... všetko o BMW ...

Moderátori: MT-SPEEDY, vilo

reklamne predmety bmwklub.sk

RacerSK
Kraj: Bratislavský

Re: BMW s motor VTEC

Štvrtok, 25. Júna 2009, 20:20

for all :!: nechce sa mi uz reagovat , bo to tu bude len o hadkach......dakujem za vas nazor ,,myslim si ze v niecom mate pravdu ale v niecom zas nie...tak isto asi ajj ja.......mam rad BMW tak isto ako HONDU...

cele toto vzniklo len mojou reakciou na bmw s motorom v-tec.

aby som to upresnill....hondu som mal 3.5 roka a teraz mam BMW....

ku teme HONDA : je v dnesnej dobe absolutne v pecku....ich strategie su uplne divne zrusene projekty na 6 valce do acordu ...zastaveny nastupca s2000 nsx a crx a podobne ...ja som cell len poukazat na skutocnost ze honda nieje ziadne B-cko,,

spolahlivost , technologie su na spickovej urovni.....bohuzial strategie japan uplne mimo 8)

ku teme BMW : je premna modlou od uplneho detstva ........jedine co ma hneva na tejto znacke : na auta takeho mena , ceny a prestize....by mohla byt spolahlivostou niekde na vrchole....ale ja si myslim ze to je asi vobec vseobecny problem europ... aut

nechcem tu riesit ze honda je super a bmw o nicom , to netvrdim......

len ma trosku hneva ked , ci uz ludia z bmw klubu alebo ludia v servise na vsetko co chcem menit na svojom aute alebo riesit...povedia jasne to je normalne ze to nejde ,odhadza...a pod :shock:

Užívateľov profilový obrázok
Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 25. Júna 2009, 21:26

v pohode, veď nikto sa tu neháda, normálna debata aj keď povedal by som že a tu už porovnávalo od buka do buka, honda prelude a honda CRX boli fajné autíčka ale zas nedá sa tvrdiť že M42 nebol na svoju dobu vyspelý motor aj keď to bol iba 4valec.

dodo.036
Auto: 330i E46

Nedeľa, 2. Augusta 2009, 08:56

Tak Hondaaaa... hmm... koncepcia,motor vpredu na prednej naprave,dalej pohon prednych kolies,otrasne vysoko otackove motory,ti co si tu mastia nad vykonmi,tak nech sa pozru v akom spektre otacok to tie ryzove kolaciky dosahuju. To aby som mal pod zadkom tych 190Ps tak co musim robit s tou pakou? Moje dalsie postrehy,mal som moznost soferovat par krat japoncov... noo...interier,kurva to snad s BMW ani len trosku nebudem porovnavat. Jazda....som zvyknuty na BMW,kur.a ak tu niekto bude hovorit o nejakej latke ktoru kedysi Japaci dali...auto ide do otacok,nad 6000 to vcelku asi aj ide,mam na tachometri 130 a zakruta ktoru poznam a ktoru s mojou 320i dokazem prejst cca 160 v klude, tak tam som citil tu nechutnu nedotacavost predokoliek, a ked som sa ju snazil prejst pod plynom,tak som sa skoro vyje..l. Podla mna zbtocne tvrdy podvozok....Fuu..nieco otrasne. Ono jedna koncepcia je na svete najlepsia...pochadza z Nemecka,jedna naprava musi byt riadena,druha pohanana. Len vtedy to je ok.. A bavit sa tu o vykonoch,no to je celkom pekne ked ma japac 1,6 a cca 200PS. Ale na co? Vykon je otrasne vysoko,zly podvozok a zla koncepcia pohonu,tak kde je ten sportak??? Moze byt ze v priamke da dole BMW dajme tomu s rovnakym vykonom,ale s baworakom sa daju zakruty rezat s takou gradaciou,ze mam z toho niekedy az husiu kozu. BMW nema motory naslahane zbytocne vysoko,oni maju vsetko tak dobre skombinovane co sa tyka podvozok,brzdy,motor,ze vysledny efekt pre jazdu je velmi velmi vynikajuci. Nech si hovori kto chce co chce,Japonci si mozu pri nemcoch akurat tak zapchat hubu ryzou a drzat pic.. Toto sa proste porovnavat neda v nijakom smere... P.S. Co robili uz vtedy nemci za zazraky ked sa Japaci sekali macetami,zrali ryzu a vozili sa na voloch????
BMW 320i E36. M52

lovebmw
Auto: BMW
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 2. Augusta 2009, 10:03

dodo.036 napísal:
Tak Hondaaaa... hmm... koncepcia,motor vpredu na prednej naprave,dalej pohon prednych kolies,otrasne vysoko otackove motory,ti co si tu mastia nad vykonmi,tak nech sa pozru v akom spektre otacok to tie ryzove kolaciky dosahuju. To aby som mal pod zadkom tych 190Ps tak co musim robit s tou pakou? Moje dalsie postrehy,mal som moznost soferovat par krat japoncov... noo...interier,kurva to snad s BMW ani len trosku nebudem porovnavat. Jazda....som zvyknuty na BMW,kur.a ak tu niekto bude hovorit o nejakej latke ktoru kedysi Japaci dali...auto ide do otacok,nad 6000 to vcelku asi aj ide,mam na tachometri 130 a zakruta ktoru poznam a ktoru s mojou 320i dokazem prejst cca 160 v klude, tak tam som citil tu nechutnu nedotacavost predokoliek, a ked som sa ju snazil prejst pod plynom,tak som sa skoro vyje..l. Podla mna zbtocne tvrdy podvozok....Fuu..nieco otrasne. Ono jedna koncepcia je na svete najlepsia...pochadza z Nemecka,jedna naprava musi byt riadena,druha pohanana. Len vtedy to je ok.. A bavit sa tu o vykonoch,no to je celkom pekne ked ma japac 1,6 a cca 200PS. Ale na co? Vykon je otrasne vysoko,zly podvozok a zla koncepcia pohonu,tak kde je ten sportak??? Moze byt ze v priamke da dole BMW dajme tomu s rovnakym vykonom,ale s baworakom sa daju zakruty rezat s takou gradaciou,ze mam z toho niekedy az husiu kozu. BMW nema motory naslahane zbytocne vysoko,oni maju vsetko tak dobre skombinovane co sa tyka podvozok,brzdy,motor,ze vysledny efekt pre jazdu je velmi velmi vynikajuci. Nech si hovori kto chce co chce,Japonci si mozu pri nemcoch akurat tak zapchat hubu ryzou a drzat pic.. Toto sa proste porovnavat neda v nijakom smere... P.S. Co robili uz vtedy nemci za zazraky ked sa Japaci sekali macetami,zrali ryzu a vozili sa na voloch????

=D> =D> :twisted:

Romeo
Auto: BYD
Kraj: Košický

Streda, 5. Augusta 2009, 18:55

dodo.036 napísal:

ach jaj, dalsi mudry co sedel za 320i a raz za dajakou hondou, fakt subjektivne hodnotenie.
Klub netvoria autá, ale ľudia.

BMWklub.sk /// Vsetko o vaších komplexoch.

VW Golf MK4 biturbo, ///W Power Chiptuning na 386 PS.

dodo.036
Auto: 330i E46

Štvrtok, 6. Augusta 2009, 10:50

Asi mas pravdu.... vozim sa na MHD potom si kupim 320i a mudrujem. Ja v podstate o autach nic neviem,a to co som napisal bol len hlupy nezmysel. Ospravedlnujem sa vsetkym kto ma rad Japonske auta a tym mojim prispevkom som sa ich dotkol. Aaach boze mooooj........paaan boh ich ma taky raaaad :D P.S. JAPONCI MOZU IST OPROTI GERMANY DO......... A presne taky spotrebny soferi aut ako si ty to ABSOLUTNE nikdy nieze nepochopia,ale ani len nepostrehnu,ci uz sa tyka len tych jazdnych vlastnosti........ :!: :!: :!:
BMW 320i E36. M52

RacerSK

Štvrtok, 6. Augusta 2009, 16:46

dodo.036 napísal:
Asi mas pravdu.... vozim sa na MHD potom si kupim 320i a mudrujem. Ja v podstate o autach nic neviem,a to co som napisal bol len hlupy nezmysel. Ospravedlnujem sa vsetkym kto ma rad Japonske auta a tym mojim prispevkom som sa ich dotkol. Aaach boze mooooj........paaan boh ich ma taky raaaad :D P.S. JAPONCI MOZU IST OPROTI GERMANY DO......... A presne taky spotrebny soferi aut ako si ty to ABSOLUTNE nikdy nieze nepochopia,ale ani len nepostrehnu,ci uz sa tyka len tych jazdnych vlastnosti........ :!: :!: :!:

sewas DODKO =;

pekny prispevok tam hore...beriem ho viac ako tie niektore co tu dakto pisal.......suhlasim s tebou o koncepcii pohonu to mas pravdu zadny nahon si chvalim ajj ja :!: co sa tyka charakteru tocenia otacok a postavenia vykonu azz tak s tebou nesuhlasim bo to co si povedal plati tak na 1.4 a 1.5 ky ale nie o napr.. honda vti a R ka ktore maju 95 percent krutaku a vykonu k dispozicii od cca 2500 ot
a na mojej e 46 328i je pre porovnanie ten priebech s hondou co som mal dost podobny ...honda tahala cca od 3000 poradne ked jej zap. casovanie a tocila sa do 7000 328 samozrejme taha od spodu ale 6 valec ,,ze a tak isto je citit poriadne azz na 2800 ked ...vanoss a tocis ho do 6000 co podla mna nieje azz taky rozdiel ako ho popisujes ,,este jazdil som ajj integru 1.8 a myslim ze by si dost nechapal ajj ty sam ze co ten motor dokaze....

popisujes tu interier myslim si ze je to picovina lebo dnesne japonce su naozajj pekne ajj z vonku ajj z vnutra ci je to legend accord 350Z alebo lexus.....a napriklad minulost ja ked som kupoval civica r.v. 97 tak som si skisal este ajj golfa plnokrvneho nemca bola to 1.6 motor uplne na picu od spodu tahal nad 3500 ani kokot len hucal posedenie ako traktor podvozok hruza a design no interier o nieco krajsie ako felda a z vonku blivajz ....dost dlho somm si kladol otazku preco kazdy na tom onanuje ](*,) ...z toho roku ponuka bmw 3er e 36 z vonku sa da iba M3 a kupee sedan je des compact tiez a interier kamo je tiez pekny grc ](*,) ...to neplati pre e39 a e46 \:D/
preto som si kupoval vtedy civica ...

aaa jazdne vlastnosti ano musim uznat ze e 46 ktoruu maam teraz ma prijemne prekvapuje je to kava ,,,mam tiez taky dojem zo zakrut ako popisujes vissie...

jedine co mi vadi na BMW je jeho kazzovost ktora je na takuto znacku desnaa [-o< ](*,) ....

Romeo

Štvrtok, 6. Augusta 2009, 17:51

dodo.036 napísal:

Nie, zobral si to z inej stranky.

V zopar faktoch uznam pravdu. Len nezabudaj, aj e36 uz ma nieco za sebou..

.fox.
Auto: E46
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 6. Augusta 2009, 23:55

nechcel som sa tu do toho zapajat, pretoze nemozem objektivne porovnat Hondu s BMW a podla mna aj tak porovnavate neporovnatelne... Chcem reagovat na tu kazovost... Tiez som bol zo zaciatku prekvapeny, kolko much ma E46, najma predface, ale dovolim si tvrdit, ze vsetky nemecke auta su na tom podobne. Japonci su v tejto oblasti niekde inde, i ked na oboch stranach su samozrejme vynimky... Akurat by som doplnil to, ze BMW je asi jedine Nemecke dostupne auto, ktore dokaze tieto neduhy dostatocne vykompenzovat radostou z jazdy a pre mna aj mnohym inym, ale to uz by mohol niekto oponovat, takze si to necham pre seba...

Suzan.036
Auto: E36 328i *1996

Utorok, 18. Augusta 2009, 15:02

ja len nechapem ako sa da takto porovnavat neporovnatelne... Niektori uznavaju jedno, niektori uznavaju druhe, podla mna su japonci uplne o niecom inom nez nemci, kazdy nech si zvoli co mu vyhovuje, mne napriklad bezkonkurencne vyhovuje BMW - preto som zaregistrovana na BMW klube a nie na HONDA klube. Takze tak....... 8-[
E36 328i *1996

EX E36 316i *1997

dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)

Utorok, 18. Augusta 2009, 20:08

deti
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

Suzan.036
Auto: E36 328i *1996

Utorok, 18. Augusta 2009, 20:57

Pluckar no vyjadri sa k tomu! :D =D>
E36 328i *1996

EX E36 316i *1997

ice.blade

Streda, 19. Augusta 2009, 08:53

ja vazne nechapem preco sa toto riesi vzdy vsade a stale... vzdy je to asi tak, ze sem dojde nejaky vasnivy hondak ako tak pozeram... ako je fajn ze kazda automobilka ma svojich fanusikov ktori vedia preco stoja za nou ale nechapem preco sa snazia vysvetlovat koli comu je dana znacka lepsia, ked sa napr mne tieto veci proste na tej automobilke NEPACIA!!!

lahke auto, maly objem, velky vykon? ok to by som odporucil 18rocnemu bratrankovi nech sa vyblazni... mne osobne vyhovuje bmw presne v tom naco bolo skonstruovane... hlavne sposob a styl jazdy ktory si na inom aute neviem ani predstavit!!!

nemusite reagovat na moj prispevok ajtak v tejto teme budem stale krutit hlavou ze sa vam to chce riestit

Romeo

Štvrtok, 20. Augusta 2009, 18:11

este nech sa zalozi tema s american muscle cars, len vtedy tu budu reci :lol:

martinez
Kraj: Trnavský

Utorok, 6. Októbra 2009, 11:41

dodo.036, si ty rozpravkar :lol: ja len tolko k tomu co tu pises, ze davam 200eur na kapotu mojho ryzoveho nakypu ktory bol o polovicu lacnejsi ako tvoj premium sedan bajer werkel, pricom moj ma techniku z roku 92 a tvoj je o par generaci novsi a ma uplne revolucnu koncepciu pohonu a total brutal spickovy nizkootackovy extremny R6 motor :lol: vidime sa 7.11.2009 na okruhu, orecha poton, hlas sa u racing wheels na poobedie, tam ta cakam a tesim sa ako mi ukazes o kolko rychlejsie prejdes zatacku ako ryzovy nakyp, riksa, kolacik, sikmac ako mam ja.. btw, je to civic 1,6i. Ma el. dvojplohovy siber, klimu, abs, el. okna a zrkadla, cize zhruba vybava co mas aj ty :wink: Myslim ale ze ked si to docital az sem, tak sa akurat ponahlas vymenit si osrate spodne gatky a ked naberes odvahu zazit ober hambu, tak sa prihlas a dokaz ze nie si upistana barbie babika, lebo uz aj dnesne baby maju tolko odvahy a dosli by sa aspon pokusit taku volovinu obhajit ako si tu ty vyprodukoval :mrgreen:

A k tomu krutiaku ako honda netaha od spodu, tak neviem o com je rec, moj ma 90% krutiaku od 2100ot. do 8000. Tak ako kazda honda co ma vtec.. teda krutiak od spodu az po vrch :wink:

BTW, auta ako accord euro R, civic RR, Accord / coupe 3,5V6 vtec 260ps, Acura RSX/Integra TR DC5, Nsx RR (GT s vyse 500ps) to vam asi tiez nic nehovori, ze? Honda civic sedan RR zajazdila na okruhu lepsi cas ako bmw M3 CSL (tsukuba) Ked poznate podaktori len svoju hrcu s werkel znakom na kapote vytiahnutu volade z kontajnera od nejakeho indiana z nemecka s nalepkou M, vykonom tesko kolobezky a sniva sa ti ze mas M3, tak sa ani necudujem.. :lol: BMW M3/5/atd boli jedine zaujimave auta co bmw kedy vyrobili.. ten ostatok bol len do poctu pre chudakov co snivali o M a xceli sa aspon podobat.. Cely ostatok su len priemerne spotrebaky ktore neponukaju realne nic, len akurat pre podaktorych lepsi pocit abo pocit nejakej nadradenosti ze su cosi viac... taka je bezna realita a ked zoberem vazne vyjadrenie bmw, ze zacnu robit HTP s turbom, tak kolko z vas bmw positiv si bude sanovat svoje M3 na horsie casy, haaa?? :wink:

Som nazoru, ze ked sa niekomu paci zigulak, tak nech ma zigulak, ked ma traktor, nech ma traktor.. kazdy vyuziva auto na nieco ine a zaidne auto neni univerzalne.. preto som si nekupil bmw ale hondu, lebo rad vitazim a zbieram zlate pohare a v tej kategorii kde jazdim, ponuka bmw najpodpriemernejsie auta ake sa vyrabaju, tak isto aj kategoria do 2 litre patri bezkonkurencne honde a najvyssia kategoria patri zase japoncom, ale mitsu, suba a pod.. Skratka bmw nema spravny motor ani spravnu pohananu napravu, nakolko je pomalsie a neostava mi nic ine, len si kupit hondu abo mitsu abo suba.. :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných