... všetko o BMW ...

Moderátori: 100RM, BinKooL

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
bmwtt.sk

hrto777
Auto: E38
Kraj: Trenčiansky

Re: kupa BMW 735 alebo 740

Sobota, 5. Septembra 2009, 10:56

Porsche je Porsche ,VW je VW Pokial budu auta ako Cayenne ,Panamera zarabat na auta ako je 911 alebo Carrera GT je to OK

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Sobota, 5. Septembra 2009, 11:35

hej len pomaly to už bude tak že budú dávať rovnaký motor do passata, s4ky a do 911tky, a vôbec by som nebol prekvapený, napríklad aj teraz je to tak že zaplatím o polovicu viac za q7 pričom je v nej tá istá technika a dokonca sa vyrába na tej istej linke v blave ako tuareg
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Zajo
Auto: E38 740iA

Sobota, 5. Septembra 2009, 15:46

FANDLY napísal:
=D> =D> =D> =D> No ja zarobím asi tak 1500 eur som chcel iba vediet kam sa mam uberat lebo ja isto berem auto len som nevedel či zoberem 5 alebo 7.Ale ako počuvam tak asi tu 5 lebo ta sedma by ma zožrala.Aj ked mojím snom je 7 .To je proste Kára jak sa patrí a ja by som ju kúpil len pre ten pôžitok z jazdy je TOTAL RECALL .A suhlasím s tým že PORSCHE DIESEL je TOTAL HOVADINA PRE MNA TATO ZNACKA ZANIKLA LEBO ICH KUPIL VOLKSWAGEN A TEN JA NEZNASAM.Porsche vždy bolo značkou ktorá mala športové autá a nie kosačky i ked dnes su diesle na omnoho inej urovni.Ja som mal tiež bmw a diesel ale nikdy viac benzín je benzín a to je rozdiel jak hovedo.Nuž páni mám chrobáka v hlave a poviem vám že teraz som uplne v zadku.Predtým som čakal veci typu jasne kupuj 7 je to delo alebo tak ale tu sa píše len otom ako sa kazí a aký je drahý servis a to je asi pravda. ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)
Neviem ci necitas vsetko, ale fakt je taky ze kazit sa ti bude kazde jedno auto na tejto planete. Druha vec je ta, ze pozeral si o co su drahsie diely 7 od 5? Dalsia vec je ta ze nezalezi ake auto kupis, ale v akom stave to kupis. 3ka ta moze vyst desatnasobne drahsie ako 7, 5 ditto (hovorim zo skusenosti inych :smile: ). Fakt chod na http://www.bmwfans.info/original a pozri si rozdiel cien hahradnych dielov. Vodna pumpa, tesnenia, ramena, brzdy, kardan, senozry, palivoce cerpadlo, filtre. To su rovnake ceny, +/- 10 euro. Diely karoserie su drahsie, skla, spataky, plechy. To je ale nepodstatne lebo plechy su drahe aj na 5, akurat o kusok lacnejsie ako na 7. Ale ajtak je milion 7 na nahradne diely a prestriekat diel je minimalna polozka oproti tomu keby si mal kupovat novy plech. Kupis 5ku "edicia macka vo vreci" a budes banovat ze to uz si mohol mat 7 za tie peniaze, kupis rozpadnutu 7 a tiez budes banovat ze preco si nesiel do 5. Z toho vypliva ze z hladiska nakladov je uplne jedno ci si kupis 5 alebo 7, ci zahucis alebo nie rozhodne len stav auta. Ked nechces platiti drahe opravy, nemaj auto, alebo maj feliciu. Riadit sa pri vybere auta ludmi ktori vravia, hento auto sa kazi viac ako druhe, dalsi povie ze druhe sa kazi viac ako prve je najacsia kravina. Kazde auto je z materialu a material sa casom unavuje. Plechy sa neunavuju, iba buraju a veci ktore sa unavuju ma 5 aj 7 rovnake ceny cca.
([OO\ [lllllllll][lllllllll] /OO])

FANDLY

Sobota, 5. Septembra 2009, 16:37

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> :lol: :lol: :lol: :lol: Konečne niekto povedal rozumnu vec toto som chcel počut že ako su na tom diely na 5 a 7 ak tomu dobre rozumiem tak je to skoro na rovnakej urovni.Suhlasím stebou že je to hop alebo trop.Dakujem ti pekne,. ešte som bol teraz aj na tom odkaze čo si mi dal a je to uplne vpoho s cenami ja som čakal astronomické sumy.Ak to bude zrovnatelne s 5 tak jednoznačne 7

Zajo

Sobota, 5. Septembra 2009, 18:08

Len ta musim varovat aby si si rozmyslel ci naozaj chces E38, lebo ked uz budes jednu mat a este k tomu zachovalu, nebudes chcet ine auto :wink: Na mobile.de su teraz nadherne kusky. Pod 8 tisic EUR ani nepozeraj to su vacsinou haraburdy. Za 12 tisic mas taku ze len menis olej, lejes benzin a o viac sa nestaras, iba sledujes ako sa ostatni ludia stazuju co vsetko im poodchadzalo. Lacna 7 je zvacsa haraburda kde ti kazdy mesiac nieco odide lebo majitel sa o nu nestaral a spraval sa k nej nevhodne.

adko
Auto: BMW

Sobota, 5. Septembra 2009, 18:27

FANDLY napísal:
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> :lol: :lol: :lol: :lol: Konečne niekto povedal rozumnu vec toto som chcel počut že ako su na tom diely na 5 a 7 ak tomu dobre rozumiem tak je to skoro na rovnakej urovni.Suhlasím stebou že je to hop alebo trop.Dakujem ti pekne,. ešte som bol teraz aj na tom odkaze čo si mi dal a je to uplne vpoho s cenami ja som čakal astronomické sumy.Ak to bude zrovnatelne s 5 tak jednoznačne 7

no to co napisal zajo je v podstate pravda .. bezne veci ako platnicky kotuce atd su zrovnatelne ceny rady 5 a 7 +- drobne.Kazit auto sa bude kazde to ma zajo pravdu ze velmi zalezi v akom stave to kupis atd atd takze treba poriadne vyberat.Mozes kludne kupit sedminu a najazdit 100 tisic a nepokazi sa nic vymenis len olej filtre brzdy kvapaliny .. a kupis 5ku a odide ti natom kde co.Takto sa to brat neda.Musis sa Ty rozhodnut aj akej triedy chces auto.Ci Ti vyhovuje viac 5ka v poriadnej vybave s dobrym motorom alebo chces fakt velku limuzinu rady 7.Tam potom nastava dilema ked sedmicku tak v poriadnej vybave pretoze ta vybava prave robi radu 7 tym cim je.A tam ceny suciastok sa pohybuju uz niekde inde ako u rady 5.Vysvetim Ti to velmi jednoducho ... staci ze mas dynamic drive a tlmic stoji uz hned okolo tisic eur .. bezny stoji cca 400 :)Tak isto system riadenia je iny stabilizator stoji ovela viac atd atd.Nechcem Ta tymto odradzat od sedmicky ale treba si to premysliet.Poviem to tak, ze jazdil som aj 530 xi 190kw x drive .. uplne v pohode auto jazdne vlastnosti fajn niekto povie ze trojliter .. uplne staci velmi vela aut ta predbiehat nebude a odpich to ma velmi slusny :) a ked tak je tu aj 545 pripadne 550 co je dost supa .. ked zozenes model v slusnej vybave co ma vpredu comfort sitze atd .. pohodka :)Samozrejme sedmicka je sedmicka a ina kategoria :)
Co sa tyka nakladov na sedmicku .. vymena oleja v pohode ak nekupis liter v bavari za 30 eur :) brzdy .. platnicky stoja cca 100 eur kotuce tak 80 jeden .. vymena oleja v prevodovke avane s filtrom cca 500 euro .. tlmice predne zadne priemer 350 ak mas dynamic drive a edc tam cca 800-1000 eur ... vodna pumpa vymena v bavari praca suciastka kvapalina 400 eur .. som robil nedavno :)servo 1200 eur .. kompresor na servo 800:) vaha vzduchu cca 250 ... odist Ti moze cokolvek ale nemusi odist nic.
Poviem Ti to takto ak mas prijem 1500 eur uzivis to auto ak nekupis rozpadnuty krap na ktorom Ti zacne odchadzat vsetko.Pri kupe sa riad stavom najma .. a nie ci je to o rok novsie starsie alebo ma o 20 tisic viac a menej.Najlepsie ber auta s plnou servisnou historiou.A famy ze len v nemecku tiez neries.Radsej auto zo slovenska ktore mal solventny podnikatel ktory nemal problem platit sto tisicove faktury za servis ako auto s nemecka s bohvieakou historiou.Odrbat Ta mozu vsade to je moj nazor :)
Yo a tiez porozmyslaj ci v tom aute budes chodit sam alebo s rodinou kratke dlhe trasy ..
Ja jazdim v meste vela ... na sedmine ale proste nato auto uz ked si zvyknes ine nechces to Ti poviem je to velmi chytlave zvyknes si razom na ten komfort :)
Yo a ked sedmicku .. minimalne pozeraj modely s comfor sitze vpredu .. vyhrev ventilacia masaz ..a najlepsie ak to ma take sedacky aj vzadu bodne to :) roletky su tiez fajn vecicka .. siber sa tiez zide .. osobne by som ale prezil bez toho:)No a neviem co este vsetko .. ja tam mam kopec kravin :)
Yo a ak Ti mozem poradit nekupuj bledu kozu je to fajn krasne to vyzera ale ... co sa tyka udrzby :)) ja mam v mojom nascu beige .. zadrbes to docela dost rychlo aj sedacky aj cely interier .. a hned natom vidno poskodenia drobne ked mas ventilaciu lebo je perforovana - dierkovana.Cierna nevyzera tak luxusne ale natom nevidno v podstate nic :)
Takze tak nejak rozhodnutie je na Tebe riad sa sebou a nie druhymi svoje peniaze das nato auto kup to po com tuzis .. treba si obcas urobit aj radost :)
Neviem kolko chces mesacne najazdit .. ale pocitaj s istou cifrou aj na benzin :)

Zajo

Sobota, 5. Septembra 2009, 18:29

No a co su tie ceny na bmwfans, tak v BA v Tembus AWT Bavaria stoja o 5 -10 % viac, len pre predstavu. Pripadne si to este porovnaj s Elitecatom http://www.elitecat.sk/Default.aspx
Ale ako vravim, dolezitejsie ako ceny nahradnych dielov je stav auta. Lebo najlacnejsie je vzdy to auto kde netreba nic menit, a ak ano tak len minimum a aj to len preventivne.

adko

Sobota, 5. Septembra 2009, 18:36

Zajo napísal:
No a co su tie ceny na bmwfans, tak v BA v Tembus AWT Bavaria stoja o 5 -10 % viac, len pre predstavu. Pripadne si to este porovnaj s Elitecatom http://www.elitecat.sk/Default.aspx
Ale ako vravim, dolezitejsie ako ceny nahradnych dielov je stav auta. Lebo najlacnejsie je vzdy to auto kde netreba nic menit, a ak ano tak len minimum a aj to len preventivne.

hej tak to je v motive a v awt cca 10-15% navrch ako su v katalogu na bmwfans.Mozem potvrdit:)Yo a ked si to das urobit priamo u nich mne v motive daju aj nejaku zlavu a suciastku takze to vide cca ako je na bmwfans.A praca nie je az tak draha skor tie suciastky :)
Ono ale niekedy tazko je vysvetlit niekomu ze radsej kupit o sto tisic drahsie auto ktore je v tip top stave ako auto ktore nie a potom donho ansypes nie 100 ale 150 lebo Ti odide milion veci :)
Len zas niekedy aj na tip top aute Ti moze odist nieco drahe to je uz raz tak no :) takze s nejakymi investiciami treba ratat urcite ..
tiez napr je dolezte ci kupi auto napr s 95 tisic cize je jasne ze na nom nebude urobeny sevis ktory sa robi pri 100 tisic a meni sa tam celkom dost veci :)

adko

Sobota, 5. Septembra 2009, 18:58

wlado napísal:
Sedmičku robí sedmičku to, že je to veľká krava, nie výbava.
A robís si iluzie o slovenskych podnikateloch, raz som bol takú sedmu pozret a vysvitlo, že mu to servisuje ujo v garázi. Ale ubezpecoval ma, ze filtre a olej kupuje iba v bavarii. Jednoducho nemci sú niekde inde ako slovaci. Ale najhorsia sedma je taka, co kúpená ako ojazdená jazdila na slovensku.

Sedmicku sedmickou robi prave vybava.Naco Ti je velka krava so slabym motorom bez poriadnej vybavy??Trieda sedem je prave o tom komforte nemyslis?Sadni do sedmicky co je social edition vybave a sadni si do takej co ma fullku .. rozdiel tam je a sakramensky aj v komforte co sa tyka interieru aj jazdy.
No ja som este nevidel sedmicku novu pouzivanu vo firme aby ju servisoval ujo v garazi.Ale tak budis na slovensku sa moze stat vselico:)Kazdopadne nechapem vyznam menenia oleja v garazi ked olej kupil v bavari :)) Pretoze prave ten olej v bavari je niekolkonasobne drahsi ako ked si ho kupis sam .. ta praca nevide vela.Filter origo 20 euro .. napr.A kazdopadne ak kupis novu sedmicku tak ju nemozes ani servisovat u garaz majstra pretoze zaruka a tak .. a samozrejme do istych km a rokov mas zaruku mobility atd :)Na vsetko maju tabulky takze sa Ti moze stat ze trebars vymena niecoho Ta vide menej v bavari ako u garaz majstra ktory nad tym stravi dva dni.
A ano najhorsie auta su z nemecka dovezene sem jazdene a zhumplovane niekym kto sa iba vozil a nic s tym nerobil pokym to islo.

hrto777

Sobota, 5. Septembra 2009, 18:59

Mne to vychadza tiez asi 5-10% naviac a plus tych 19% :roll:

Zajo

Sobota, 5. Septembra 2009, 19:01

Adko dobre vravis, ale ty myslis E65 tu novsiu 7 nie? Ta vyde na servisovanie podstatne drahsie ako starsia E38. A ako zistim podla ceny? Ked mas 7, E38, ktore zacinaju pri 3 tisic, a koncia cca pri 16 tisic je samozrejmost ze tie dobre su drahe a tie lacne su zle. Ked vidis auto na internete, vies len na 20% odhadnut jeho stav. Preto je nevyhnutne najprv pri kupe sa porozpravat s majitelom o aute. Napriklad ze ci mozes za jazdy zaradit Nko na automatickej prevodovke. Ked ti povie ze mozes on to tak robi, tak sa mozes hned zbalit a ist prec. Nech ta prevezie on a povedz mu "predved mi auto". A tu zbadas akym sposobom s nim zaobchadzal, lebo pri sedmicke slovo "predviezt" neznamena ze tomu zacne nakladat a budu piskat gumy, tak sa predvadza M3. 7 je na pohodvu jazdu. Mal by jazdit kludne a plynulo sam od seba. Proste taketo pikosky. A potom klasicky postup. Teda skontrolovat vsetko co sa da, ale velmi dokladne.

hrto777

Sobota, 5. Septembra 2009, 19:02

adko napísal:
Sedmicku sedmickou robi prave vybava.

Presne tak Sedmicku robi sedmickou prave to ,ze je to sedmicka :smile:

Zajo

Sobota, 5. Septembra 2009, 19:03

hrto777 napísal:
Krasne slova =D> \:D/

adko

Sobota, 5. Septembra 2009, 19:10

Zajo napísal:
Adko dobre vravis, ale ty myslis E65 tu novsiu 7 nie? Ta vyde na servisovanie podstatne drahsie ako starsia E38. A ako zistim podla ceny? Ked mas 7, E38, ktore zacinaju pri 3 tisic, a koncia cca pri 16 tisic je samozrejmost ze tie dobre su drahe a tie lacne su zle. Ked vidis auto na internete, vies len na 20% odhadnut jeho stav. Preto je nevyhnutne najprv pri kupe sa porozpravat s majitelom o aute. Napriklad ze ci mozes za jazdy zaradit Nko na automatickej prevodovke. Ked ti povie ze mozes on to tak robi, tak sa mozes hned zbalit a ist prec. Nech ta prevezie on a povedz mu "predved mi auto". A tu zbadas akym sposobom s nim zaobchadzal, lebo pri sedmicke slovo "predviezt" neznamena ze tomu zacne nakladat a budu piskat gumy, tak sa predvadza M3. 7 je na pohodvu jazdu. Mal by jazdit kludne a plynulo sam od seba. Proste taketo pikosky. A potom klasicky postup. Teda skontrolovat vsetko co sa da, ale velmi dokladne.

Hej ja sa bavim o e65 myslim ze chalanisko chce kupit 5ku e60 alebo 7cku e65 .. ci mylim sa ?:)
Yo hlavne aj treba si vsimat aj ine veci ci je majitel mlady zasran alebopostarsi seriozny panko ...atdatd atd .. kazdopadne ja si jazdim pohodovo ale kazdy kto ma sedmicku s poriadnym motorom je jasne ze tomu vytne .. je potom otazne ci je to blbec co nastartuje a hned dava kick downy pripadne jazdy brzda plyn alebo je to clovek ktori vie ze najprv by sa ma vobec dostat olej na prac teplotu atd a potom tomu mozes nalozit .. a ci auto jazdi iba mesto alebo aj dialnice atd .. auto jazdene iba v meste je viac opotrebovane .. zalezi od vela faktorov a najma by mal mat niekoho kto sa v tom vyzna po technickej stranke pripadne aspon niekoho kto vie aky ma zvuk nastartovany motor na volnobehu atd .. ak ma niekto natom cosi odjazdene vie ako sa to auto ma spravat ako to ma radit ci to trha alebo ma bezny zvuk atd ..

adko

Sobota, 5. Septembra 2009, 19:12

hrto777 napísal:

:) sedmicka v social edition je len velky kus plechu :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní