... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
fOE napísal:Zdravim vsetkych,
takze po servise zopar noviniek:
menili sa
-vsetky filtry
-olej
-vaha vzduchu
Autu teraz klesla velmi vyrazne spotreba, a sice z 23L ktore pisalo auto a 20L ktore boli realne (vsetko v meste) som spadol na 12L/100km v reale a to jazdim len mesto a da sa povedat ze az na par prudkych zrychleni aj rozumne. Spotrebu teda povazujem za vyriesenu (viacmenej)
Co ale ostava su zle starty kde nenastala ziadna zmena, a i to ze auto sa chova dost nevyvazene a to trocha rozpisem: ked auto rano startujem tak nenaskoci, niekedy chytne az na 3 pokus, otacky lietaju mezi 600-1000, cele auto vybruje ako trojvalec a asi po 10-15 sekundach vyskocia nad 1600!!! a zasa spadnu dole (auto sa celkovo upokoji a zacne byt kultivovane ako 6 valec az aspon po ciastocnom zohriati). Auto sa chova zvlastne aj vtom ze niekedy ma vykonu dostatok v nizkych otackach a vo vyzsich netaha, niekedy naopak a niekedy ide tak ako ma so silou ktora tlaci do sedadiel.
Vzhladom k vasim predoslim radam teda uvazujem, ze je na vymenu hodny Vanos, resp. najskor skusim odpojit ten kabel, ktory mi tu niekto radil a uvidim ci zareaguje tak aby to problem s vanosom potvrdilo. Ak hej tak objednavam nove tesnenia a pojde sa na vymenu. Otazkou ale premna nadalej ostava, ci ten Vanos ktory je pravdepodobne "prec"moze sposobit vsetko co som vymenoval, starty, slaby vykon... ? Vsetkym vopred dik

fOE napísal:Zdravim blackrider,
a co horsi a kolisavy vykon, to ma tiez na svedomi zly vanos? pozoroval si nieco podobne aj ty? alebo sa musim pozriet este niekde inde? Dik
ale odvetranie motora, ktore pripustalo vzduch tam kam nemalo takze zmes samotna nemohla byt taka aka byt mala. Cele toto sa prejavovalo slabym a nepravidelnym tahom a neuveritelnou spotrebou. Po vymene auto konecne nejde ako dvojliter a nepapa ako HTP 

fOE napísal:(konecne mam to co som tak chcel, ten zvuk 6V je proste perfektny), spotreba v meste 10L, mimo mesto 7, dialnica cca 8 takze ideal.

na spotrebu by som si 2,8cku nekupoval, MUHAHA
alfi666 napísal:Okej, tak ti ktej fiktivnej spotrebe za idealnych podmienok gratulujem.. neviem sice naco su tie hodnoty dobre, ale budis
... BMW by asi nemalo vyrabat naftove motory, ked ich 3 litrove benziny zeru menej
![]()
![]()

SnipE_88 napísal:...na jednu plnu nadrz (55litrov) prejdem v pohode cez 650km ...