... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
duko napísal:Je potrebné zistiť,či sa pri naštartovanom motore vytvorí podtlak v hadičke,ktorá ústi do membrány.Ak áno treba umelým podtlakom zistiť,či membrána zatvára klapky/napr.injekčnou striekačkou s hadičkou/ a či sú klapky mechanicky voľne pohyblivé.Ak nie tak treba skontrolovať elektroventil,ktorý prepúšťa podtlak zo zásoťbníka. Ak aj ten je v poriadku treba skontrolovať teplotné čidlo,z ktorého berie ventil informáciu o teplote motora.
SigSauerBang napísal:
No podtlak v tej hadičke,čo sa napája z toho elektroventilu na klabky je, ale sa mi zdá,že je slabý na to aby uzatvoril klabky. Ako sa dá zistiť ,či je ten elektromagneticky ventil a teplotné čidlo vporiadku bez toho ,aby som nemusel auto napájať na PC?
Ď
TT-SIMIK napísal:
Odpoj z toho ventilu hadičky a prepoj ich a naštartuj,takto zistíš či tie klapky fungujú,ak áno,tak je chyba inde.....ale neviem či v takejto zime sa to dá aj vyskúšat, inak!!!!
TT-SIMIK napísal:No niekde sa zasekávajú,tak treba pozrieť kde....))))
alfi666 napísal:Skor bude zly ten vakuovy piest, ktory to ovlada, alebo potom pressure konverter - teda ten elektricky ventil co do toho pusta vakuum... keby si mal zlu vakuovu pumpu, tak by ti nesiel posilovac na brzdy a aj turbo by neslo normalne... cize to by som vylucil
SigSauerBang napísal:Ten pressure konverter nemá spoločné nič s tými klabkámi to je niečo na EGR,je napojený z druhého rozvodu nejde vôbec cez tú hadičku,ktorá smeruje ku klbkám je tam jeden Electric valve snímač,čo prerušuje podtlak pri prevádzkovej teplote 90stupňoch