... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
autoprislusenstvo.eu
Autor témy
Auto: BMW 530 xd
Kraj: Košický

vymena plexi e39

Nedeľa, 2. Mája 2010, 18:49

caute...chlapi menil niekto plexi na e39 po facelifte? Nasiel som navody, ale vsetko pre tie stare svetla.
Pustil som sa do toho ,ale tesnenie, ktore tam malo byt je ako keby nalisovane. Babral som sa s tym tri hodiny a bezuspesne.
Skusal som to nahrievat aj s teplovzduskou, ale tiez neuspesne. Nema na to niekto zlepsovak?
Tymto sposobom to budem robil dva tyzdne a cele svetla budu silikon a lepidlo lebo ich tak dolamem.
Dik za kazdu radu... :-k

Ritchey
Auto: BMW 530d
Kraj: Trenčiansky

Re: vymena plexi e39

Pondelok, 3. Mája 2010, 18:22

musis ich dat cele do truby prehriat ale na 80 stupnov.... a potom to skusat rozlepit
BMW E39 530dA 142kw M/p-black (Born in Dingolfing 07/05/2002) (adopted in 2009)

autoprislusenstvo.eu
Autor témy

Pondelok, 3. Mája 2010, 22:13

a uz si to skusal? ciiii len tak tipujes? :D lebo ta guma totizto je dost tvrda...nejde to povolit ani pistolou

Ritchey
Auto: BMW 530d
Kraj: Trenčiansky

Streda, 5. Mája 2010, 09:15

info
Prílohy
E39_Headlight_FAQ.pdf
(631.34 KiB) 373 stiahnutí
BMW E39 530dA 142kw M/p-black (Born in Dingolfing 07/05/2002) (adopted in 2009)

autoprislusenstvo.eu
Autor témy

Štvrtok, 6. Mája 2010, 03:22

ta rura sa mi nepozdava ked ani pistol nezabera :-k skusal to uz niekto? Akosi mi chyba odvaha :mrgreen:
Ritchey dakujem za ten navod...isto pomoze nie len mne

crumar
Auto: 528i
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 6. Mája 2010, 18:29

Ak je rura mala a svetlo trci von, treba pouzit primerane velku kartonovu krabicu, polozit ju na otvorene dvierka rury. Je dobre pouzit ruru s fukanim, podstatne zlepsi nahriatie svetla. Zohriat ruru na 80 stupnov, vlozit svetlo dnu, zakryt kartonovou krabicou, aby teply vzduch neunikal von. Po cca 3-5 minutach vybrat von a skusat rozliepat. Priblizne 3x som daval svetlo nahriat, aby to lepsie povolilo. Vela stastia.
Prílohy
Rozoberanie facelift svetla E39.pdf
(1.06 MiB) 233 stiahnutí

martin c
Auto: 520 d Touring

Štvrtok, 6. Mája 2010, 19:39

caute,

chlopi, mozno blba otazka, ale daju sa zohnat aj origo hela kryty ??? V bavarii mi povedali ze len cele svetla, kryt sa samostatne neda objednat.
Nejake tie nahrady som videl, ale maju trochu odlisne tie smerovky... (hovorim o kytoch po facelifte)

crumar
Auto: 528i

Štvrtok, 6. Mája 2010, 21:44

Nie nedaju a nahrada pre facelift svetla je len jedna.

martin c napísal:
caute,

chlopi, mozno blba otazka, ale daju sa zohnat aj origo hela kryty ??? V bavarii mi povedali ze len cele svetla, kryt sa samostatne neda objednat.
Nejake tie nahrady som videl, ale maju trochu odlisne tie smerovky... (hovorim o kytoch po facelifte)

martin c

Streda, 19. Mája 2010, 18:25

](*,) kua cholopi, uz tri hodiny peciem a nie som schopny dostat to plexi dole, to drzi jak je&nute :twisted:
penim jak hovado, nechcem nic ulomit a proste nejde a nejde, postupoval som presne podla navodu no mozem sa aj posrat..

bitte um hííílféééé...

martin c

Streda, 19. Mája 2010, 21:26

dlabem na to ,hore uvedene postupy mozno funguju , ale ked sa pozriem na tie foto v tych prezentaciach , ano su to sice faceliftove svetla, ale nie original hella.

myslim ze to budu len nahrady, je to vidiet aj podla tych blinkrov, na mojom svetle som zo spodnej casti kusocek odlomil a snazil som sa odstranit silikonovu vrstvu v ktorej to vlastne dookola cele drzi, nie je sanca odstranit to... ten silikon je tak pevny, ze ho mozem aj tyzden opekat a nezmekne, je urcite odolny vysokym teplotam a este ho je tam strasne vela.

takze, ja si myslim ze sa originalne faceliftove svetla nedaju rozobrat !!! pokial to neuvidim na vlaste oci neuverim.

nahrieval som ho niekolko krat, aj vysie teploty a nic.., este som sa tu docital o technickom benzine,poliat pockat kym zmekne atd ... ha ha trt barani.
ani sa to nepohlo. jebkal som sa stym pol dna , zial bez uspechu. Cielom nebola vymena, ale vycistenie z vnutornej strany, su tam dost zaprasene, z vonkajsej strany som ich lestil, to sa mi podarilo, vyzeraju ako nove, ale teraz videt
ten prach z vnutornej strany... (co ma samozrejme stvalo) no co uz na chybach sa clovek uci... :?

Billy-sk
Auto: BMW 525 TDS

Štvrtok, 20. Mája 2010, 08:51

Ako sa da vylestit svetlo z vonku? mam to uz take dost zasle, ale neviem ako na to.

martin c

Štvrtok, 20. Mája 2010, 11:15

ak budes chciet a budes mat niekedy vecer cestu do ZA , zastav sa ukazem ti to..
v SS ti potom poslem tel. cislo

oseldusan
Auto: Ex E39, E61, F10,G05

Štvrtok, 3. Júna 2010, 19:13

Takze moje poznatky:

Lave svetlo som mal celkom dost poskodene od kamienkov a polamane nastavovacie tycky. Tycky som kupil na ebay ( niekde z Litvy ) . Svetlo nahrial 5 minut v rure na 100 C. Islo paradne rozobrat. Tycky som vymenil, vycistil tu sosovku pred vybojkou ( bola ako keby z mliecneho skla , po vycisteni cira ) , plexisklo som vybrusil najskor papierom 280, potom 1000, 1500, 2000 a nakoniec xerapolom. Svetlo poskladal a vyzera ako nove. Ked som ho zapol, vsimol som si , ze to druhe svetlo ako keby ani nesvietilo. To plexisklo bolo celkom ciste, ale vsimol som si podobny problem ako na tom lavom - ta sosovka vyzerala ako mliecna.
Tak som si objednal nastavovacie tycky aj na to druhe svetlo, ze ked uz ho rozoberiem , tak ich vymenim ( ratal som , ze pri rozoberani a mojom stasti ich odpalkujem ) .
Dnes prisli, svetlo som vybral, odstranil z neho vsetko a strcil do rury. Sakra, nevoslo tam . Rura bola trosku pootvorena. Vybral som ho po piatich minutach, - ani som si netukol. Hovorim si, asi ked je pootvorena, chce to 10 minut. Ako som tu ruru zatvaral, trosku som na nu pritlacil a privrela sa viac. CHYBA. AJ TYCH DESAT MINUT. Ked som to svetlo vybral , skoro ma vystrelo. Ako bolo to svetlo pritlacene o tu ruru, tak sa mi trosku , cca 3 cm^2 PRIPIEKLO . :D . Jaaj, aky som len sprosty. Takze zhanam prave predne svetlo. Vlastne iba to plexisklo. Mimochodom jedna sa o E39 po facelifte. Original Hella.
ex E39 525D facelift
E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e

martin c

Štvrtok, 3. Júna 2010, 19:45

oseldusan napísal:
Takze moje poznatky:

Lave svetlo som mal celkom dost poskodene od kamienkov a polamane nastavovacie tycky. Tycky som kupil na ebay ( niekde z Litvy ) . Svetlo nahrial 5 minut v rure na 100 C. Islo paradne rozobrat. Tycky som vymenil, vycistil tu sosovku pred vybojkou ( bola ako keby z mliecneho skla , po vycisteni cira ) , plexisklo som vybrusil najskor papierom 280, potom 1000, 1500, 2000 a nakoniec xerapolom. Svetlo poskladal a vyzera ako nove. Ked som ho zapol, vsimol som si , ze to druhe svetlo ako keby ani nesvietilo. To plexisklo bolo celkom ciste, ale vsimol som si podobny problem ako na tom lavom - ta sosovka vyzerala ako mliecna.
Tak som si objednal nastavovacie tycky aj na to druhe svetlo, ze ked uz ho rozoberiem , tak ich vymenim ( ratal som , ze pri rozoberani a mojom stasti ich odpalkujem ) .
Dnes prisli, svetlo som vybral, odstranil z neho vsetko a strcil do rury. Sakra, nevoslo tam . Rura bola trosku pootvorena. Vybral som ho po piatich minutach, - ani som si netukol. Hovorim si, asi ked je pootvorena, chce to 10 minut. Ako som tu ruru zatvaral, trosku som na nu pritlacil a privrela sa viac. CHYBA. AJ TYCH DESAT MINUT. Ked som to svetlo vybral , skoro ma vystrelo. Ako bolo to svetlo pritlacene o tu ruru, tak sa mi trosku , cca 3 cm^2 PRIPIEKLO . :D . Jaaj, aky som len sprosty. Takze zhanam prave predne svetlo. Vlastne iba to plexisklo. Mimochodom jedna sa o E39 po facelifte. Original Hella.

no pekne, tak to sme uz dvaja ](*,)

Billy-sk
Auto: BMW 525 TDS

Piatok, 4. Júna 2010, 13:03

Ja mam zlomenu jednu nastavovaciu tycku u nefaceliftoveho svetla HELLA. Da sa to tiez niekde zohnat?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní