... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
elaxes napísal:Sevas,
pozriem ti na mojom, ja ich mám stále otvorené, a motor sa mi zohrieva normálne, i keď, keď sa nezavrú teraz keď už je kosa, potom nechápem pri akých mrazoch sa majú zatvárať.
alfi666 napísal:Mne sa zda, ze tie klapky funguju naopak nez ako my predpokladame... proste ked je motor teply tak sa zavru - predpokladam , ze preto, aby ho este viac nezohrieval teply vzduch od chladica...
Nepytajte sa ma preco - je to divne aj mne
duko napísal:Vidím,že sa tu miešajú dva problémy.Klapky za chladičom a klapky pred chladičom.Klapky pred chladičom sú u nových modelov a spôsobujú to,čo je v príspevku popísané.Klapky za chladičom usmerňujú vzduch,ktorý prešiel chladičom.Majú za úlohu oddeliť motorový priestor od prúdenia ochladzujúceho vzduchu v prípade,že je motor studený,aby sa rýchlejšie zohrial.To znamená,že po naštartovaní sa uzavrú,až do zohriatia motora a usmerňujú vzduch pod vozidlo.Po zahriati na prevádzkovú teplotu sa otvoria a prúdiaci vzduch pomáha ochladzovať motor.Ovládané sú podtlakom.Pri vypnutom motore ich drží otvorené pružina.akonáhle sa motor naštartuje vytvorí sa podtlak a cez ventil pôsobí na membránu,ktorá je spojená s klapkami a tak ich zatvorí.