... všetko o BMW ...
bmw_525tds napísal:Zdravím
Na mojom bavore mam už dlhšie jeden problém: je to strašne hrkanie, klepanie vpredu od napínacej kladky(kladka vymenená), myslel som že to je možno že už je vyťahaní remeň (vymenené obidve), ten zvuk ide skoro stále ale včera som zistil že auto stojí na mieste nehrká to zapnem svetla (začnem odoberať vyšší prúd) vzhľadom na tom otáčky motora o trošilinku klesnú a vtedy sa to spusti vypnem svetla a ide normál, alebo keď uvediem do činnosti servo aj vtedy to hrká. Chcel by som sa opýtať ako funguje ten napinák na napínacej kladke ten akoby hydraulicky valček, na akom princípe je založený a či je možné aby niečo také spôsoboval ten valček, lebo už ma nič nenapadá.![]()
(stále mam pocit že všetko sa odvíja od toho že klesnú otáčky motora, hoci len o malilinko)
Za všetky rady ďakujem.
Ferinoza napísal:Ked zhasnes motor tak tu kratku dobu ked klesaju otacky zahrka to tiez? alebo pri startovani ked trasie motorom... tazko povedat ked nevieme ake to je hrkanie..
-silentbloky
-alternator
-servo
- niake lozisko dacoho.... viskospojka a pod...
-alebo niaky volny plast...popripade nadrzka niecoho alebo len nieco uvolnene
Takto skus popisat to hrkanie priblizne odkial to ide a ci je to niake tupe alebo ostrejsie...