... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

nrtm
Autor témy
Auto: firemne
Kraj: Nitriansky

e 39 2,5 tds

Streda, 4. Novembra 2009, 10:13

Chlapi radte. Pocas jazdy zdochlo. Po dlhsom toceni naskocilo ale po 20 metroch zas skapalo, a uz nenatocilo. Sprava sa ako keby som nemal naftu. V hadicke od palivoveho filtra naftu vidim. Co tomu moze byt? Cerpalo?

ing.milantoth
Auto: e60 520d LCI
Kraj: Košický

Re: e 39 2,5 tds

Streda, 4. Novembra 2009, 19:50

urcite mas nafty dost? teraz jak je kosa mi ukazal pc ze mam dojazd este 108km a to som uz nemal naftu a presne toto iste...

Užívateľov profilový obrázok
chembos
Auto: 530d&320i
Kraj: Trenčiansky

Streda, 4. Novembra 2009, 22:27

podavacie cerpadlo zrejme, mne tiez zdochlo, precistil som sitko nanom a uz lepsie tlaci, uz neblbne, a pozri aj hladinomer, a pozri ci mas naftu ;-)
a pozri palivovy filter, popripade vymen :wink:
ak toto nepomoze tak kaput cerpadlo asi
>BMW g31 30xD
>BMW f10 530xd ex
>BMW e70 X5 30d ex
>BMW e92 330xd ex
>BMW e60 525xd ex
>BMW e39 535i ex
>BMW e36 320i QP ex
>Jeep Cherokee 2,5TD Limited ex
>BMW e39 525 TDS ex

nrtm
Autor témy

Pondelok, 9. Novembra 2009, 17:53

Tak aj ja som si myslel ze mam malo nafty. Nalial som mu 10 litrikov. Po dlhsom toceni asi na tretikrat chytil. Nechal som ho na volnobehu zohriat. 2 kilometre slapal ako hodinky, a potom zas zdochol. Po dlhsom toceni zas chyti, ale po cca 5 sekundach zas kaput. Co s tym moze byt?

Ferinoza
Auto: E90
Kraj: Žilinský

Pondelok, 9. Novembra 2009, 20:46

netaha niekde vzduch .. ??? alebo nema az moc zasraty filter?? ked odpojis hadisku moze z neho tiect nafta ale ci pod dost velkym tlakom ..

Skus prefuknut ustami palivovy filter ak pojde je oka a ak pojde tazko asi je plny srac..k.
_________________________________________________-
EX-
Hyundai accent 1.5i
Peugeot 307cc 2.0i (shit)
:) E46 320d
:) E39 540i (Oo-ooo)
:) E39 530d touring

nrtm
Autor témy

Sobota, 14. Novembra 2009, 12:09

Som zufaly. Mam pocit ze bude v tahu palivove cerpadlo. Na ktorej strane v nadrzy sa nachadza? Na spolujazdcovej strane mam konektor so styrmi kablikmi a na vodicovej strane s dvomi. Ako ho dostanem von? Ako ho odskusam? Je tam este nejake cerpadlo? Ked bolo auto OK, tak pri zapnutom zapalovani som pocul netaky bzukot pod kapotou, ako by nejake cerpadlo islo, ale teraz je tam ticho.
Prílohy
Snímka023.jpg
Snímka022.jpg

luky2208
Kraj: Prešovský

Sobota, 14. Novembra 2009, 17:42

čerpadlo by malo byť tak kde ti idu 4x kabel. Najprv skus či tam ide prud po zapnuti kluča !
často je problem v relatku palyvoveho čerpadla alebo v poistke rele sa nachadza pod pelovym filtrom na spolujazcovej strane a pistka je tušim vzadu v kufry pri baterke :-k

nrtm
Autor témy

Nedeľa, 15. Novembra 2009, 20:27

Dnes som sa trapil s tym cerpadlom. Prud na konektore bol, ale cerpadlo neslo. Vybral som ho z nadrze, napojil som ho na priamo na baterku a on ozil. Ale sitko na na spodku cerpadla bolo neskutocne zanesene. Isiel aj po namontovani. Motor na druhy pokus hned natocil, a zatial jazdi. Dufam ze aj bude.

chembos
Auto: 530d&320i
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 15. Novembra 2009, 22:34

to sitko bol aj umna problem, ale tyzden po vycisteny mi klaklo uplne vstrekovacie cerpadlo #-o
hlavne ze sa ti to zlepsilo :wink:
>BMW g31 30xD
>BMW f10 530xd ex
>BMW e70 X5 30d ex
>BMW e92 330xd ex
>BMW e60 525xd ex
>BMW e39 535i ex
>BMW e36 320i QP ex
>Jeep Cherokee 2,5TD Limited ex
>BMW e39 525 TDS ex

BMW 07
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 6. Augusta 2010, 13:04

chembos napísal:
podavacie cerpadlo zrejme, mne tiez zdochlo, precistil som sitko nanom a uz lepsie tlaci, uz neblbne, a pozri aj hladinomer, a pozri ci mas naftu ;-)
a pozri palivovy filter, popripade vymen :wink:
ak toto nepomoze tak kaput cerpadlo asi

---------------------------------------------------------
Zdravím.
Mám podobný problém...k čerpadlu pod PZ sedačkou som sa už dostal,ale nejak sa nechytám, že ako ho vybrat...teda rozobrat,aby som pozrel tie sitká...mám to len nejak odcvaknút tie obruče po obvode nejakym skrutkovačom..?..inak neviem,ze ako sa to da..ale bojim sa do toho dat...auto mi nestartuje...v hadičke mám vzduch atď... ](*,)
Ďakujem
MHD BB
BMW e39 530D A Touring - Anthrazit metallic -ex
BMW e39 525tds A Touring - Cosmoschwartz - ex
BMW e36 316i Compact - Montrealblau- ex
Renault Clio 1,6 RXE - ex (prvé auto - ďakujem za pochopenie)

--------------- BMW 4 ever ------------------

nrtm
Autor témy

Utorok, 10. Augusta 2010, 14:55

Ja som to vyberal tak, ze po obvode som tu obruc pacil naraz na troch miestach za pomoci kamarata. Pouzi na to tenke srobovaky. Ide to dost tazko, aj my sme sa natrapili. A trapili se sa aj s hadickou na cerpadle, tu sme museli riadne nahrievat.
BMW 07 napísal:
---------------------------------------------------------
Zdravím.
Mám podobný problém...k čerpadlu pod PZ sedačkou som sa už dostal,ale nejak sa nechytám, že ako ho vybrat...teda rozobrat,aby som pozrel tie sitká...mám to len nejak odcvaknút tie obruče po obvode nejakym skrutkovačom..?..inak neviem,ze ako sa to da..ale bojim sa do toho dat...auto mi nestartuje...v hadičke mám vzduch atď... ](*,)
Ďakujem

JoeXXX
Auto: BMW e39
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 12. Augusta 2010, 16:10

Zdravim, problem s cerpadlom mal hadam kazdy... tu obruc treba odkrutit (ma zavit) nie pacit.hadica prepadu ide stuha ale pojde skusit troska sem tam pootocit a stahovat dolu - len neulomit natrubok.odpojit el.konektor a mozes otvorit dekel od nadrze.cerpadlo je k deklu spojene hadickou a 2 kablikmi.
dekel mierne na bok a mal by si vidiet 2 vysie vystupky z plastu.tie rukou stlacit smerom jeden k druhemu a uvolnis drziah cerpadla ododna nadrze vyberes to von z nadrze a mozes cistit rozoberat a popripade vymenit cerpadlo.
hadam navod mierne pomoze.

inak ja som cerpadlo opravoval podla mierneho popisu na ceskom fore.ak neni uplne znicene bude sluzit dalej.mal som totalne zoslahany jeden uhlik.vymenil som oba a zatial tuk tuk, tlaci ako nove...

BMW 07
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 13. Augusta 2010, 14:26

JoeXXX napísal:
Zdravim, problem s cerpadlom mal hadam kazdy... tu obruc treba odkrutit (ma zavit) nie pacit.hadica prepadu ide stuha ale pojde skusit troska sem tam pootocit a stahovat dolu - len neulomit natrubok.odpojit el.konektor a mozes otvorit dekel od nadrze.cerpadlo je k deklu spojene hadickou a 2 kablikmi.
dekel mierne na bok a mal by si vidiet 2 vysie vystupky z plastu.tie rukou stlacit smerom jeden k druhemu a uvolnis drziah cerpadla ododna nadrze vyberes to von z nadrze a mozes cistit rozoberat a popripade vymenit cerpadlo.
hadam navod mierne pomoze.

inak ja som cerpadlo opravoval podla mierneho popisu na ceskom fore.ak neni uplne znicene bude sluzit dalej.mal som totalne zoslahany jeden uhlik.vymenil som oba a zatial tuk tuk, tlaci ako nove...

______________________________________________________________________________________________________

Ahoj. Ďakujem za ochotu ... návod je zrozumitelný, ale nakoniec prišli sme na to spolu so strýkom minulý týždeň po dlhom rozmýšlaní :smile: Takže už je to OK. Problém nebol vôbec v tom, čo som si myslel ... čerpadlo je v poriadku ... sitko bolo čisté. Asi sa mi musel zaseknúť plavák a prestal mi ukazovať palivomer, teda prestal klesať a ja som sa vozil ako pán :D bez nafty ... otvorili sme to čerpadlo a v nádrži sucho jak na sahare ](*,) takže stačilo doliať palivo a ide sa ďalej ...
MHD BB
BMW e39 530D A Touring - Anthrazit metallic -ex
BMW e39 525tds A Touring - Cosmoschwartz - ex
BMW e36 316i Compact - Montrealblau- ex
Renault Clio 1,6 RXE - ex (prvé auto - ďakujem za pochopenie)

--------------- BMW 4 ever ------------------

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný