Pondelok, 24. Augusta 2009, 12:04
Takze aj ja sa pridam k tejto teme.
Ohladom Xenesis, ci ako sa to volaju ...
Takze mam HID sadu, predtym som mal obyc zltasky a kupil som tieto Xene-zazraky ...
A postupne som vkladal, najskor zltasek a xene, rozdiel v teplote znatelny, naozaj boli "belsie", co sa viditelnosti tyka, zhruba to iste. Potom som vlozil HID (mam 4000) a hned ten XENE-zazrak ostal zlty jak chcanka :)
Proste proti zltej ziarovke klasickej je to bielsie ale na klasicky xenon sa to nedosplha ni keby mam 10 dioptrii na kazdom oku.
Kazdopadne aj ja som riesil ze chcem byt legalny, a tak som ich chvylu testoval, samozrejme bola to degradacia ako prasa, ale ked som porovnal zltasky s tymim Xene tak som tam nechal tie zazraky ved vydim tak isto ako s normalmi ... toto prosim pekne platilo do chvyle ako zaprsalo ! Akonahle prsalo - mokra cesta ... a ja som bol niekde kde bol iny zdroj svetla (osvetlenie atd) tak som proste ziadne svetlo z nich nevydel. Jasne ze v ciernom lese uprostred nicoho som normalne vydel tolko aby som nasiel, kde je cesta, ale naozaj je vyditelnost za mokra uplne naprd. (niekolko krat som normalne zastavil vystupil a kukal ci svietim, pretoze som neveril vlastnym ociam ze nic nevydim)
Takze moje riesenie je asi take, ze prehodim panel kde mam stelovanie vysky reflektorou na taky ako sa pouziva v autach so origami (nebude sa mi dat nastavovat , ale ruka na srdce... este ani raz som to nepouzil) a dorobim si ostrekovace. Tym padom mi nema ziadny policajt sancu dokazat, ze tam nemam origo xenony (tie sa nezapisovali ani do TP v moho pripadoch), secko ostatne sedi (este aj svetla ked zapnem tak sa mi naklonia a vyrovnaju), jedine ak zapichne ruku po rameno do kapoty a vytiahne naslepo namatkovo balast zasity dole pod reflektorom.