... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
pillot
Autor témy
Auto: E39; 523i+525iTour.
Kraj: Bratislavský

Demontáž airbagu z volantu

Sobota, 1. Novembra 2008, 21:48

Vie mi niekto poradiť ako vytiahnem airbag z takéhoto volantu? Totižto je nejak blbo nasadený a musím mať odpojený klaksón.
Prílohy
volantt.jpg
volantt.jpg (23.87 KiB) 3018 zobrazení

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 2. Novembra 2008, 14:45

Tento som ešte nerozoberal ale skús mrknúť, či zozadu nemá šróby...

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

pillot
Autor témy
Auto: E39; 523i+525iTour.

Nedeľa, 2. Novembra 2008, 20:49

Diki, pravdepodobne pomôže, tie dierky som našiel len ten šróbovák som jednak použil zlý (krížový) a snažil som sa ho dostať od predu do zadu a podla toho foto návodu mám ísť z boku ku stredu, ak som dobre pochopil. Ešte raz dik, zajtra budem skúšať.

Ivank
Auto: BMW 320d E46

Re: Demontáž airbagu z volantu

Nedeľa, 11. Júla 2010, 12:12

Chlapi mne tie odkazy nefunguju...je mi jasne ze je tato tema trosku starsia, no ja neviem demontovat airbag.

Teda chcem zhodit ozdobnu listu, aby som si ju dal nastriekat (mam ju poskriabanu) teda mozno kvoli tomu netreba zhodid airbag, ale netusim ako na to...uz to predomnou niekto evidentne skusal a mam tam take zuby od pacenia srobovakom, rad by som to nejako upravil.

Diki za rady

ice.blade

Pondelok, 12. Júla 2010, 01:46

ak sa pozries po bokoch volantu najdes otvory... tam musis strcit skrutkovac alebo dlhy inbus alebo hocico cim odcvaknes airbag z pruzinky ktora ho drzi vo volante... na oboch stranach je ten isty system... cize strcis srobovak... nim nahmatas cast strunky a tu zatlacis dovnutra... tym ti vypadne bag... dalej mas dve skrutky vnutri pod bagom a dve vzadu za volantom... tusim su to torx 5ky... nepamatam si to uz presne ake ale nieje to zlozita robota :)

uz sa to tu dost krat rozoberalo...

edit: 5min na googli aj v takuto nocnu hodinu a hadaj co som nasel http://kinmak.com/?page_id=88

Ivank

Pondelok, 12. Júla 2010, 15:25

ice.blade napísal:
ak sa pozries po bokoch volantu najdes otvory... tam musis strcit skrutkovac alebo dlhy inbus alebo hocico cim odcvaknes airbag z pruzinky ktora ho drzi vo volante... na oboch stranach je ten isty system... cize strcis srobovak... nim nahmatas cast strunky a tu zatlacis dovnutra... tym ti vypadne bag... dalej mas dve skrutky vnutri pod bagom a dve vzadu za volantom... tusim su to torx 5ky... nepamatam si to uz presne ake ale nieje to zlozita robota :)

uz sa to tu dost krat rozoberalo...

edit: 5min na googli aj v takuto nocnu hodinu a hadaj co som nasel http://kinmak.com/?page_id=88

Super Dakujem hned to idem vyskusat... ono ja som tam pchal skrutkovac lenze pod uplne inym uhlom... daval som to kolmo na volant...preto mi to neslo...ako som napisal isem to hned vyskusat.

sesto
Auto: BMW 530i E39

Utorok, 13. Júla 2010, 09:37

Hlavne odpoj baterku pred tym nez zacnes!!!
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=544160

Ivank

Utorok, 13. Júla 2010, 17:14

Neodpajal som baterku... staci mat prazdne zapalovanie...klucik som dal uplne mimo spinaciu skrinku a pohodicka. Ziadna chyba, ziadna explozia :-)

Ritchey
Auto: BMW 530d
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 17. Júla 2010, 11:39

Ono tip: odpoj baterku pred odpajanim airbagu ma zmysel, nakolko je tu (aj ked mala) sanca nahodneho vystrelenia,
dokonca ani to nemusi pomoct ked sa hned clovek vrhne na to, nakolko auto ma v zalohe kondenzatory specialne pre airbagy ktore sluzia pre napajanie airbagov v pripade nehody ktora presekne napajanie od baterie skor ako stihne airbag buchnut, preto je aj v TISku pisane odpojit baterku a pockat polhodku.... osobne by som to s bateriou urcite nerobil... tot vse
BMW E39 530dA 142kw M/p-black (Born in Dingolfing 07/05/2002) (adopted in 2009)

Ivank

Sobota, 17. Júla 2010, 12:42

Ritchey napísal:
Ono tip: odpoj baterku pred odpajanim airbagu ma zmysel, nakolko je tu (aj ked mala) sanca nahodneho vystrelenia,
dokonca ani to nemusi pomoct ked sa hned clovek vrhne na to, nakolko auto ma v zalohe kondenzatory specialne pre airbagy ktore sluzia pre napajanie airbagov v pripade nehody ktora presekne napajanie od baterie skor ako stihne airbag buchnut, preto je aj v TISku pisane odpojit baterku a pockat polhodku.... osobne by som to s bateriou urcite nerobil... tot vse

Urcite sa nehadam... suhlasim, asi je to rozumnejsie robit takto...urcite nejdem nikomu tvrdit ze to robim spravne. Jediny navod som nasiel tu tak som to vyskusal a islo to :-) mozno to bolo len zaciatocnicke stastie :-D

rase
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 18. Júla 2010, 14:53

ak demontujete airbag tak treba odpojit minusovy pol baterie ,demontovany airbag nikdy nedrzat otoceny smerom zelezom na seba-moze ho odpalit aj staticka energia ked sa ho dotknes a ak ta trafi tak to moze byt smrtelne.. pri montazi airbagu postupovat takto, bateria odpojena namontovat airbag, zapnut klucik do 2 polohy a az potom zapojit bateriu- ide oto aby sa odskusal airbag ze je spravne namontovany a netrafi ta..

sesto
Auto: BMW 530i E39

Nedeľa, 18. Júla 2010, 21:46

tak tak.
presne si to napisal.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní