch dialnice si kazdy dava svoju rychlost .. a aj napriek tomu ze idu po rychlostne neobmedzenom useku .. tak tomu nenakladaju co to da a idu si svoje tempo .. (az na tych par 'vykonnejsich' aut ktore si to raz za cas palia lavym pruhom 3 kila 8) )
E46 320D Touring 100kW (2001)

bavorak30
Auto: E-30 318i M40
Kraj: Banskobystrický

Streda, 29. Septembra 2010, 08:12

Ked vidite kto vsetko jazdi v nemecku ako seniory, u nas to nehrozi a plno mladych. Ked si zoberies ze v nemecku je viac obyvatelstva a majetnejsieho, takze tam sa vozi kazdy na aute a na tych dialniciach to aj vidno. Takze je asi normalne ze pri rannych a poobednych spickach na obchvatoch to je upchate ako vsade inde na svete. Ale ked sa povie zapcha tak ma napadne iba nemecka stau. Hodiny statia v kolone.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 224 neregistrovaných