... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

dimensionone
Autor témy
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Pomoc s výberom BMW 5 (E61) Touring 530xd

Pondelok, 21. Júna 2010, 20:54

Ahojte,

vážne uvažujem o tomto modeli. S automatickou prevodovkou, ročník 2006 a vyššie, do 80 000 km. Dovoz zo zahraničia.
Aké s ním máte skúsenosti? Na čo si dať pri tomto modeli pozor.

Ja osobne by som išiel aj do 525d alebo 530d bez xDrive, no známi, čo majú sedany hovoria, že počas poľadovice radšej nevychádzajú a hlavne neparkujú v kopci, lebo odchod môže byť veľmi náročný.

A posledná vec, môžete mi aj cez PM odporučiť spoľahlivého dovozcu, ktorý to všetko zrealizuje, vrátane kontroly auta, tak aby som o pol roka nemusel do neho vraziť ďalších 2000 EUR :).

Vopred díky za rady.

dimensionone
Autor témy

Re: Pomoc s výberom BMW 5 (E61) Touring 530xd

Streda, 23. Júna 2010, 09:32

Nikto mi neporadí? :roll:

dodoIPD
Auto: BMW

Streda, 23. Júna 2010, 11:32

Stav vozidla , ti nezaruci nikto..

Mas dobre podmienky , ale na kilometre by som az tak nehladel.. vacsina tych aut bude mat tak 100 000 a viac.. u tychto vozidiel vsak si myslim ze kilometre niesu az taky problem.

dimensionone
Autor témy

Streda, 23. Júna 2010, 11:40

Našiel som niečo aj na Slovensku, nie je to síce xDrive, ale cena je celkom príjemná.
Čo poviete?

http://www.autovia.sk/autobazar/bmw-rad ... -m6-746422

Ten 7 stupňový automat je asi chyba :)

dodoIPD

Streda, 23. Júna 2010, 11:43

Chodim okolo toho bazaru kazdy den, to auto tam uz dost dlho stoji ak sa nemylim .
Treba ist pozriet .

dimensionone
Autor témy

Streda, 23. Júna 2010, 12:38

Ja som si ho všimol tak asi len týždeň a takisto chodím okolo denne.
Zastavím sa tam, čo je dobré si všímať, pri obhliadne v bazáre. Predpokladám, že ak by som mal vážny záujem, tak by som ho dal pozrieť niekde v autorizovanom servise, alebo máte tip na niekoho, kto sa vyzná a mohol by to seriózne pozrieť?

dodoIPD

Štvrtok, 24. Júna 2010, 08:06

Treba pozerat nosniky hlavne , plechy, ci bolo burane . Kilometre stocene ti zistia v servise .
Vsetko si vyskusaj , ale myslim ze pri takomto aute z roku 2006 by nemalo byt vela zavad.

Povoz sa , ci nieco bucha, ci trase volant , ci citis nejake vybracie , ked brzdis ci ti nehadze volantom.
Motor na studeno si otvor kapotu nastartuj , ci vydava nejake divne zvuky, ci ide nakopnut hned na prvy krat.

Zohrej auto a skus ci ma tah , aky ma mat , najlepsie ak skusis nejaku inu 530d , kamaratovu alebo nieco take.

Užívateľov profilový obrázok
PavelKedro
Auto: Renault :))))
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 24. Júna 2010, 13:23

na kilometre by som sa neorientoval asi. Hlavne tech. stav nech má 200 ale tip top... X drive je iba vec využiteľnosti ako plánuješ auto využívať.... v zime zanedbávané cesty, lyžovačky atd . Zadokolka ako bežný štandard uspokojí úplne každého a elktronika dopomáha viac než dosť v každej situácii. V poladovici na lade ti nepomôže ani hovno to je predsa jasné !

budúce investície na staršom aute ti nezaručí nikto dnes ](*,) a každy postaví tak zmluvu aby si si ani neprdol ak sa biečo stane. Preto si treba pokukať všetky zákaldné veci, pneu, brzdy, čapy, tlmiče atď aby sa ti auto neznechutilo hneď po kúpe . najlepšie obhliadka za poplatok v BMW kde ti vyhodia históriu a atd atd

Viem jedno čo je asi aj na predaj 530d tour 06-07 nie som si istý, je to zo 100% spoľahlivého zdroja nieje to síce automat ma 170 tis auto je bezkonkurenčne ako nové, žiadne známky opotrebenia nebúrané bez zásahu ako nové. Má ho môj kolega a dobrý kamarát puntičkár ako sa patrí, tiež som od neho kúpil moje prvé BMW doporučujem ti ho.

VT-535BH
Auto: E60 535d
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 27. Júna 2010, 13:59

Chlapci ti to tu dobre napisali. Niekedy su km druhoradé. Ja len tolko že ak pokukavaš po e60 a ak ti mam poradit tak skus minimalne sedačky sport. Neviem aky mas vztah ku kozi - niekomu to prekaza. Ale konkretne v tychto sedackach by som sa citil ako vo fabii. Inak ten interier je fajn az na spominane sedacky. Ak by bolo skvele auto so skvelou ponukou tak sedacky by ma od kupy neodradili - vymena.
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

dimensionone
Autor témy

Pondelok, 28. Júna 2010, 21:11

PavelKedro napísal:
na kilometre by som sa neorientoval asi. Hlavne tech. stav nech má 200 ale tip top... X drive je iba vec využiteľnosti ako plánuješ auto využívať.... v zime zanedbávané cesty, lyžovačky atd . Zadokolka ako bežný štandard uspokojí úplne každého a elktronika dopomáha viac než dosť v každej situácii. V poladovici na lade ti nepomôže ani hovno to je predsa jasné !

budúce investície na staršom aute ti nezaručí nikto dnes ](*,) a každy postaví tak zmluvu aby si si ani neprdol ak sa biečo stane. Preto si treba pokukať všetky zákaldné veci, pneu, brzdy, čapy, tlmiče atď aby sa ti auto neznechutilo hneď po kúpe . najlepšie obhliadka za poplatok v BMW kde ti vyhodia históriu a atd atd

Viem jedno čo je asi aj na predaj 530d tour 06-07 nie som si istý, je to zo 100% spoľahlivého zdroja nieje to síce automat ma 170 tis auto je bezkonkurenčne ako nové, žiadne známky opotrebenia nebúrané bez zásahu ako nové. Má ho môj kolega a dobrý kamarát puntičkár ako sa patrí, tiež som od neho kúpil moje prvé BMW doporučujem ti ho.

Dík za ponuku, no 170 000 km sa mi zdá už dosť veľa a ešte ten automat. Ten chcem určite.

dimensionone
Autor témy

Pondelok, 28. Júna 2010, 21:16

VT-535BH napísal:
Chlapci ti to tu dobre napisali. Niekedy su km druhoradé. Ja len tolko že ak pokukavaš po e60 a ak ti mam poradit tak skus minimalne sedačky sport. Neviem aky mas vztah ku kozi - niekomu to prekaza. Ale konkretne v tychto sedackach by som sa citil ako vo fabii. Inak ten interier je fajn az na spominane sedacky. Ak by bolo skvele auto so skvelou ponukou tak sedacky by ma od kupy neodradili - vymena.

Športové sedačky by boli fajn. Tu sú štandardné, no nie je to teraz moja priorita. Bol som to auto pozerať aj som si na ňom pojazdil. Motor, prevodovka vyzerajú v poriadku. Ten ťah je naozaj dobrý. Jediná vec, ktorá sa prejavila je brnčanie v ľavom výduchu. No len pri akcelerácii. A ešte som si všimol, že na troch miestach na prednom skle sú dosť jasné známky po kameňoch - tak od 2-6 mm. Asi bude potrebné vymeniť predné sklo :(. Uvidíme, čo odhalí diagnostika...

PavelKedro
Auto: Renault :))))
Kraj: Trnavský

Pondelok, 12. Júla 2010, 07:55

na sedačky sa vyser :D, dobre a sedí aj na štandardných, motor a prevodovka budú v pohode aj pri 300 tisícoch nerozoznáš na chode motora či ma 100 alebo 300 ani na interiéry..... Treba odbornú kontrolu :-k viac ti neporadím

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných