... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
m4x
Autor témy
Auto: E60 545i
Kraj: Bratislavský

E36 Svetla pomoc - co su to za cupliky?

Piatok, 10. Septembra 2010, 21:40

Zdravim,

prosim Vas, potrebujem take male plastove "cupliky", ktore su zrejme upevnene na takych vodiacich tyciach so zavitom, na ktorej je jedna matka a tento plast zabezpecuje to, ze vnutorny ram svetiel je pritlaceny k tej matke, no neviem kde take najdem a potreboval by som to cim skor, nechcem ist s takotou drobnostou do bmw (a tiez nechapem aky idiot toto navrhol, kedze je to z plastu a je to velmi nachylne na lamanie)

Obrázok
z tohto obrazku to je zrejme 12ka, no vobec to tak nevyzera, ako na tomto obrazku, takze si neviem dat rady co to je za srandu, je to taky malinky cierny plast, vdaka nemu drzi cela 3jka sklon na tych vodiacich tyciach so zavitom
zrejme sa nimi steluje sklon svetiel (este po mimo motorcekov), no ruku do ohna za to nedam a neviem cim by sa to dalo este nahradit (niecim pevnejsim)

pokial by take nieco niekto mal v BA urcite by mi to pomohlo, dakujem
!!! Obrázok ???

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Re: E36 Svetla pomoc - co su to za cupliky?

Piatok, 10. Septembra 2010, 22:38

cislo 12 je obrysova ziarovka

to co potrebujes je diel c 8

este by si mohol povedat ake svetla mas... ak mas ZKW, tak asi myslis nieco taketo:

Obrázok

je to dosta tazke zohnat... leda tak z nejakeho stareho rozbyteho svetla...

Mimo
Kraj: Trnavský

Sobota, 11. Septembra 2010, 09:59

ako kolega nadomnou...
akurát tá 8mička mi príde ako záslepka namiesto motorčeka na nastavovanie svetiel. niektore 36ky tie motorčeky nemali a preto bolo vo svetlach toto..
to čo potrebuješ je myslím na obrázlku hore, tipujem že máš svetlá zkw alebo hella, bosch to má podla mňa lepšie vyriešené :)
v etk to na obrázku nenájdeš, zvlášť sa to kúpiť nedá... :roll: takže iba z druhých svetiel alebo búračky

VLADKY242

Sobota, 11. Septembra 2010, 13:56

JJ tie plasty sa samostatne nedaju kupiť. Len druhe svetlá . :wink:

m4x
Autor témy

Sobota, 11. Septembra 2010, 17:45

to si snad robite p.. ? :-)
cize ja teraz mam kupovat komplet cele nove svetla, no nie ? =D> bravo bmw!
urcite sa to musi dat nejako nahradit a ano presne tie plasty co sem spravil foto SurrendeR

nik nedosiel na to cim by sa to dalo nahradit ? ved to nemoze byt az taka blbost, aby som kvoli tomu teraz menil komplet svetla :-? ](*,)
!!! Obrázok ???

Mimo
Kraj: Trnavský

Sobota, 11. Septembra 2010, 21:36

tak toto je choroba zkw/hella svetiel. zvykne sa to lámať a potom nevieš nastaviť svetlo.
odfušovať sa to určite nejako dá. ja ked som to mal na mojich exsvetlách zlomené, našiel som ten kúsok čo sa odlomil a sekunďákom som to tam prilepil. a držalo to v pohode.. musíš nejako pošpekulovať aby tam ten cuplík držal
alebo z nejakého rozpredaja to možno získaš :roll:

m4x
Autor témy

Nedeľa, 12. Septembra 2010, 22:24

praveze povacsine co su buracky, tak ked su rozbite svetal, tak pevne verim, ze tieto cupliky budu uplne KO
navyse, neverim, ze by to drzalo sekundakom, skusal som to nasponovat a sekundak by to neudrzal, zrejme budem musiet prejst nejaky baumax a mozno na nieco schopne pridem

kazdopadne, je to na zamyslenie, je to teda podla viacerych slov znamy problem, ale dokupit sa tie cupliky nedaju a vymenit za nieco kvalitnejsie tiez nie, wtf.
!!! Obrázok ???

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 20 neregistrovaných