... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

alfi666

Re: používanie angel eyes ako svetlo na denné svietenie

Štvrtok, 23. Júla 2009, 16:16

Peppo napísal:

omyl, aj ked svetla vyzeraju, nemusia byt rovnake a nemusi sa denne svietenie dat nakodovat...

UPS, ja som si pomylil E91 a E93... som myslel, ze tu je rec o cabriu :oops: ... mi akosi nezaplo, ze je to touring E90 .. a tie svetla su uplne ine aj tvarovo ako ma E92.
Sorry :oops:

Cize to bude potom tak ako Peppo pise
Inak Peppo - vsak sa spytaj Duffyho, ze ake tam dal Ledky ;) jemu to svieti dost pekne :)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Užívateľov profilový obrázok
matormis
Autor témy
Auto: E91 BMW320d M-Paket
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 23. Júla 2009, 16:52

FeFe napísal:
Ja mám problém denného svietenia vyriešený takto:

to mas namiesto dialkovych? , ale ako potom zapnes dialkove??
E91 320d Touring M-paket

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 23. Júla 2009, 17:26

su to dialkove na malej intenzite, da sa to vraj nakodovat po vzore americkej verzie, akurat neviem ci aj pri E90... lebo ma to zaujalo;)

crumar
Auto: 528i
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 23. Júla 2009, 17:48

Za PIAA LEDky zaplatis kopec penazi a bude to aj tak slabo svietit.

FeFe
Auto: BMW 523i e60
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 23. Júla 2009, 18:55

matormis napísal:

to mas namiesto dialkovych? , ale ako potom zapnes dialkove??

Áno, je to nakódované US/TFL v parabole diaľkových svetiel a rozsvieti sa to hneď po otočení kľúča. Keď rozsvietim xenóny, automaticky sa TFL zhasnú. A počas dňa keď chcem bliknúť diaľkovými, tak normálne bliknú :-"
*Never drive faster than your guardian angel can fly.*

http://www.mini-bus.sk

Vlad
Kraj: Bratislavský

Streda, 20. Apríla 2011, 10:04

.
Naposledy upravil/-a Vlad v Streda, 15. Mája 2024, 15:32, upravené celkom 2 krát.

ice.blade

Streda, 20. Apríla 2011, 10:58

wollodya napísal:
náhodou som objavil návod na LED AE http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=17&t=11099 ..potom by to bolo ako denné svietenie vcelku legálne nie?

nahodou nie, led AE niesu homologizovane ako denne svietenie, cize ak sa policajt zle vyspi budes mat vyblockovane sluzby za 60 eur ;) ked som tak pozeral ak je policajt rozumny nerobi s led AE problemy

Vlad

Streda, 20. Apríla 2011, 11:15

.
Naposledy upravil/-a Vlad v Streda, 15. Mája 2024, 15:31, upravené celkom 1 krát.

ice.blade

Streda, 20. Apríla 2011, 12:22

spolu s dennými prevádzkovými svietidlami nesmú svietiť obrysové svietidlá a svietidlá naosvetlenie zadnej tabuľky s evidenčným číslom vozidla. (Požiadavka sa vzťahuje len navozidlá schválené podľa predpisu EHK č. 48, série zmien 04, účinnej od 7.8.2008, aleboneskoršej.
Skôr schválené vozidlá spravidla túto požiadavku takisto spĺňajú, i keď pre ne nie jezáväzná.)

tej druhej vete sa ma chapat ako? :) a este dalsie mudrosti http://drahovsky.blog.sme.sk/c/196642/S ... menia.html

cretino
Auto: ..kombik :)

Streda, 20. Apríla 2011, 12:27

ja som teda asi tiez adept na blocky za 60€, lebo chodim len na AE..

ale tak, kde je tu logika - ak by som mal zapnute len AE/denne svietenie od cinana za par € (zadne svetla vypnute), tak je to OK ale ked mi k tomu svieti aj zadne svetlo a osvetlenie ECV tak to uz na pokutu je? super vymyslene to je ](*,)
F11 525d
E70 35d

ice.blade

Streda, 20. Apríla 2011, 12:30

TOTALNA LOLOFONIA!!! 8) ale co je pravda to sa clovek tazko dozvie vid http://drahovsky.blog.sme.sk/c/197210/S ... a-zda.html

ja osobne by som denne predne svetla pouzival vyhradne so zadnymi obrisovymi svetlami, inak to cele denne svietenie nema zmysel...

Pri rozsvietených svetlách na denné svietenie, pokial nieje znížená viditeľnosť, nemusia byť rozsvietené obrysové alebo stretávacie svetlá. Pri zníženej viditeľnosti, je nutné mať zapnuté stretávacie svetlá, prípadne aj svetlá do hmly tak, ako to vyžaduje zákon.

Vlad

Streda, 20. Apríla 2011, 12:58

.
Naposledy upravil/-a Vlad v Streda, 15. Mája 2024, 15:31, upravené celkom 1 krát.

ice.blade

Streda, 20. Apríla 2011, 13:01

wollodya napísal:
aj ja si myslím, že je to na hlavu, keď má denné svietenie zvýšiť viditeľnosť oprotiidúceho auta ale zadná parkovačka pri tom svietiť nemá. oveľa logickejšie mi pripadá aby zadná parkovačka svietila vždy (obrysové svetlá, denné svietenie, stretávačky)

mne ide však o to, že keď ťa zastaví policajt a budú ti svietiť len predné LED AE (mám na mysli také ktoré svietia poriadne (napr. UHP LED), nie nejaké lacné nekvalitné AE za pár eur ktoré ledva vidno, už vonkoncom nie CCFL) a porovnateľne s OEM denným svietením na nových autách, no a zastaví ma policajt, pozrie že svietim len AE krúžkami, vzadu mi nesvietia parkovačky, otočný vypínač na palubovke slúžiaci na zapnutie parkovačiek a stretávačiek mám na polohe 0 (všetko vypnuté) ...teda čo mi môže?

moze ti pozriet na "denne svietenie" a pytat sa ta kde ma oznacenie "RL" ;) tym padom mas na aute neschvalene osvetlenie a zas si tam kde si bol... a stale plati pravidlo ze ak ti za to policajt da pokutu nikde sa nemozes domahat toho ze si tu pokutu dostal nepravom ;)

Mimo
Kraj: Trnavský

Streda, 20. Apríla 2011, 13:04

máš svetlomet schválený na denné svietenie? asi nie :) totiž aj tam musí byť označenie RL. a ani nikde na krúžkoch nič také nie je. a to označenie tie dorábané led pásiky (väčšinou) majú.

ale chápem ťa...
(sám občas jazdím len na angeloch :wink: )

Vlad

Streda, 20. Apríla 2011, 13:06

.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných