... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
luciq

Streda, 29. Októbra 2008, 15:05

LuCKy napísal:
Napr. FireFox kontroluje pravopis, len to treba zapnúť a nastaviť jazyk slovníka (či slovník pridať). :wink:

LuCKy

tak napriklad ja s tym problemy nemam :)

len som sa chcela zastat dyslektikov, dysgrafikov a podobne .. tychto poruch je dost vela a prekvapuje ma ze este v tejto dobe ked sa o tom vie, prevladaju nazory jak na skolach za komunizmu .. ucka proste urcila ze ten alebo henten je blby ked nevie citat, alebo pisat ... a pritom tu mame celu kopu dyslektikov ..
NEVER BE AFRAID TO SAY WHAT YOU FEEL
"fuck you."

Pežot

Streda, 29. Októbra 2008, 15:12

Mám jeden ti/yp (toto už fakt neviem aké i/y) :lol: :lol: :lol: :lol: jediné slovo, s ktorým mám problém, ako nato dajte to do gúglu :lol:

On sa opýta, či ste nehľadali niečo iné :lol: :lol:

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Streda, 29. Októbra 2008, 15:18

Áno, máš pravdu, nemožno všetkých škatulkovať, tj pravda.
Ale je pravda aj to, že množstvo ľudí (myslím, že hlavne tých mladších, čo zrejme vyplýva "z doby") sa o gramatiku vôbec nezaujíma a napíšu to tak ako ich to momentálne napadne (alebo sa nad tým ani nezamýšľajú) a vôbec ich to netrápi.
Z toho mi preto vyplynulo, že máš pravdu a nemôžeme škatuľkovať či nálepkovať ľudí podľa toho ako momentálne niečo napísali, pretože nevieme kto za tou klávesnicou sedí, či človek s nejakou nepriaznivou diagnózou alebo nejaký "mameluk".
Tak či onak, realita je taká, že tých "mamelukov" je žiaľ viac než dosť.
Každému sa pritrafí, že napíše niečo s chybou (ja nie som výnimkou), o tom tu ale nepíšem.

LuCKy
Naposledy upravil/-a LuCKy v Streda, 29. Októbra 2008, 15:25, upravené celkom 2 krát.
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

LuCKy
Auto: BMW 530iMola

Streda, 29. Októbra 2008, 15:20

Pežot napísal:
ako nato dajte to do gúglu :lol:

Áno, aj takto sa dá.
Dá sa použiť aj online prekladový slovník. :lol:
Možností je veľa ale asi najideálnejšie riešenie, je slovník priamo v prehliadači. :wink:

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

wmax
Auto: e36 325tds

Re: Pravopis

Štvrtok, 29. Októbra 2009, 21:52

[-o< ...lidi,wiete ako dlho by tomu cloweku trwalo napisat jeden prispewok??(napr.mne) :oops:
..nie kazdy mal strojopis a wynikal w gramatike,zato urcite wynikaju w dacom inom a nejsu off :mrgreen:

mysska1
Kraj: Nitriansky

Piatok, 30. Októbra 2009, 01:56

na jednej strane aj ja sa niekedy pozastavím nad nejakou chybou...keď bije do očí......ale na druhej strane už som dostala v sms lúbym aj mylujem :lol: :lol: :lol: čo ozaj už len na pohľad nevyzerá dobre....ale poznám chalana, ktorý vie pravopis dobre...ale na chate používa všade iba mäkké i .....je to jeho značenie....ako ja používam napríklad jeden typ smaila, alebo všade pchám bodky...... a ďalšia vec.... nie každý vynikal v slovine.... tak robí chyby a čo ???? má iné prednosti.... toto by sa fakt odsudzovať nemalo........
B - bezhlavo
M - milovať
W - wozidlá tejto značky

Lucushka23

Piatok, 30. Októbra 2009, 10:22

mysska1 napísal:
na jednej strane aj ja sa niekedy pozastavím nad nejakou chybou...keď bije do očí......ale na druhej strane už som dostala v sms lúbym aj mylujem :lol: :lol: :lol: čo ozaj už len na pohľad nevyzerá dobre....ale poznám chalana, ktorý vie pravopis dobre...ale na chate používa všade iba mäkké i .....je to jeho značenie....ako ja používam napríklad jeden typ smaila, alebo všade pchám bodky...... a ďalšia vec.... nie každý vynikal v slovine.... tak robí chyby a čo ???? má iné prednosti.... toto by sa fakt odsudzovať nemalo........

odsudzovat nie, ale zober si, takmer kazdy ma za sebou ZS kde sa ucila gramatika, a SS vecsinou literatura, tak si myslim ze by sa na tom malo trosku bazirovat....

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Piatok, 30. Októbra 2009, 11:02

a tak mna vie dopalit ked niekto pouziva w,q,x, miesto v,k,ch

Mimo

Piatok, 30. Októbra 2009, 11:03

:D taq taq

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS
Kraj: Bratislavský

Piatok, 30. Októbra 2009, 12:19

kazdy normalny priemerne inteligentny clovek by mal ovladat aspon zaklad pravopisu a gramatiky, tipujem ze kazdy ma ukoncenu povinnu skolsku dochadzku kde sa tieto veci ucia... ale do oci bijuce chyby ma vedia dozrat, ani nie nasrat alebo skor ma udivuje ako ludia pisu a ze im to nieje blbe.
vyuzivam skor pravidla ktore by mali platit v mailovej komunikacii - ziadne dlzne a makcene, ak ma niekto nastavene zle kodovanie tak aj tak vidim iba divne znaky...

jani
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 30. Októbra 2009, 14:13

Ja nemam nic proti nikomu :D ale take ze chces napise xces,alebo volno wolno,to je take dost detske co u deti aj pochopim + - 10 rocne dieta,ale ze napr.25 rocny tak pise :roll: nemyslim na bmwklube,ale vseobecne hlavne na azete.Take daco ze y,i to sa aj ja pomylim,diakritiku nepouzivam,lebo casto pisem aj po madarsky a aj koli mailom,fakt to dakedy ukaze blbe znaky ked niekto mi napise s diakritikou niake slovo,vetu,ale nie vzdy.

chembos
Auto: 530d&320i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 30. Októbra 2009, 21:18

ked uz ide o ten pravopis, tak ja v zivote som nenapisal pokope 3 vety, kde bi nebola chyba, mozem sa aj odstrelit tak pisat bez chyb neviem :roll:
a ked sa jedna o w q a ine blbosti tak to podla mna len nejake ,,frajerenie´´ ktore funguje vo vekovej kategorii 10-15rokov, hold niektory sme furt deti :mrgreen:

a azet nieje miesto, azet je diagnoza :roll: ](*,)
:wink:
>BMW g31 30xD
>BMW f10 530xd ex
>BMW e70 X5 30d ex
>BMW e92 330xd ex
>BMW e60 525xd ex
>BMW e39 535i ex
>BMW e36 320i QP ex
>Jeep Cherokee 2,5TD Limited ex
>BMW e39 525 TDS ex

bawor222
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 30. Októbra 2009, 23:09

podla mna je to uplne jedno ake i/y je vo vete kedze kazdy vie co to je za slovo a podla mna je dvolezitejsie to co je v tej vete napisane-myslene ako to ze ci je tam i/y a pridavam sa k tomu ze neda sa clovek odsudzovat podla toho ako pise lebo je to uplne jedno a pri normalnom rozpravani sa neriesi ze aha to slovo bolo s takym i/y alebo co lebo vzdy clovek pocuva co ten druhy rozprava a nerozmysla nad nejakym pravopisom. Napriklad ked ma nemec citat po slovensky tak vie cisto len ze i/y cita ako i/y a hotovo neriesi to viac. 8)

suhlasim s mysska1 / wmax/ luciq/ VK-Tomáš ...
ObrázokObrázokObrázokObrázok

lupo

Sobota, 31. Októbra 2009, 17:32

Peppo napísal:
kazdy normalny priemerne inteligentny clovek by mal ovladat aspon zaklad pravopisu a gramatiky, tipujem ze kazdy ma ukoncenu povinnu skolsku dochadzku kde sa tieto veci ucia... ale do oci bijuce chyby ma vedia dozrat, ani nie nasrat alebo skor ma udivuje ako ludia pisu a ze im to nieje blbe.
vyuzivam skor pravidla ktore by mali platit v mailovej komunikacii - ziadne dlzne a makcene, ak ma niekto nastavene zle kodovanie tak aj tak vidim iba divne znaky...

Absolutny suhlas. Korektna gramatika patri k zakladnym prejavom inteligencie. Ak niekomu z casu na cas ujde y/i, nic sa nedeje, ale mame tu kopec userov/slovakov, co pisu horsie ako napr. user "pimp", ktory je rakusak. A to je uz kurva co povedat, ak sa cudzinec vyjadruje gramaticky korektnejsie ako slovak.
955 CT-S

Killo
Auto: lexaurin

Sobota, 31. Októbra 2009, 19:11

mysska1 napísal:
sms lúbym aj mylujem :lol: :lol: :lol: čo ozaj už len na pohľad nevyzerá dobre..

este by ten Ypsilon mal byt napisany velkym pismom, lebo vies ze s malym a makkym sa mYluje tazko :mrgreen: :mrgreen:
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 232 neregistrovaných