... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

alfi666

Re: Ake ziarovky dat do paraboly?

Štvrtok, 20. Augusta 2009, 13:59

H4 100W som pouzival na starom aute... svietilo to ako svina :mrgreen: ... ale pre istotu som to pripojil cez relatka ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Užívateľov profilový obrázok
pomenato
Auto: 318ti E36
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 20. Augusta 2009, 15:21

Nasiel som taketo nieco co si o tom myslite :?:

Žiarovky 12V 85W H7 RPR PX26d Twin Set

http://www.narva.sk/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=23665

:-k
Ma to jeden hacik,.... :oops: Neschválené do verejnej premávky. :oops:

EDIT: Nechal som sa informovat ako su na tom XENESIS a je to 55W.

E36 '97 Compact 318ti
E90 '09 Sedan

Assas
Auto: BMW 320d M-Packet
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 24. Augusta 2009, 12:04

Takze aj ja sa pridam k tejto teme.

Ohladom Xenesis, ci ako sa to volaju ...

Takze mam HID sadu, predtym som mal obyc zltasky a kupil som tieto Xene-zazraky ...

A postupne som vkladal, najskor zltasek a xene, rozdiel v teplote znatelny, naozaj boli "belsie", co sa viditelnosti tyka, zhruba to iste. Potom som vlozil HID (mam 4000) a hned ten XENE-zazrak ostal zlty jak chcanka :)

Proste proti zltej ziarovke klasickej je to bielsie ale na klasicky xenon sa to nedosplha ni keby mam 10 dioptrii na kazdom oku.

Kazdopadne aj ja som riesil ze chcem byt legalny, a tak som ich chvylu testoval, samozrejme bola to degradacia ako prasa, ale ked som porovnal zltasky s tymim Xene tak som tam nechal tie zazraky ved vydim tak isto ako s normalmi ... toto prosim pekne platilo do chvyle ako zaprsalo ! Akonahle prsalo - mokra cesta ... a ja som bol niekde kde bol iny zdroj svetla (osvetlenie atd) tak som proste ziadne svetlo z nich nevydel. Jasne ze v ciernom lese uprostred nicoho som normalne vydel tolko aby som nasiel, kde je cesta, ale naozaj je vyditelnost za mokra uplne naprd. (niekolko krat som normalne zastavil vystupil a kukal ci svietim, pretoze som neveril vlastnym ociam ze nic nevydim)

Takze moje riesenie je asi take, ze prehodim panel kde mam stelovanie vysky reflektorou na taky ako sa pouziva v autach so origami (nebude sa mi dat nastavovat , ale ruka na srdce... este ani raz som to nepouzil) a dorobim si ostrekovace. Tym padom mi nema ziadny policajt sancu dokazat, ze tam nemam origo xenony (tie sa nezapisovali ani do TP v moho pripadoch), secko ostatne sedi (este aj svetla ked zapnem tak sa mi naklonia a vyrovnaju), jedine ak zapichne ruku po rameno do kapoty a vytiahne naslepo namatkovo balast zasity dole pod reflektorom.

Arnost
Auto: krhla kachle x2
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 24. Augusta 2009, 15:44

to Assas už sa to tu riešilo že na svetle máš značku podla ktorej sa dá zistit či je svetlo určené na halogén žiarovku alebo xenón. nie každý to vie ale dá sa to zistit

xcubus
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 5. Júla 2010, 22:24

vidim ze tema je uz par dni stara :D ale ake mate skusenosti s tymi xenesis? H7 a parkovacky??
Obrázok

cigi44
Auto: e46 330ci
Kraj: Žilinský

Pondelok, 9. Augusta 2010, 08:41

xcubus napísal:
vidim ze tema je uz par dni stara :D ale ake mate skusenosti s tymi xenesis? H7 a parkovacky??

aj mna to zaujima, maju s nimi viacerí skusenosti?
...pekný máš vozík, zachovalý...
first: renault clio 1.1 43kW
second: bmw e36 320i 110kW
actual: bmw e46 330ci 170kW
daily: citroen berlingo 1.6 hdi 55kW

Obrázok

m4x
Auto: E60 545i

Pondelok, 9. Augusta 2010, 15:51

ked to tu citam tak z toho vyplyva jedine a to:

a, ponechat origo halogeny a mat pokoj (ak teda chcete vidiet za dazda, co teda myslim, ze u nas na Slovensku je normalne, ze prsi)
b, nahodit HID sadu

c - a dalej uz nie je

kazdopadne, kolko krat vidim ludi co maju proste v parabolach nahodene xenony a nikto nic (no nanesere vas ked je priamo za vami v tme?), aspon sosovku nech si nahodi a nerozptyluje take svetlo vsade
potom tu mame odbornikov, ktory si kupia silnejsie halogeny do parabol a nastavia sklon svetla takmer do nebies (hlavne, ze on si vidi co potrebuje) a ja pred nim sa mozem aj posrat a nepomozem si :-)
!!! Obrázok ???

cigi44

Utorok, 10. Augusta 2010, 08:34

Cital som tuto temu vcera, ja mam xenony v parabole, a? Mam to nastavene tak do dola, ze na ukor toho ze pic*u vidim, neoslnujem nikoho. Nikto na ma neblika... Ale chystam sa ich vymenit, lebo mi svietia do modra a zelenych to strasne drazdi, ale to je jedniny dovod preco to menim. Mam biele AE, a preto k nim hladam nejake biele legalne svetlo.

K tym osvetleniam
Casto chodim vecer domov za tmy a prave vcera som mal taku vecernu jazdu. Pice oci mi vybilo asi 20 aut, a takmer vsetky zltasky ako chcanky, takze nezalezi len na tom ci ma niekto xenony a osvetluje alebo nie, ked mas raz svetla na picu nastavene tak je to jedno. Sedim v aute dost utopeny, a to je dalsia vec co tu hra rolu.

Nechapem jednu vec: kadejake podrbane kamiony a vany maju sice zlte svetla, ale maju ich tak vysoko, ze to proste schytas rovno do oci. Oni su sposobile na jazdu na pozemnych komunikaciach, ale ludia co maju "illegal montaz xenony" su pokutovany a drbany v tomto state, a pritom si myslim ze oslnuju (samozrejme najdu sa aj taky aj taky), menej ako podrbane kamiony a kadejake kasne, co maju svetla meter nad zemou.

Obrázok

cretino
Auto: ..kombik :)

Utorok, 10. Augusta 2010, 09:01

cigi44 napísal:
Mam to nastavene tak do dola, ze na ukor toho ze pic*u vidim, neoslnujem nikoho. ...

...K tym osvetleniam
Casto chodim vecer domov za tmy a prave vcera som mal taku vecernu jazdu.

ako nic v zlom, ale aky to ma cele vyznam, ked nevidis poriadne? takato kombinacia je realna hrozba nielen pre teba, ale aj pre kazdeho, kto sa za tmy v Tvojom okoli vyskytne.. ](*,)
F11 525d
E70 35d

cigi44

Utorok, 10. Augusta 2010, 09:11

cretino napísal:

ako nic v zlom, ale aky to ma cele vyznam, ked nevidis poriadne? takato kombinacia je realna hrozba nielen pre teba, ale aj pre kazdeho, kto sa za tmy v Tvojom okoli vyskytne.. ](*,)

neber to doslovne.....prisposobenim jazdy vidim dobre, nemysli si ze nevidim ani meter pred seba, jednocuho povedane mam to tak nizko aby som nikomu nepliaskal do oci a zaroven aby som aj nieco videl. 8)

Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných