... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

Mayllo
Autor témy
Auto: BMW e46 318i
Kraj: Nitriansky

E36 Dat v zime clonu na chladic?

Štvrtok, 5. Novembra 2009, 11:11

Caute,ma s tym niekto nejaku skusenost?Davate v zime do predu nejaku clonu,decku na chladic?Moj problem je ze v tomto pocasi a to este ani nemrzne,moja e36 sa ani po 30km jazdy nezohreje na pracovnu teplotu.Cize rucicka nieje presne rovno.Ale akonahle stojim tak sa hned zohreje a rucicka je presne zvisle,a za jazdy to zasa pada.Tak som myslel ze termostat je pokazeny,no neviem.Do teraz to fungovalo vsetko dobre,len ked sa ochladilo to zacalo.Pocul som ze je to normalne,ze tam staci dat nejaku decku,ze niektore auta maju aj taku clonu pred chladicom ktoru si otvorite a zatvorite ako zaluzie.Ak ma niekto nejaku skusenost odpiste.

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Re: E36 Dat v zime clonu na chladic?

Štvrtok, 5. Novembra 2009, 11:45

Vymen termostat a nešpekuluj nad dečkou. To nieje stara embéééčka :lol:

birki
Auto: 540iA touring
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 5. Novembra 2009, 13:02

vymen termostat a nedeckuj
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 5. Novembra 2009, 13:11

nepocuvaj ich, bud iny, daj tam nieco...

robko7
Auto: BMW 318 compact
Kraj: Košický

Štvrtok, 5. Novembra 2009, 13:51

moze to byt termostatom, ze ho skoro zatvori pri nizssej teplote, ked slabo topi? teda skoro vobec. Dal som aj karton pred chladic, co mu pomohlo a iste pomoze kazdemu skor zahriat dizel, no s tym topenim si neviem poradit.Ci nie je potrebne vymenit silenjsi termostat, pripadne ci nie je zaneseni radiator.Mne tiez nechcelo zohrievat ked prisli tuhsie zimy, no na vine bola visco spojka, ktora sa zopinala hned po starte, tym hned zacala chladit motor.

kouBaMW
Auto: pár rezavých ešusů
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 5. Novembra 2009, 18:30

ja u e30 316 dokonce vyhodil i visku a dal clonu pred chladic a maximalne v pohode, akorat jak sla teplota nad 0°C tak sem dal visku zpet

dracik.bmw
Auto: non

Štvrtok, 5. Novembra 2009, 21:06

Mayllo napísal:
Caute,ma s tym niekto nejaku skusenost?Davate v zime do predu nejaku clonu,decku na chladic?Moj problem je ze v tomto pocasi a to este ani nemrzne,moja e36 sa ani po 30km jazdy nezohreje na pracovnu teplotu.Cize rucicka nieje presne rovno.Ale akonahle stojim tak sa hned zohreje a rucicka je presne zvisle,a za jazdy to zasa pada.Tak som myslel ze termostat je pokazeny,no neviem.Do teraz to fungovalo vsetko dobre,len ked sa ochladilo to zacalo.Pocul som ze je to normalne,ze tam staci dat nejaku decku,ze niektore auta maju aj taku clonu pred chladicom ktoru si otvorite a zatvorite ako zaluzie.Ak ma niekto nejaku skusenost odpiste.

Presne toto zacalo robit aj mne.Ze ked idem sa niekedy dostane rucicka na prevadzkovu teplotu potom zase klesne pri modre a ked zastavim vypnem motor chvilku stojim a idem nastartovat tak je rucicka vstrede a po neakych par Km to zase klesne dole..Je to termostatom?Vody mam dost!Proste ma serie ze rucicka si beha hore dola ako sa jej chce!!!
Next ???
BMW E-36 328i Coupe..ex
BMW E-36 318i Sedan..ex
LADA 2105,1200,2103..ex
Presuvadlo: Renault Clio 1.2

alfonzito
Auto: E46 330iA tour
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 5. Novembra 2009, 22:23

tento problem som mal na starom aute termostat pri zohriati na prevadzkovu teplotu normalne otvoril no potom zostal stale otvoreny cize ak som siel tak teplota klesala az pomaly k modrej ciarke ked som zastavil nehal nastartovane stupla na stred proste ostaval otvoreny termostat.vymenit je to par korun a nieje moc vhodne jazdit ak motor nieje zohriaty na prevadzkovu teplotu je tam vyssia spotreba a aj opotrebenie motora

nasuda

Štvrtok, 5. Novembra 2009, 22:35

mno podlamna vymen termostat a mas po probleme

dracik.bmw

Štvrtok, 5. Novembra 2009, 22:37

Budem muset dikes chlopi =D> ..Bo ma to serie..
Next ???
BMW E-36 328i Coupe..ex
BMW E-36 318i Sedan..ex
LADA 2105,1200,2103..ex

Mayllo
Autor témy

Štvrtok, 5. Novembra 2009, 23:16

Tak neviem,asi vyskusam co spravi ta decka a ak to nepomoze kupim novy termostat.S tou otazkou ci mam vody dost?Asi nie!Ale neni to nahodou opacne?Ze ked mas vody malo tak sa ti auto prehrieva a nie ze sa nezohreje?Neviem kolko ma byt v chladici je tam riska,to je asi MAX.Vodu som tam este volakedy dolieval presne na max ale kazdou jazdou mi trochu klesala,teraz sa mi zda ze tam je dost malo.Bol som s tym davnejsie aj v bmw servise na tlakovej skuske,vsetko je ok nemam ani hlavu prasknutu,lebo auto nekadi na bielo a v oleji nieje voda.Zaujimave je na tom to ze ked dam dole viecko chladicu a mackam gumenne koleno k chladicu tak cez tu malu dierku ktora je asi centimeter pod napustnym otvorom chladicu sa mi voda pekne vraca az po risku max.Ale preco aj pri beznom jazdeni nemoze ostat voda na max,ale je hlboko pod riskou?Ved je to jedna sustava tak kde do riti ta voda ostava vysiet?

dadyk

Piatok, 6. Novembra 2009, 01:18

sevas mal som ten isty problem sral som na to pol roka a potom som vymenil termostat to je najhosie pre agregat ked nie je zohriaty na prevadzkovu teplotu a kolise mu teplota mal som sestvalec tie su na to haklivejsie ako stvorvalce takze daj bacha ja som dal wehler termostat a potom to uz slapalo na plne gule a ta visko spojka sa zvikne jebat lepsie prevedenie bolo na sondu a napriamo zopinalo vrtulu popripade lepsiu visko od wehlera ale ta dost stoji tak zatial

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Piatok, 6. Novembra 2009, 05:23

Mayllo napísal:

Slap mu viac po krku 8) rychlejsie sa zohreje. Ak ti pada rucicka na modre pri beznej jazde tak termostat je urcite seknuty v otvorenej polohe. Ak ale sa ti pohne len trosku smerom do lava napr. na dialnici ked je vonku 0 stupnov a voda neklesne pod 71C tak je to ok. Vymena termostatu tomu nepomoze -odskusane-

Mayllo
Autor témy

Piatok, 6. Novembra 2009, 10:26

Termostat bol na hovno!Dnes som ho odskusal v hrnci a steplomerom na zavaranie.Ostaval vysiet,a chybali asi dva milimetre aby sa uplne zavrel.Uz mam objednany novy,zajtra to prehodim.

dracik.bmw

Piatok, 6. Novembra 2009, 16:17

Ja uz som si dal tiez objednat \:D/ ..Tak budem spokojny ked uz bude v aute..
Next ???
BMW E-36 328i Coupe..ex
BMW E-36 318i Sedan..ex
LADA 2105,1200,2103..ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní