... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

duko
Kraj: Bratislavský

Re: E46/320D 100kw- klapky za chladičom sa nezatváraju

Piatok, 20. Novembra 2009, 20:56

Je potrebné zistiť,či sa pri naštartovanom motore vytvorí podtlak v hadičke,ktorá ústi do membrány.Ak áno treba umelým podtlakom zistiť,či membrána zatvára klapky/napr.injekčnou striekačkou s hadičkou/ a či sú klapky mechanicky voľne pohyblivé.Ak nie tak treba skontrolovať elektroventil,ktorý prepúšťa podtlak zo zásobníka. Ak aj ten je v poriadku treba skontrolovať teplotné čidlo,z ktorého berie ventil informáciu o teplote motora.

SigSauerBang
Autor témy

Piatok, 20. Novembra 2009, 23:11

duko napísal:
Je potrebné zistiť,či sa pri naštartovanom motore vytvorí podtlak v hadičke,ktorá ústi do membrány.Ak áno treba umelým podtlakom zistiť,či membrána zatvára klapky/napr.injekčnou striekačkou s hadičkou/ a či sú klapky mechanicky voľne pohyblivé.Ak nie tak treba skontrolovať elektroventil,ktorý prepúšťa podtlak zo zásoťbníka. Ak aj ten je v poriadku treba skontrolovať teplotné čidlo,z ktorého berie ventil informáciu o teplote motora.

No podtlak v tej hadičke,čo sa napája z toho elektroventilu na klabky je, ale sa mi zdá,že je slabý na to aby uzatvoril klabky. Ako sa dá zistiť ,či je ten elektromagneticky ventil a teplotné čidlo vporiadku bez toho ,aby som nemusel auto napájať na PC?
Ď

duko
Kraj: Bratislavský

Sobota, 21. Novembra 2009, 08:31

Elektromag.ventil berie podtlak zo zásobníka,z ktorého berie podtlak aj EGR ventil a regulácia klapiek turba.Pozná polohu otvorený alebo zavretý.Je možné porovnať podtlak na hadičke EGR a hadičke regulácie chladičových klapiek.Mal by byť rovnaký pri otvorenej polohe.Teplotné čidlo sa dá zistiť len pomocou prístrojov alebo diagnostikou.Ale najskôr by som skontroloval všetky hadičky a spoje na podtlakovom vedení,či všade tesnia a podtlak sa nestráca.

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 21. Novembra 2009, 10:55

SigSauerBang napísal:

No podtlak v tej hadičke,čo sa napája z toho elektroventilu na klabky je, ale sa mi zdá,že je slabý na to aby uzatvoril klabky. Ako sa dá zistiť ,či je ten elektromagneticky ventil a teplotné čidlo vporiadku bez toho ,aby som nemusel auto napájať na PC?
Ď

Odpoj z toho ventilu hadičky a prepoj ich a naštartuj,takto zistíš či tie klapky fungujú,ak áno,tak je chyba inde.....ale neviem či v takejto zime sa to dá aj vyskúšat, inak!!!!
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

SigSauerBang
Autor témy

Pondelok, 7. Decembra 2009, 15:35

TT-SIMIK napísal:

Odpoj z toho ventilu hadičky a prepoj ich a naštartuj,takto zistíš či tie klapky fungujú,ak áno,tak je chyba inde.....ale neviem či v takejto zime sa to dá aj vyskúšat, inak!!!!

Včera som sa s tým hral v garáži.Odpojil som hadičky z toho elektromagnet.ventilu a prepojil ich napriamo, naštartoval, ale klabky sa nezatvorili, až pokial som im trochu nepomohol šťuchnutím,potom ich podtlak zcucol a zatvoril, držali dosť pevne ,otvoriť sa nedali,iba pri vypatí motora sa automaticky otvoria. Tak som tam nahodil späť ten ventil elektomagnetický ,zapojil hadičky , naštartoval a dialo sa to isté ,čo predtým,klabky za chladičom sa nezatvárali až do chvíle, pokial som im nepomohol ľahkou fyzickou silou. čo môže byť teraz zlé,ten vákum box č.4 ( http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... ing_parts/ ),čo z neho ide tyčka na klabky?
Ď

TT-SIMIK

Utorok, 8. Decembra 2009, 12:26

No niekde sa zasekávajú,tak treba pozrieť kde....))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

SigSauerBang
Autor témy

Piatok, 18. Decembra 2009, 16:27

TT-SIMIK napísal:
No niekde sa zasekávajú,tak treba pozrieť kde....))))

Včera som to rozoberal v garáži,vyčistil klabky, premazal,zložil. Klabky,idú teraz lahko,ale nezatvárajú sa aj tak, iba kedˇ ich pritlačím rukou a pomôžem im sa zatvoria. teraz čo môže byť zlé, ten vákum box (č.4 http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... ing_parts/ , alebo celá vákuová pumpa(č.1 http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... ith_tubes/ ) ? Ani by ma to tak nesralo,že sa klabky nezatvárajú,ale v dnešných teplotách -4až -8stupňov sa mi auto ťažko zohrieva na BC menu pod 7,0 ukazuje teplotu teplotu motora maximálne od 75 do 80 stupňov aj po dlhých jazdách a keĎ zatvorím klaby ručne ,tak sa motor zohrieva normálne na 87až 90 stupňov.....

Inak zhruba odkedy mi nezatvárajú klabky za chladičom, tak odvtedy mi nejako divno hviždí turbo od cca 1000-1800ot/min , pripomína to zvuk pokazeného turba, ale keby bolo KO, tak by žralo olej a nemalo ťah a dymilo.. A auto ide práveže 100%-ne, nezbadal som žiaden pokles výkonu, ani stratu oleja cca pred2000km vymenený olej a nechýby ani deci. Výkon takisto ako bezzmeny ,kontroloval som to aj zo stopkami, z 0 na 100km/h za 10,2s. Takže možno bude mať niečo s tým divným hvižďaním turba tá vákuová pumpa,lebo aj turbo je na ňu napojené. Asi má už malú silu na to aby zatvorila klabky za chladičom. Kazia sa často tieto pumpy ma E46?

Ď

alfi666

Piatok, 18. Decembra 2009, 18:18

Skor bude zly ten vakuovy piest, ktory to ovlada, alebo potom pressure konverter - teda ten elektricky ventil co do toho pusta vakuum... keby si mal zlu vakuovu pumpu, tak by ti nesiel posilovac na brzdy a aj turbo by neslo normalne... cize to by som vylucil
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

SigSauerBang
Autor témy

Piatok, 18. Decembra 2009, 21:35

alfi666 napísal:
Skor bude zly ten vakuovy piest, ktory to ovlada, alebo potom pressure konverter - teda ten elektricky ventil co do toho pusta vakuum... keby si mal zlu vakuovu pumpu, tak by ti nesiel posilovac na brzdy a aj turbo by neslo normalne... cize to by som vylucil

Ten pressure konverter nemá spoločné nič s tými klabkámi to je niečo na EGR,je napojený z druhého rozvodu nejde vôbec cez tú hadičku,ktorá smeruje ku klbkám je tam jeden Electric valve snímač,čo prerušuje podtlak pri prevádzkovej teplote 90stupňoch ,najskôr som myslel,že to je ten zlý,ale potom som ho odpojil a zapojil hadičku z klabiek napriamo ako radil TT-SIMIK a tým pádom som tistil,že je funkčný,lebo sa nezatvárali ani napriamo, iba s mojou pomocou.Pravdepodobne to bude vakuovy piest za 50€ ako si sponínal + vymevím aj hadičky podtlakové.
Ď

alfi666

Piatok, 18. Decembra 2009, 23:24

SigSauerBang napísal:
Ten pressure konverter nemá spoločné nič s tými klabkámi to je niečo na EGR,je napojený z druhého rozvodu nejde vôbec cez tú hadičku,ktorá smeruje ku klbkám je tam jeden Electric valve snímač,čo prerušuje podtlak pri prevádzkovej teplote 90stupňoch

OK, netvrdim, ze sa to tiez vola pressure converter ;) ale viem, ze je tam tiez elektricky ventil (teda nieco take) ktory otvara/zatvara podtlak ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

TT-SIMIK

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 11:43

Ak to to zatvára,len za tvojej pomoci,tak bude zlý ten podtlakový ventil čo to priamo zatvára....ak by bol deravý,tak samozrejeme to ovplivnuje aj chod turba,aj egr a atd.........takže skus pripojit k nemu hadičku a skus s neho vytiahnuť vzduch či pojde....ak budeš stáel tahať vzduch je tam dierka a to je zle.......ako alfi hovoril,ak ti idú brzdy,tak čerpadlo je ok.....treba ešte aj ta skontrolovať všetky podtlakové hadičky...slačí netesnosť,alebo prasklina a už ti to všetko ovplivnuje....aj keď na brzdách by si to až tak nepocítil,keďže k nim ide najširšia podtlaková hadica......takže pozri ten ventil na klapkách a hadičky....a ešte skontorluj či saje podtlak pri zapnutom motore z tej hadičky čo ti ide k tomu ventilu....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných