Zdravim
mam so svojou 328i dost vazne problemy a ak sa tu najde niekto s niecim podobnym budem vdacny za kazdu jednu radu i ochotu pomoct:
1) mam neuveritelnu spotrebu --> auto som nedavno dotiahol z nemecka takze otom co sa dialo predtym vela neviem... neuveritelnou myslim 23L/100km, ktore ukazuje pocitac a cca 20+, ktore su realne (bavime sa len o spotrebe v meste mimomesto som zatial nemal moznost skusit okrem dialnice). Inak cestou z nemecka sa islo sustavne 190 v DE a 150 v CR a to mi robila kombinovana nejakych 14L ale to som to vobec nesetril takze sa mi to nezdalo az tak nerealne... Auto bolo teraz na diagnostike u jedneho dost chvaleneho mechanika tu v Brne a zistil ze sa niekade prisava vzduch, niejaka skryta dierka.
- takze otazka znie: az pomenim vsetky filtry, olej, a spomenuta dierka bude najdena a opravena moze to byt ono? moze mala dierka niekde za vahou vzduchu urobit o 7L vyssiu spotrebu? (ak ano tak to je kruty extrem, ak nie tak skuste co va napada, co este skontrolovat)
2) druhy problem su starty. Ked necham auto "ladom" behom noci a rano skusim nastartovat, tak bud sa prvy start nepodari = auto naskoci, roztoci sa vsak len na 200-300 otacok a nasledne "chcipne"; alebo naskoci ale motor ide nepravidelne (som si takmer isty ze niesu zapalene vsetky valce), vrci a vybruje ako trojvalec, otacky kolisu medzi 600 - 900 a auto nereaguje na plyn... takto ide zopar sekund, potom sa upokoji, zacne reagovat na plyn a dalej sa sprava uplne normalne
- takze druha otazka znie: prva vec co idem menit su sviecky, bo neviem kedy naposledy sa nane siahlo... no opat si niesom isty ci len sviecky mozu sposobovat moj problem, to horsie zapalovanie asi hej, ale co to ze motor nereaguje na plyn? napada niekoho aj nieco dalsie okrem vymeny sviecok?
Este doplnim zopar info o svojom voze: BMW E46 328i r.2000 , 184tis. km (realnych) a posledny servis 149tis. km na plane je vymena oleja, vsetkych filtrov, sviecok, oprava serva a jedneho silentbloku vpravo v predu. Inak auto v poriadku ako vizualne tak aj zospodu az na vyssie popisane problemy. Auto netrpi stratov vykonu (pokial mozem sudit)
Za vsetky rady, vopred vdaka