... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Ritchey
Auto: BMW 530d
Kraj: Trenčiansky

Re: E39 problem s napravou,riadenim, .... alebo ??

Streda, 26. Mája 2010, 02:01

mne to tiez troska hrkoce a to som menil komplet vsetky tycky, tlmice ulozenia, tlmice, silentbloky motora, kotuce, platnicky vsetko okrem jednej veci co mi trci v skrinke a chcem cim skor namontovat...

problem... cudne buchanie pocas jazdy po nerovnostiach

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... zer_front/

2
Stabilizer rubber mounting

odporucam tuto srandu menit ako medzi prvymi je to jedna z lacnejsich veci a moze to vyriesit dost problemov, hned ako vymenim napisem postrehy
BMW E39 530dA 142kw M/p-black (Born in Dingolfing 07/05/2002) (adopted in 2009)

torko29
Auto: BMW 525tds
Kraj: Košický

Sobota, 31. Júla 2010, 21:02

Ferinoza napísal:
Mam problém s mojou 530d ked idem cez nerovnosti nieco mi v naprave hrka , klepe alebo ako to povedat , niekde som cital ze tento poroblem maju vsetky tieto auta len niektore viac a niektore menej a niektore mozno vobec. Mam pocit ze tam niekde je vôla na hrebeni menil som tam tycky riadenia capy .... vsetko, kotuce mam rovne a dost hrube hadzanie maju 0.005 mm ale pri brzdeni mi to auto strasne trase a myslim si ze je to sposobene prave tou vôlou. Z jednej mudrej hlavy som pocul ze sa da to riadenie niako pritiahnut ale tak max o pol otacky na srobe ci by sa mala zmensit vzdialenost medzi pastorkom a hrebenom ....
Prosim vas ma stym niekdo skusenost alebo vie mi niako poradit ?

Posledne riesenie kupit hreben to viem ale nieco co by mi ušetrilo cestu do Glivic ...

Dakujem

Nazdar..podobný problém mám aj ja na svojej E 39..Vymenil som kotúče za nové a trhanie mi pri brzdení prestalo,ale tá vôľa o ktorej píšeš je aj naďalej..Aj mne to vadí,ale neviem čo s tým..Dostal si nejakú radu???? dík a maj sa..Ak môžeš daj vedieť..torko29...

Užívateľov profilový obrázok
doublevanos
Auto: BMW E39 528iA
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 6. Augusta 2010, 20:51

Ked mne vibroval volant pri brzdeni na odhalenie symptomu problemu som siahol po jednoduchsom riesieni. Samozrejme za predpokladu ze vsetky casti napravy boli vporiadku.

Vysiel som na ulicu a par krat som poriadne dupol na brzdy z vysokej rychlosti. Asi tri styri krat. Nesmiete ale potom zostat stat na brzde! Treba ich spravne vychladit. Nieco ako ked usadzate platnicky po vymene.

Problem prestal.

Odvolavam sa na nieco ako zaglazovanie platniciek alebo kotucov. Jemne brzdenie ma za nasledok usadzovanie bordelu na kotuci alebo na platnicke ked po dobrzdeni stojim na brzdach, napriklad na semafore. Tato usadenina sa potom ozyva ako vibracie pri brzdeni.

Skratka sem tam treba to auto nesetrit a brdzit poriadne.

Spytajte sa vsetkyh M-kovych borcov ci maju tento problem. Pravdepodobne nie... :wink:

Ak to nepomoze su to rozhodne jednotlive casti napravy ale najskor silentbloky a potom kotuce a tak dalej...
TECHNIK IST NICHT KOMPLIZIERT - BMW

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných