... všetko o BMW ...
martin c napísal:caute,
chlopi, mozno blba otazka, ale daju sa zohnat aj origo hela kryty ??? V bavarii mi povedali ze len cele svetla, kryt sa samostatne neda objednat.
Nejake tie nahrady som videl, ale maju trochu odlisne tie smerovky... (hovorim o kytoch po facelifte)
oseldusan napísal:Takze moje poznatky:
Lave svetlo som mal celkom dost poskodene od kamienkov a polamane nastavovacie tycky. Tycky som kupil na ebay ( niekde z Litvy ) . Svetlo nahrial 5 minut v rure na 100 C. Islo paradne rozobrat. Tycky som vymenil, vycistil tu sosovku pred vybojkou ( bola ako keby z mliecneho skla , po vycisteni cira ) , plexisklo som vybrusil najskor papierom 280, potom 1000, 1500, 2000 a nakoniec xerapolom. Svetlo poskladal a vyzera ako nove. Ked som ho zapol, vsimol som si , ze to druhe svetlo ako keby ani nesvietilo. To plexisklo bolo celkom ciste, ale vsimol som si podobny problem ako na tom lavom - ta sosovka vyzerala ako mliecna.
Tak som si objednal nastavovacie tycky aj na to druhe svetlo, ze ked uz ho rozoberiem , tak ich vymenim ( ratal som , ze pri rozoberani a mojom stasti ich odpalkujem ) .
Dnes prisli, svetlo som vybral, odstranil z neho vsetko a strcil do rury. Sakra, nevoslo tam . Rura bola trosku pootvorena. Vybral som ho po piatich minutach, - ani som si netukol. Hovorim si, asi ked je pootvorena, chce to 10 minut. Ako som tu ruru zatvaral, trosku som na nu pritlacil a privrela sa viac. CHYBA. AJ TYCH DESAT MINUT. Ked som to svetlo vybral , skoro ma vystrelo. Ako bolo to svetlo pritlacene o tu ruru, tak sa mi trosku , cca 3 cm^2 PRIPIEKLO .. Jaaj, aky som len sprosty. Takze zhanam prave predne svetlo. Vlastne iba to plexisklo. Mimochodom jedna sa o E39 po facelifte. Original Hella.