... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

mr.tommy
Autor témy
Auto: BMW 530d e39
Kraj: Bratislavský

E39 daždovy senzor

Piatok, 16. Októbra 2009, 18:17

Zdravim

chcem sa opytat ci nema niekdo viac skusenosti s daždovým senzorom na e39 . Ja ho mamj vo vybave a doteraz mi aj fungoval.
Fungoval mi urcite, ked poprchalo vzdy som ho zapol ale uz asi tyzden mi vobec nereaguje. Len klasicky cykluje stierace ale senzor jak keby tam nebol.
Vie mi s tym niekdo poradit?

Diky moc
Žiadne auto neni dokonale, ale BMW je k tomu najblizsie...

yuroshik
Auto: e39 530iA
Kraj: Nitriansky

Re: E39 daždovy senzor

Piatok, 16. Októbra 2009, 19:24

kukni sa na sklo zvonku ci tam nie je vzduchova bublina, resp. ci je dobre nalepeny tam

mr.tommy
Autor témy

Piatok, 16. Októbra 2009, 20:13

kontroloval som ho uz viackrat- sklo-ciste, poistky-vsetky v poriadku a senzor stale nefunguje.
skor si myslim ze to bude v páčke lebo druhu mam trochu pokazenu lebo nedokazem s nou prepinat palubny pocitac, inac vsetko funguje. Ale kedze mam monitor tak to moc nepotrebujem ... Ale ten senzor by sa hodil....

starML
Kraj: Zahraničie

Piatok, 16. Októbra 2009, 21:27

mr.tommy napísal:
skor si myslim ze to bude v páčke lebo druhu mam trochu pokazenu lebo nedokazem s nou prepinat palubny pocitac....
Na pravé páčce je mikrospínač se 3 polohami cyklovače, dej ten mikrospínač úplně dolů. Nastartuj, ostříkni si sklo (ať nejde nasucho), dej pravou páčku o jednu polohu nahoru, stěrače jednou setřou. Teď dej mikrospínač o jeden cvak nahoru a zpět. Zkus zvenku postříkat dešťový senzor - stěrače by měli setřít. Pokud tohle nefunguje, buď se senzor deaktivoval (??), nebo je nefunkční. Zkontrolovat pojistku F38 (5A) a funkci doběhového kontaktu stěračů (Grundmodul) - vrací se Ti úplně dolů? Znova aktivovat se dá jen diagnostikou, žádný trik na to není (nebo neznám).

Jinak předpokládám, že Ti funguje ABS, protože deštový senzor u e39 je závislý i od rychlosti, čím rychleji, tím častěji, když stojím, někdy nesetře vůbec. Tipuju to na ten doběhový kontakt - motorek/reduktor stěračů - "báječná práce" ](*,) .
Obrázok
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

Užívateľov profilový obrázok
jony
Auto: E70
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 17. Októbra 2009, 22:03

mne nešiel vobec a musel som vymenit celý snímač a už funguje,najlepšie to vyskušaš ked to zapnes a z rozpašovaču budeš striekat vodu na senzor... a ak nejde tak je v haji,ale najskor popozeraj kontakty...
BB-ZV KLUB

mr.tommy
Autor témy

Nedeľa, 18. Októbra 2009, 10:21

jony napísal:
mne nešiel vobec a musel som vymenit celý snímač a už funguje,najlepšie to vyskušaš ked to zapnes a z rozpašovaču budeš striekat vodu na senzor... a ak nejde tak je v haji,ale najskor popozeraj kontakty...

no skontrol som myslim vsetko co som mohol. Kolko ta stal novy senzor? Menil si si ho sám alebo servis?

jony

Nedeľa, 18. Októbra 2009, 12:14

no novy som mal zadara z najakej buračky a stary mam este v pivnici.. zapojim ho či nahodou nejde a ak by siel tak ti ho kludne pošlem a ak je to na tvoj typ,lebu su dva druhy na e39.. demontaž a aj monzáž je jednoducha.. z bokov toho senzora su take uchyty a tie treba povytiahnuta tym sa odistí celý senzora daš ho dole..
BB-ZV KLUB

ice.blade

Nedeľa, 18. Októbra 2009, 12:31

starML napísal:
Na pravé páčce je mikrospínač se 3 polohami cyklovače, dej ten mikrospínač úplně dolů. Nastartuj, ostříkni si sklo (ať nejde nasucho), dej pravou páčku o jednu polohu nahoru, stěrače jednou setřou. Teď dej mikrospínač o jeden cvak nahoru a zpět. Zkus zvenku postříkat dešťový senzor - stěrače by měli setřít. Pokud tohle nefunguje, buď se senzor deaktivoval (??), nebo je nefunkční. Zkontrolovat pojistku F38 (5A) a funkci doběhového kontaktu stěračů (Grundmodul) - vrací se Ti úplně dolů? Znova aktivovat se dá jen diagnostikou, žádný trik na to není (nebo neznám).

Jinak předpokládám, že Ti funguje ABS, protože deštový senzor u e39 je závislý i od rychlosti, čím rychleji, tím častěji, když stojím, někdy nesetře vůbec. Tipuju to na ten doběhový kontakt - motorek/reduktor stěračů - "báječná práce" ](*,) .
Obrázok

chlape taka otazka na dazdovy senzor na E46... kde by mohol byt problem ak mi dazdovy senzor funguje po nastartovani ale ak ho mam dlhsie zapnuty tak ho ako keby vypne a stale cykluje... jedno ci stojim alebo jazdim

starML
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 18. Októbra 2009, 13:32

Dešťový senzor aktivuje stírání, pokud je mikrospínač na páčce stěračů v první pozici (u mě jednou cvak nahoru). Pokud to dám na druhou nebo třetí, tak to už je cyklovač. Ale to snad víš.

Takže podívat se do toho mikrospínače, jestli nejsou uvolněny či zkratovány dráty, takže by buď ten režim "dešťáku" nebyl zapojen nebo by se zkratem přepnul na cyklovač. Další požadavkem je, aby stírače ten prostor dešťového senzoru dobře čistili, takže dobré gumičky. Samozřejmě je nutné, aby v zorném poli snímače nebylo poškozené sklo. U E46 jsou dešťové senzory u i reflektorů a funguje to na podobném principu. Jenže jak je to propojené a závislé nevím. Na mě moc nové auto. :D
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

Ritchey
Auto: BMW 530d
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 19. Októbra 2009, 06:01

aj ja sa pripajam, odkedy som menil celne sklo ale dva mesiace dozadu mi funguje auto iba ako cyklicky... este musim prekontrolovat instalaciu ako je to tu uvedene ci mi to tam dobre namonovali
BMW E39 530dA 142kw M/p-black (Born in Dingolfing 07/05/2002) (adopted in 2009)

jony

Pondelok, 19. Októbra 2009, 07:31

Ritchey napísal:
aj ja sa pripajam, odkedy som menil celne sklo ale dva mesiace dozadu mi funguje auto iba ako cyklicky... este musim prekontrolovat instalaciu ako je to tu uvedene ci mi to tam dobre namonovali

jj niekedy sa stane že zle zacvaknu konektor a potom to nejde,ale ja pre istotu po vymeneni skla vždy radšej vyskušam senzor..
BB-ZV KLUB

jony

Pondelok, 19. Októbra 2009, 16:36

nafotil som ti ho,ale nestihol odskušat... tak to zistim až zajtra či je funkčný.. :D
a ospravedlnujem sa za kvalitu,je to fotene mobilom..
ja mám starší typ senzora,ten novší má vnútro trošku inakšie.. a zistíš to až vtedy ked ho rozoberieš.. tie boky musíš povytiahnut do strán.. na tých fotkách to je vidno..
Prílohy
senzor 003.jpg
senzor 007.jpg
senzor 004.jpg
BB-ZV KLUB

jozi
Auto: E39 520d Touring
Kraj: Košický

Štvrtok, 22. Októbra 2009, 10:45

Ak si dažďový senzor odpojil a vymontoval a potom naspäť pripojil a poskladal musíš napojiť auto na diagnostiku lebo po odpojení daždového senzoru riadiaca jednotka zaregistruje chybu a preto to nejde.
V mojom prípade to pomohlo.
Ja ked som kupil svoju E39 tak mi namiesto daždového senzoru išiel iba ako klasický cyklovač no náhodou som mal možnosť napojenia na diagnostiku prešiel som celý systém a povymazával som všetky chyby. Od vtedy daždový senzor funguje.

Ritchey
Auto: BMW 530d
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 22. Októbra 2009, 12:01

vynikajuca pripomienka... skusim najst a vymazat chyby stieraca cez carsoft
BMW E39 530dA 142kw M/p-black (Born in Dingolfing 07/05/2002) (adopted in 2009)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní