... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Ferinoza
Autor témy
Auto: E90
Kraj: Žilinský

E39 problem s napravou,riadenim, .... alebo ??

Pondelok, 27. Apríla 2009, 17:07

Mam problém s mojou 530d ked idem cez nerovnosti nieco mi v naprave hrka , klepe alebo ako to povedat , niekde som cital ze tento poroblem maju vsetky tieto auta len niektore viac a niektore menej a niektore mozno vobec. Mam pocit ze tam niekde je vôla na hrebeni menil som tam tycky riadenia capy .... vsetko, kotuce mam rovne a dost hrube hadzanie maju 0.005 mm ale pri brzdeni mi to auto strasne trase a myslim si ze je to sposobene prave tou vôlou. Z jednej mudrej hlavy som pocul ze sa da to riadenie niako pritiahnut ale tak max o pol otacky na srobe ci by sa mala zmensit vzdialenost medzi pastorkom a hrebenom ....
Prosim vas ma stym niekdo skusenost alebo vie mi niako poradit ?

Posledne riesenie kupit hreben to viem ale nieco co by mi ušetrilo cestu do Glivic ...

Dakujem
_________________________________________________-
EX-
Hyundai accent 1.5i
Peugeot 307cc 2.0i (shit)
:) E46 320d
:) E39 540i (Oo-ooo)
:) E39 530d touring

piciko

Re: E39 problem s napravou,riadenim, .... alebo ??

Pondelok, 27. Apríla 2009, 18:27

Ferinoza napísal:
Mam problém s mojou 530d ked idem cez nerovnosti nieco mi v naprave hrka , klepe alebo ako to povedat , niekde som cital ze tento poroblem maju vsetky tieto auta len niektore viac a niektore menej a niektore mozno vobec. Mam pocit ze tam niekde je vôla na hrebeni menil som tam tycky riadenia capy .... vsetko, kotuce mam rovne a dost hrube hadzanie maju 0.005 mm ale pri brzdeni mi to auto strasne trase a myslim si ze je to sposobene prave tou vôlou. Z jednej mudrej hlavy som pocul ze sa da to riadenie niako pritiahnut ale tak max o pol otacky na srobe ci by sa mala zmensit vzdialenost medzi pastorkom a hrebenom ....
Prosim vas ma stym niekdo skusenost alebo vie mi niako poradit ?

Posledne riesenie kupit hreben to viem ale nieco co by mi ušetrilo cestu do Glivic ...

Dakujem

myslis ze to bude riadenim ? je to take prenikave tukanie ked prejdes po nerovnosti a robi to len na jednom kolese ? kedy ti to trase ? ked ides 200 a brzis ? lebo vtedy to trast moze :)

Ferinoza
Autor témy

Pondelok, 27. Apríla 2009, 19:40

no je to take ako keby bol odtrhnuty vyfuk a buchal by tam o niaku konzolu alebo hm... take hrkanie ako vymlateny silenblok ... no a trasenie tak od 60 hore .... no a ked to bolo vo vzduchu a hybal som koloesom tak tam bola vola ale nie na cabe a buchalo to tak zo stredu proste z hrebena ..
EX-
Hyundai accent 1.5i

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Pondelok, 27. Apríla 2009, 20:03

predna naprava???
ja ked prejdem prednou napravou po hrboloch alebo cez retarder, tak pocujem doslova zarincanie nejakeho kovu alebo take mnoho pocetne vibrobuchnutie, neviem to ani opisat (:
uz som to skumal, mal zdvihnute, pobuchaval po naprave, po kolesach, po kotucoch, po vsetkom moznom a nemozem na to prist co to je... je to pocut len ked mam otvorene okno.. nejaky zasrany plech alebo kýšľak :roll:

Ferinoza
Autor témy

Pondelok, 27. Apríla 2009, 21:59

no pokial nemas aj ty volu na tom hrebeni ked skusis rukov pohybat kolesom ako ked skusas capy riadenia a neklepe ti to a mas taky rincavy zvuk mozes mat odtrhnutu prepasku vo vyfuku v tlmici to by vysvetlovalo ze sa ti otrasy neprenasaju na karoseriu mne to ide od spodu a prenasa sa to ... to neni vidiet skus riadne potriast vyfukom .. :D alebo ti bucha nieco podobne hmm alebo asi tak na 99% to bude asi taka haluz ktorqa ani neviem na co je pod prevodovkou kus zeleza prilepeny na gume a prisrobovany ... ja som to mal tiez neviem na co to je ale guma na tom bola odlepena a hrkalo to o sroby ale ja som to dal prec asi to bol niaky zvukovy tlmic prevodovky No ja to mam skor hrkanie nie rincanie take mnohopocetne za sebou pomaly tichnuce jedna jama a zaklepe to 3-4 krat ... hmm neveis ci ma niekto skusenosti z hrebenom je tam vraj niaka matica ktora sa utahuje tak o pol otacky a tym ti stuhne aj riadenie ale neodporuca sa to ....
EX-
Hyundai accent 1.5i

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 28. Apríla 2009, 01:07

trasenie pri brzdeni ked su kotuce aj kola ok robia vacsinou ulozenia (silentbloky) spodnych prednych ramien (su pod takymi plastovymi krytkami a daju sa kupit osobitne a nalisovat. To rincanie moze pochadzat trebars aj s ulozenia tlmicov, ale aj mnohych inych miest. U e39 je velmi tazke to zistit, aj ked na zdvihaku vsetko vyzera ok...... Niektore silentbloky vidno poriadne az po demontazi, ze mozu byt natrhnute apd...

piciko

Utorok, 28. Apríla 2009, 09:33

coWon napísal:
predna naprava???
ja ked prejdem prednou napravou po hrboloch alebo cez retarder, tak pocujem doslova zarincanie nejakeho kovu alebo take mnoho pocetne vibrobuchnutie, neviem to ani opisat (:
uz som to skumal, mal zdvihnute, pobuchaval po naprave, po kolesach, po kotucoch, po vsetkom moznom a nemozem na to prist co to je... je to pocut len ked mam otvorene okno.. nejaky zasrany plech alebo kýšľak :roll:

to moze byt ten silent blok zevraj som to pocul .. ani ja neviem opisat tak to zatrase viac krat zasebou tuka to proste :)

adrenix
Auto: E46 320d,E36cabrio

Streda, 29. Apríla 2009, 06:55

Pani spravte repas prednej napravy, ja som mal tiez buchot, zistil som ze na prednom ramene mam uplne odtrhnuty silentblok. Cely repas ma vysiel cca 200 euro - ramena, tycky riadenia, stabilizatorove tycky. Mne to buchotalo a na dialnici som mal divny pocit, predok mi plaval.

Dusanik

Štvrtok, 20. Mája 2010, 10:11

zdravicko. aj ja mam tento problem. vsetko je ok len hreben riadenia ma volu. da sa to nejako opravit ci to treba len cele vymenit? volu ma len soferova strana.

kalafaster
Auto: BMW e65 745i
Kraj: Nitriansky

Piatok, 21. Mája 2010, 13:19

mne tiez rincalo respektive tak cinkalo ked som presiel cez nerovnosti a po polrocnom skumani som prisiel na to ze mi cinkal deflektor brzdoveho kotuca ten kus prechu je tam prinitovany a nity sa otrhli a rincalo to ako dive tak som ho dal dole a uz sa nemusim hanbit prejst cez mesto cez kanal a nevyzeram ako zigulak

piciko

Sobota, 22. Mája 2010, 07:42

to je presne ono a neda sa to privarit!

JetSlider
Auto: BMW 530 d

Sobota, 22. Mája 2010, 15:13

Zdravim aj ja mam problem s tou prednou napravou tiez mi to trasie ked brzdim ale je to sranda ked len jemne brzdim tak to trasie ale ked pedal poriadne zoslapnem zopne sa to a netrasie uz som vymenil komplet vsetky ramena aj kotuce a platnicky (vsetko kvalitne diely) zmiernilo sa to ale este neni to ono, teraz v pondelok pojdem na geometriu nech sa to zosteluje a potom uvidim, ked to bude stale robit tak to bude len v tych brzdovych prasiatkach. Mi kamarat automechanik hovoril ze jednemu menili kotuce a platnicky, ze za tyzden prisiel, ze to trasie a nakoniec zistili, ze to je v brzdovich prasiatkach. Tak ja neviem nove stoja urcite moc a starsie ked zozeniem neni tam ta zaruka ze to nebudu zasa robit. Tiez som z toho uz zufali :-( ma to poriadne stve.

Ferinoza
Autor témy

Nedeľa, 23. Mája 2010, 12:05

Prasiatko je vyraz pre hydr. valec pre bubmové brzdy... ale to je jedno chapeme sa... je dost nepravdepodobne ze ta brzdova papuca to moze sposobovať to jedine vtedy ak ma vybehane voditka ktorými je uchytena o strmeň.. Jedine co moze vybrovat za jazdy ak sa jedná o brzdy je: skryvený kotuc alebo spriecena platnicka ktorú klepe pri jemnom brzdení ak ti mozem poradit skontroluj ci nemas volne spodne capy na oboch stranach a na koncoch prednych ramien volne silentbloky.. pokial si to aj menil a nedal si fakt kvalitne je to otazka 500 km.. a typu vozovky... a dalsiou vecou moze byť cap riadenia ak neni vola v cape, moze byt v hrebeni - a to je potom pruser..

Takto ak by si prisiel na to ze mas volu na hrebeni mam pocit ze sa to tam da jemne dotiahnut max o 270° takym srobom v strede hrebena ale neodporuca sa to je to velmi haklive pokial to moc dotiahnes rozsere sa hreben...

a este jedna vec ak budes sledovat tu volu hrebena pohyb volantom tak jemne a budes pocut klepanie - to je sposobene klbom na riadiacej tyci teda na 98% urcite ano tak na to mysli
EX-
Hyundai accent 1.5i

Zajo
Auto: E38 740iA
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 24. Mája 2010, 07:24

Ja mam sitce E38, ale to je skoro to iste. Mne ked idem cez hrbole, tak sa ozyva tiez to cinkanie od zadneho laveho kolesa. Ma to nieco spolocne s brzdou. Bud ten pliesok na strmeni, alebo ten kryt kotuca. Uvidim. Predna naprava tiez praska, normalne aj citim ze je tam vola. Pri zatacani praska (az ked sa prevali vaha na koleso), niekedy aj pri brzdeni dava take slabe udery/vibracie cca pri 15km/h, alebo ked idem cez nerovnosti. Mam objednane horne ulozenia prednych tlmicov, takze ked to budem mat spravene, napisem ci to prestalo a budes o krok blizsie k vyrieseniu problemu.
([OO\ [lllllllll][lllllllll] /OO])

Troublemaker
Auto: BMW 525 d
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 25. Mája 2010, 11:28

Zdravim.

Mám podobný problém. Takisto mi búcha ľavá strana prednej nápravy pri prechode cez sériu hrbolov. Počuť to len z miesta šoféra. Mal som v LP kolese vôlu. Vymenil som tyčky riadenia a spodné rameno, čím sa vôla mierne zmenšila. Celkovo vôla nie je veľká. Zostáva ešte vôla v hrebeni. Bude problém tam, alebo je ešte možný iný zdroj "neplechy"? Známy mi odporučil nechať to tak. Pritom nemám problem pri brzdení, pri akejkoľvek rýchlosti. Na dialnici to vôbec necítim, pretože je cesta v pohode a ani pri rýchlosti nad 200 km/h som "zatiaľ" nestratil koleso. :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných