... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

bmw_525tds
Autor témy
Auto: bme e39 525tds
Kraj: Prešovský

Zvláštne hrkanie, klepanie :(

Streda, 28. Októbra 2009, 07:12

Zdravím
Na mojom bavore mam už dlhšie jeden problém: je to strašne hrkanie, klepanie vpredu od napínacej kladky(kladka vymenená), myslel som že to je možno že už je vyťahaní remeň (vymenené obidve), ten zvuk ide skoro stále ale včera som zistil že auto stojí na mieste nehrká to zapnem svetla (začnem odoberať vyšší prúd) vzhľadom na tom otáčky motora o trošilinku klesnú a vtedy sa to spusti vypnem svetla a ide normál, alebo keď uvediem do činnosti servo aj vtedy to hrká. Chcel by som sa opýtať ako funguje ten napinák na napínacej kladke ten akoby hydraulicky valček, na akom princípe je založený a či je možné aby niečo také spôsoboval ten valček, lebo už ma nič nenapadá. :( :( (stále mam pocit že všetko sa odvíja od toho že klesnú otáčky motora, hoci len o malilinko)

Za všetky rady ďakujem.

Užívateľov profilový obrázok
rasto524
Auto: bmw e39 530i
Kraj: Žilinský

Re: Zvláštne hrkanie, klepanie :(

Streda, 28. Októbra 2009, 17:33

bmw_525tds napísal:
Zdravím
Na mojom bavore mam už dlhšie jeden problém: je to strašne hrkanie, klepanie vpredu od napínacej kladky(kladka vymenená), myslel som že to je možno že už je vyťahaní remeň (vymenené obidve), ten zvuk ide skoro stále ale včera som zistil že auto stojí na mieste nehrká to zapnem svetla (začnem odoberať vyšší prúd) vzhľadom na tom otáčky motora o trošilinku klesnú a vtedy sa to spusti vypnem svetla a ide normál, alebo keď uvediem do činnosti servo aj vtedy to hrká. Chcel by som sa opýtať ako funguje ten napinák na napínacej kladke ten akoby hydraulicky valček, na akom princípe je založený a či je možné aby niečo také spôsoboval ten valček, lebo už ma nič nenapadá. :( :( (stále mam pocit že všetko sa odvíja od toho že klesnú otáčky motora, hoci len o malilinko)

Za všetky rady ďakujem.

a nebude to zly alternator??????vies loziska atd......ked pride zapnes svetla tak alternator vyvija vecsi odpor na motor a preto klesnu trochu otacky.....no ale nevidel som nepocul nemozem ti zarucit ze to bude tym.....ale ja by som typoval alternator
bmw e39 530i "01

bmw_525tds
Autor témy

Štvrtok, 29. Októbra 2009, 12:04

tipujem to asi na servo, ten zvuk sa šíri aj pri vytočení volantom, dnes ho idem kupiť. :wink:

Ferinoza
Auto: E90

Piatok, 30. Októbra 2009, 12:30

Ked zhasnes motor tak tu kratku dobu ked klesaju otacky zahrka to tiez? alebo pri startovani ked trasie motorom... tazko povedat ked nevieme ake to je hrkanie..

-silentbloky
-alternator
-servo
- niake lozisko dacoho.... viskospojka a pod...
-alebo niaky volny plast...popripade nadrzka niecoho alebo len nieco uvolnene

Takto skus popisat to hrkanie priblizne odkial to ide a ci je to niake tupe alebo ostrejsie...
_________________________________________________-
EX-
Hyundai accent 1.5i
Peugeot 307cc 2.0i (shit)
:) E46 320d
:) E39 540i (Oo-ooo)
:) E39 530d touring

bmw_525tds
Autor témy

Nedeľa, 1. Novembra 2009, 10:40

Ferinoza napísal:
Ked zhasnes motor tak tu kratku dobu ked klesaju otacky zahrka to tiez? alebo pri startovani ked trasie motorom... tazko povedat ked nevieme ake to je hrkanie..

-silentbloky
-alternator
-servo
- niake lozisko dacoho.... viskospojka a pod...
-alebo niaky volny plast...popripade nadrzka niecoho alebo len nieco uvolnene

Takto skus popisat to hrkanie priblizne odkial to ide a ci je to niake tupe alebo ostrejsie...

Je to taký ostrý zvuk akoby kov na kov... robí to pri rôznych polohách volantu kedy ako..niekedy ked zapnem svetla.. Servo som vymenil a žiadna zmena, napinacia kladka vymenená (nová), ale na hlavnej klukovej remenici tie dve drážy čo sa nachádzaju na vonkajšej strane maju také oklepané konce (mechnicky tlmič kmitov). Spravim video a hodím to tu aby ste vedeli ako to je.. zatial dikes

Ferinoza
Auto: E90

Nedeľa, 1. Novembra 2009, 14:26

Je to taký ostrý zvuk akoby kov na kov... robí to pri rôznych polohách volantu kedy ako..niekedy ked zapnem svetla.. Servo som vymenil a žiadna zmena, napinacia kladka vymenená (nová), ale na hlavnej klukovej remenici tie dve drážy čo sa nachádzaju na vonkajšej strane maju také oklepané konce (mechnicky tlmič kmitov). Spravim video a hodím to tu aby ste vedeli ako to je.. zatial dikes[/quote]

No neviem ako je to na tejto starsej E39 ale E46 maju hlavnu remenicu tlmenu silentblokom ako vnutry tej remenice je guma medzi vnutornym a nonkajsim kruhom remenice ak je tento silentblok odtrhnuty alebo poskodeny moze ta remenica do niecoho narazat. Ked motor stoji tak to nevidis lebo to bude v dobrej polohe treba skusit stym pohybat alebo to niako ceknut... ovsem ak je ta remenica taka o o akej rozpravam.

A ak je to klepanie kov o kov tak skus hladat kovove piliny...
_________________________________________________-
EX-
Hyundai accent 1.5i
Peugeot 307cc 2.0i (shit)
:) E46 320d
:) E39 540i (Oo-ooo)
:) E39 530d touring

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní