... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
bloodyxxl
Autor témy
Auto: 523iA+LPG
Kraj: Prešovský

E36/318i - problem s motorom M40

Štvrtok, 3. Júna 2010, 11:59

zdravim chlapci potreboval by som pomoc alebo poradit
auto mi zacalo strhavat. Na volnobehu ide normalne a strhavat zacne po stlaceni plynoveho pedala. najprv ho ako keby pridusilo a tak sa rozbehne ako traktor...trasie s nim huci.
badam to od volnobehu az do 2000 otacok potom auto ide normalne len sem tam trhne...
je jedno aku rychlost mam ak su proste otacky pod 2000 autom trha cuka nema vykon a nad 2000 otacok ide normalne..
co som robil: odpajal som vahu vzduchu auto zacalo haluzit (tak jak by malo,tusim a bola menena za druhu asi pred 8 mesiacmi)
sacie potrubie nieje derave, klapku som precistil aj vo vahe aj skrtiacu od lanka pedala
ventil volnobehu precisteny, palec rozdelovaca meneny pred rokom za novy, rozdelovac precisteny, kable vyzeraju v pohode az na ten z inducky je taky trosku pooxidovany a tazko sa mi cisti,
sviecky maju 3dni menil som ich lebo som si myslel ze auto haluzi koli nim(nepomohlo) su tam NGK podla katalogu od vyrobcu..neviem co by som este...docital som sa ze by to moho byt falosnym vzduchom okolo vstrekov tak som tam striekal WD40 ale nebadal som ziadne zmeny na chode motora tak predpokladam ze mi z tamadial netaha falosny vzduch...
uz fakt neviem v com byto mohlo byt :( pojdem do servisu nech ma napoja na PC uvidim ci budu mat premna koncovku kedze mam este ten stary okruhli OBD(ci ako sa to vola) a ci im vobec daco ukaze... nevie mi dakto poradit co by som este mal pozriet popripade spravit?
DAKUJEM :)
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

Michaell_1
Auto: e90 1.8D LCI
Kraj: Žilinský

Re: problem s motorom M40 e36 1,8i

Štvrtok, 3. Júna 2010, 18:30

Cawko mal som podobny problem ako ty, tiez mam m40ku. Ked auto dlhsie stalo cca 8 hodin a som sa prvi krat chcel rozbehnut cca 1500-2000 otacok tak zrazu nim trhlo a akoby chcelo skapat a potom islo uz uplne v pohode. Tento problem prestal ako som podotahoval podotlacal vsetky vzduchove hadice a hlavne od motorceka co zenie vzduch do motora na volnobehu (ventil volnobeznych otacok samizda tomu nadavuju) A mal som tiez uvolnenu plastovu kritku na vahe vzduchu. V ten den som aj dolieval olej do dyferaku a odvtedy s tym mam nastastie pokoj. Drzim palce
ex passat b5 1.9tdi
ex e39 2.8i 141KW
ex e36.1.8i 83KW

bloodyxxl
Autor témy

Re: problem s motorom M40 e36 1,8i

Štvrtok, 3. Júna 2010, 19:05

dnes som sa tomu pokusla prist na ,,kloub,, a rozobral som komplet sanie...vseeetko som poriadne precistil a podotahoval...trosicku sa to zlepsilo ale zacalo srandovat na volnobehu stylom ze: pridam plyn a ked sa mi vrati na vonobezne otacky tak 3x zakolise od 600 do 900ot. a ustali sa na asi +- 700...a zas ked zoslapnem tak ,,skrochta,, a od 1500 ide normalne...neviem nerozumiem tomu...kde moze byt chyba? :-k
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

bloodyxxl
Autor témy

Re: E36/318i - problem s motorom M40

Piatok, 4. Júna 2010, 17:55

nove zistenia :D...kedze som si bol isty ze sacie potrubie problem nerobi a elektrika mala byt v pohode muselo sa nieco stat:D...a stalo sa ...
dnes mi odpalilo vyfukove potrubie pri zvodovej casti kde sa 4trubice zbiehaju do jednej (alebo dvoch nevidel som presne) tak ako sa spaja vyfukove potrubie so zvodmi tak hned pod spojkou na vyfukovom mi to odtrhlo...otazka: MA TAM BYT PRUZNA ,,PRIECHODKA,,?? (to take kovove co vyzera ako prepletane aby sa neprenasali vybracie z motora na vyf.potrubie alebo to je inak odpruzene u BMW..ja tu srandu tam nemal a neviem ci ma byt)
takze vysledok uvidim zajtra ked mi to daju dokopy ci mi afto este stale bude strhavat.. strhavalo zjvne koli tomu ,ze uz som na tom potrubi mal trhlinku(co som sa aj cudoval ze viac pocut hluk motora) a z tej trhlinky mi tahalo vzduch na lambdu sondu a ta zle vyhodnocovala mnozstvo spaleneho kyslika a preto afto haluzilo...
uvidim ak mi to zajtra spravia tak budem mudrejsi..dam vediet...
na tuto variantu som na zaciatku ani nepomyslel :/ stava sa...
este poprosim vas chlopci ci ma byt na tom vyfukovom potrubi ta pruzna spojka(priechodka)??? dakujem za odpovede :)
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

Kraken
Auto: E36 E30 E30

Piatok, 4. Júna 2010, 18:30

jak som tak kukal na ten svoj zeleny vrak, tak sa mi zda ze ee, ale tak este nech niekto povie, lebo to si niesom isty

Michaell_1
Auto: e90 1.8D LCI
Kraj: Žilinský

Piatok, 4. Júna 2010, 18:36

No vyfuk mam cely prekukany ale ani ja tam nemam ten dielec s pletiva m40 1.8i ako urcite by tam neuskodil ale pokial nechodis po polnich cestach zrejme skoda roboty. (moj nazor)
ex passat b5 1.9tdi
ex e39 2.8i 141KW
ex e36.1.8i 83KW

bloodyxxl
Autor témy

Piatok, 4. Júna 2010, 19:06

michaell dik za odpovede ;) tiez si myslim ze by neuskodil a chodim po normal cestach tak ho tam ani nedavam :)
a tomaši..uvazujem ze zoberem komplet vyfukove od zvodov ak je v normal stave a este ho nepremylo :D...bo toto co tam mam ja od ladika tu koncovu cast tez je na figuli :(
tak uz berem: stresne, oil vanu, vyfucok, ,,zamok,, tu zatvaraciu skatulku v stredovej konzole, a asi aj stropny tapacir co si ocalunim dajak...a ktohovie co este...este ti to afto neplava? dufam ze aj doma v pohode bo teraz som kukal spravy tak bida...
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní