... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
fOE
Autor témy
Auto: E46 328i r.2000
Kraj: Trnavský

E46 328i priserna spotreba a zle studene starty

Štvrtok, 20. Augusta 2009, 17:05

Zdravim :-k

mam so svojou 328i dost vazne problemy a ak sa tu najde niekto s niecim podobnym budem vdacny za kazdu jednu radu i ochotu pomoct:

1) mam neuveritelnu spotrebu --> auto som nedavno dotiahol z nemecka takze otom co sa dialo predtym vela neviem... neuveritelnou myslim 23L/100km, ktore ukazuje pocitac a cca 20+, ktore su realne (bavime sa len o spotrebe v meste mimomesto som zatial nemal moznost skusit okrem dialnice). Inak cestou z nemecka sa islo sustavne 190 v DE a 150 v CR a to mi robila kombinovana nejakych 14L ale to som to vobec nesetril takze sa mi to nezdalo az tak nerealne... Auto bolo teraz na diagnostike u jedneho dost chvaleneho mechanika tu v Brne a zistil ze sa niekade prisava vzduch, niejaka skryta dierka.

- takze otazka znie: az pomenim vsetky filtry, olej, a spomenuta dierka bude najdena a opravena moze to byt ono? moze mala dierka niekde za vahou vzduchu urobit o 7L vyssiu spotrebu? (ak ano tak to je kruty extrem, ak nie tak skuste co va napada, co este skontrolovat)

2) druhy problem su starty. Ked necham auto "ladom" behom noci a rano skusim nastartovat, tak bud sa prvy start nepodari = auto naskoci, roztoci sa vsak len na 200-300 otacok a nasledne "chcipne"; alebo naskoci ale motor ide nepravidelne (som si takmer isty ze niesu zapalene vsetky valce), vrci a vybruje ako trojvalec, otacky kolisu medzi 600 - 900 a auto nereaguje na plyn... takto ide zopar sekund, potom sa upokoji, zacne reagovat na plyn a dalej sa sprava uplne normalne

- takze druha otazka znie: prva vec co idem menit su sviecky, bo neviem kedy naposledy sa nane siahlo... no opat si niesom isty ci len sviecky mozu sposobovat moj problem, to horsie zapalovanie asi hej, ale co to ze motor nereaguje na plyn? napada niekoho aj nieco dalsie okrem vymeny sviecok?

Este doplnim zopar info o svojom voze: BMW E46 328i r.2000 , 184tis. km (realnych) a posledny servis 149tis. km na plane je vymena oleja, vsetkych filtrov, sviecok, oprava serva a jedneho silentbloku vpravo v predu. Inak auto v poriadku ako vizualne tak aj zospodu az na vyssie popisane problemy. Auto netrpi stratov vykonu (pokial mozem sudit)

Za vsetky rady, vopred vdaka [-o<
BMW E46 328i, r. 2000, 142KW "Báwo"
Obrázok

pexon
Auto: e46 330d
Kraj: Bratislavský

Re: E46 328i priserna spotreba a zle studene starty

Štvrtok, 20. Augusta 2009, 19:15

toto by mohlo riesit tvoj problem c.2
viewtopic.php?f=30&t=13680&hilit=vanos

fOE
Autor témy

Štvrtok, 20. Augusta 2009, 20:55

Vdaka pexon, no nemyslim si ze by to bol moj pripad, pozrel som zopar videii a umna sa problem prejavuje inak. Problem s Vanosom bol otom ze otacky kolisu dost vyrazne az nejakych 10s. po starte, na druhej strane umna je uz po 10s. "po vsetkom", kolisanie je miernejsie, nereaguje na plyn a motor vybruje ako trojvalec...
V kazdom pripade vdaka, ani tuto moznost uplne nevylucujem... no nateraz mi to do skladacky akosi nezapada :-k
Obrázok

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Štvrtok, 20. Augusta 2009, 21:37

nedymi ti auto pri tom starte?
nezere to olej? vodu?

fOE
Autor témy

Piatok, 21. Augusta 2009, 16:01

Zdravim SurrendeR,
dnes som bol na vymene oleja a vsetkych filtrov a k tvojmu dotazu tak nie, auto ani po starte ani behom jazdy nezadymi ani sa mi nestracal olej ci voda. Inak po vymene filtrov sa mi zda ze auto ide este horsie (zdalo sa byt pridusene) ](*,) co moze byt sposobene tym ze sa hybalo s privodom vzduchu a ak tam je dierka je teraz napr. vacsia? (znie to logicky...)
Obrázok

gasp0
Auto: e36 96 328i qp

Piatok, 21. Augusta 2009, 16:17

http://www.youtube.com/watch?v=AfxV0TkM ... rofilepage nerobi ti to toto? ak ano tak to bolo prasknute koleno sa nia u mna

fOE
Autor témy

Piatok, 21. Augusta 2009, 17:23

Zdravim gasp0,
otacky ti tak neskakali asi same od seba... ? inak problem so vzduchm to bude asi dost iste, niekde nejaka dierka, avsak nezda sa mi ze by taka "drobnost" mohla zhorsit spotrebu o 7L... je to mozne? pozoroval si nieco podobne aj ty na svojom? Dik
Obrázok

Black
Auto: BMW e91 325 ix
Kraj: Nitriansky

Sobota, 22. Augusta 2009, 13:08

Cauko ja mam 328 a mal som problem s tym Vanosom ako ti to uz niekto spominal po vymene tesnenia sa mi aj znizila spotreba a kolisanie prestalo ale chytal mi aj falosny vzduch a to bola mala dierka v tom kolene co je za vahou vzuchu a ide niekde do motora a robilo to poriadnu neplechu po vymene bol klud. A napada ma este jedna vec ja som aj menil odvetravanie motora bo aj to my sposobovalo kolisanie otacok a nepravidelny chod motora. Skus pokukat tieto veci.

A nieco podobne som riesil nedavno kuk sem :arrow: viewtopic.php?f=2&t=20118

Zevraj mam vymenit hallov snimac.

Ja byt na tvojom mieste tak spravim toto:
1. Vymenim vsetky sviecky
2. Vsetky filtre
3. Popozeram vsetky hadice ci tam nieje diera¨
4. Pre istotu pozrem aj ten vanos podla toho mojho navodu

Dufam ze aspon nejako som ti pomohol
Teraz: BMW e91 325 xi 218 PS
Potom: BMW e46 328i, 142 kW 193 PS
Najskôr: BMW e46 318i, 87 KW 118 PS.

fOE
Autor témy

Sobota, 22. Augusta 2009, 15:55

Vdaka BlackRider,
pomoct si mi pomohol, kazdy jeden popis problemu, ktory tu uz niekto riesil mi moze len pomoct ci uz ho mam aj ja alebo nieco vylucim. Ktomu tvojmu navodu:
-tak olej a vsetky filtry vymenene a zatial bezozmeny
-sviecky teraz v utorok
-hladanie netesnosti ktoru ukazala diagnostika taktiez v utorok
-ak toto nepomoze tak vanos a dalsie veci budu nasledovat.

Inak islo mi skor oto ci som tu jediny ktoremu sa "podarila" taka spotreba (23L v meste a 16 mimo mesto podla pocitaca, a cca 20 a 15L v reale) pri problemoch s privodom vzduchu a netesnostami v nom...

a mozno podotazka:" ked uz spominame vanos, je nejaka moznost ze by jeho nepravnu funkciu odhalila diagnostika? ci treba vzdy manualne checknut?

dik
Obrázok

Black
Auto: BMW e91 325 ix
Kraj: Nitriansky

Sobota, 22. Augusta 2009, 17:27

fOE napísal:
Vdaka BlackRider,
pomoct si mi pomohol, kazdy jeden popis problemu, ktory tu uz niekto riesil mi moze len pomoct ci uz ho mam aj ja alebo nieco vylucim. Ktomu tvojmu navodu:
-tak olej a vsetky filtry vymenene a zatial bezozmeny
-sviecky teraz v utorok
-hladanie netesnosti ktoru ukazala diagnostika taktiez v utorok
-ak toto nepomoze tak vanos a dalsie veci budu nasledovat.

Inak islo mi skor oto ci som tu jediny ktoremu sa "podarila" taka spotreba (23L v meste a 16 mimo mesto podla pocitaca, a cca 20 a 15L v reale) pri problemoch s privodom vzduchu a netesnostami v nom...

a mozno podotazka:" ked uz spominame vanos, je nejaka moznost ze by jeho nepravnu funkciu odhalila diagnostika? ci treba vzdy manualne checknut?

dik

Mne diagnostika neukazala ani prd ked som mal problem s vanosom takze som nuril na internete cele hodiny kym som sa dopatral co a ako.

Skus este vymenit tie sviecky a potom to skus bo ta spotreba co mas je dost velka haddam ani m3 taku nema :D ja mam podla BC 8,8L na 100km. Daj potom vediet co a ako si dopadol tak zatial drzim palec nech sa ti to podary tu zavadu odstranit .
Teraz: BMW e91 325 xi 218 PS
Potom: BMW e46 328i, 142 kW 193 PS
Najskôr: BMW e46 318i, 87 KW 118 PS.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Pondelok, 24. Augusta 2009, 19:06

spotrebu? hej , na plnu nadrz, cca 65l som spravil sotva 400km, tak si to vyrataj
sposobila to prasklina odvetravania motora, od rozvodov. a dalsie dve hadicky boli odierkovane, tak som dal nove, cele ma to vyslo par ecok

otacky mi neskakali lebo som nemal lambdu cize mi spaliny nemalo co kontrolovat.

semtex

Pondelok, 24. Augusta 2009, 20:18

dobra diagnostika ohali vacsinu problemov...nie vsetko sa zapise ako chyba....treba jednotlivo odtestovat vsetky moduly..... palenie valcov, vanos,.....proste vela
Na keru picu si seci jebete tie prijebane fotky cez celu stranu do podpisov...jebat take forum, kde musim preskorlovat celu stranu kvoli trom prispevkom!!!!pojebte sa!!!

camai
Auto: BMW E36 328i, 325TDS
Kraj: Košický

Utorok, 25. Augusta 2009, 08:02

Ta spotreba je realna mne skakali otacky tak isto a nakoniec to bola dierava hadica.. teraz mi sice obcas skacu tiez ale este som nestihol prekontrolovat vsetky hadice.. ale ta jedna mi robila spotrebu asi 4-5l co je dost na jednu hadicu myslim :D a startovanie mi tiez niekedy islo a niekedy nie a nakoniec to bolo tesnenie vyka ventilov tiekol mi olej na sviecky.. Vymenil som tesnenie aj sviecky a startuje jedna radost :smile:

Dzordzo
Auto: BMW 328i E36 cabrio

Sobota, 29. Augusta 2009, 14:30

Zdravim vas. vidim ze je tu rozbehnuta tema ,,spotreba" tak sa rovno pridam. Mam 328i E36 automat. v meste pri uplne kludnej jazde to zere asi 15-16 litrov ale nemam problemy so studenymi startami alebo kolisanim otacok ako tu mnohi pisali. Niekde tu na fore som cital, ze by to chcelo premerat odpory na niektorych cidlach vratane lamdy, ci niesu vadne. Nevie niekto poradit, ktore cidla treba premerat a ake maju mat hodnoty???...alebo popripade, co ine by to mohlo byt... Dakujem

fOE
Autor témy

Sobota, 29. Augusta 2009, 15:21

Zdravim vsetkych,

takze po servise zopar noviniek:
menili sa
-vsetky filtry
-olej
-vaha vzduchu

Autu teraz klesla velmi vyrazne spotreba, a sice z 23L ktore pisalo auto a 20L ktore boli realne (vsetko v meste) som spadol na 12L/100km v reale a to jazdim len mesto a da sa povedat ze az na par prudkych zrychleni aj rozumne. Spotrebu teda povazujem za vyriesenu (viacmenej)
Co ale ostava su zle starty kde nenastala ziadna zmena, a i to ze auto sa chova dost nevyvazene a to trocha rozpisem: ked auto rano startujem tak nenaskoci, niekedy chytne az na 3 pokus, otacky lietaju mezi 600-1000, cele auto vybruje ako trojvalec a asi po 10-15 sekundach vyskocia nad 1600!!! a zasa spadnu dole (auto sa celkovo upokoji a zacne byt kultivovane ako 6 valec az aspon po ciastocnom zohriati). Auto sa chova zvlastne aj vtom ze niekedy ma vykonu dostatok v nizkych otackach a vo vyzsich netaha, niekedy naopak a niekedy ide tak ako ma so silou ktora tlaci do sedadiel.

Vzhladom k vasim predoslim radam teda uvazujem, ze je na vymenu hodny Vanos, resp. najskor skusim odpojit ten kabel, ktory mi tu niekto radil a uvidim ci zareaguje tak aby to problem s vanosom potvrdilo. Ak hej tak objednavam nove tesnenia a pojde sa na vymenu. Otazkou ale premna nadalej ostava, ci ten Vanos ktory je pravdepodobne "prec" :o moze sposobit vsetko co som vymenoval, starty, slaby vykon... ? Vsetkym vopred dik
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných