... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
R0nnIe napísal:Som uz s toho chuj, lambda sondu som vymenil, otacky prestali kolisat, priebeh vykonu je iny (nie lepsi ani horsi, iba mierne iny). Dnes som zmeral kompresiu, pohybovala sa od 13 do 15bar. Mormalne hodnoty pre BMW E36 320i M50 su Normal: 10.0(bar) Minimal: 8.8(bar), myslim ze 325ka nebude na tom vyrazne inak. O co ale ide je ze auto ide stale slabo zrychlenie z 0 na 100 12sekund, spotreba vysoka a co je zaujmave auto s odpojenou vahou nenastartuje, preto myslim ze bude zly niejaky iny senzor. Napriklad senzor kluky, ake su tam este v motore senzory. Hadice som pozeral. Diagnostika sa neda pripojit na nic, ani na motor ani na inu RJ. Este ma napadlo ak by nebola v poriadku RJ motora, pripojil by som sa na ostatne RJ?
Lintux napísal:No tak tie pneu musia davat uz nejaky ten valizvy odpor...
Inak pocit ze auto netaha poriadne mam vzdy aj ja... Ci uz na 745ke [333ps] alebo alebo A5 3.0 TDI Quattro... Aj ked da 100vku pod 6 sekund. Po case sa to zda byt onicom.
Neriesil by som to.
R0nnIe napísal:Takze dne sa diagnostika podarila a verdikt je chyba cislo 70 , knock sensor na valcoch 1-2. Kde tento senzor najdem v aute?
1vaso1 napísal:
pod saním niekde na úrovni druhého valca je to taký kvázi kruh 2,5 cm v priemere, chytený v strede jedným šróbom tuším že M8X30 do bloku a čierny kábel odtial ide... dosť hrubý ak si to chceš overiť tak odpoj konektor od DME predpokladam že máš Bosch DME M3.3.1(ak máš M50 s vanosom ...) tak prvý pre 1 - 3 valec bude pin 70 signál z knock senzoru druhý pre 4 - 6 valec bude pin 69 signal z knock senzoru a pin 71 bude spoločná kostra... možeš overiť ... veľa zdaru pri výmene