... všetko o BMW ...
mr.tommy napísal:Na pravé páčce je mikrospínač se 3 polohami cyklovače, dej ten mikrospínač úplně dolů. Nastartuj, ostříkni si sklo (ať nejde nasucho), dej pravou páčku o jednu polohu nahoru, stěrače jednou setřou. Teď dej mikrospínač o jeden cvak nahoru a zpět. Zkus zvenku postříkat dešťový senzor - stěrače by měli setřít. Pokud tohle nefunguje, buď se senzor deaktivoval (??), nebo je nefunkční. Zkontrolovat pojistku F38 (5A) a funkci doběhového kontaktu stěračů (Grundmodul) - vrací se Ti úplně dolů? Znova aktivovat se dá jen diagnostikou, žádný trik na to není (nebo neznám).skor si myslim ze to bude v páčke lebo druhu mam trochu pokazenu lebo nedokazem s nou prepinat palubny pocitac....
jony napísal:mne nešiel vobec a musel som vymenit celý snímač a už funguje,najlepšie to vyskušaš ked to zapnes a z rozpašovaču budeš striekat vodu na senzor... a ak nejde tak je v haji,ale najskor popozeraj kontakty...
starML napísal:Na pravé páčce je mikrospínač se 3 polohami cyklovače, dej ten mikrospínač úplně dolů. Nastartuj, ostříkni si sklo (ať nejde nasucho), dej pravou páčku o jednu polohu nahoru, stěrače jednou setřou. Teď dej mikrospínač o jeden cvak nahoru a zpět. Zkus zvenku postříkat dešťový senzor - stěrače by měli setřít. Pokud tohle nefunguje, buď se senzor deaktivoval (??), nebo je nefunkční. Zkontrolovat pojistku F38 (5A) a funkci doběhového kontaktu stěračů (Grundmodul) - vrací se Ti úplně dolů? Znova aktivovat se dá jen diagnostikou, žádný trik na to není (nebo neznám).
Jinak předpokládám, že Ti funguje ABS, protože deštový senzor u e39 je závislý i od rychlosti, čím rychleji, tím častěji, když stojím, někdy nesetře vůbec. Tipuju to na ten doběhový kontakt - motorek/reduktor stěračů - "báječná práce".
Ritchey napísal:aj ja sa pripajam, odkedy som menil celne sklo ale dva mesiace dozadu mi funguje auto iba ako cyklicky... este musim prekontrolovat instalaciu ako je to tu uvedene ci mi to tam dobre namonovali