... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Peped
Autor témy
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

e36 Klima slabo chladí - VYRIESENE zasraty pelovy filter

Streda, 15. Júla 2009, 22:27

Nedavno som spojazdnil klimu je nanovo naplnena a zda sa mi že volako slabo chladi, ak prave na mna fukar nemieri tak sa potim, s porovnanim u iných aut mi bola vzdy zima jak hovado a u mna nedokaže vychladit auto.

Myslel som že to bude pridacným ventilatorom, som zistil že mi nefunguje, som ho už spojazdnil ale furt je to slabota.

Cim to môže byt? Alebo ma e36-ka taku slabu klimu?! #-o

Este ma napada, ale neviem ci to môze byt tym sposobene, zaneseny pelovy filter, už som na aute nabehal cez 30 000km a este som ho nemenil a to neviem kedy ho menili predomnou. Problem je že ho neviem najst, rozobral som cely kastlik ale nic som tam nenasiel. :oops:

Pleas, poradte mam klimu na full zapatu a potim sa, ide ma jebnut ](*,)
Naposledy upravil/-a Peped v Piatok, 17. Júla 2009, 12:27, upravené celkom 1 krát.
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Re: e36 Klima slabo chladí

Streda, 15. Júla 2009, 22:29

jo. vymen pelovy filter. na ten sa dostanes cez kastlik. inak ked tam mas vela bordelu, tak sa strasne zle taha von

Mimo

Streda, 15. Júla 2009, 22:30

a bez klímy ti fúka normálne? na full dáš a fúka silno? ak nie tak ten filter máš určo poriadne zasratý :D
on je za stredovou konzolou, len treba dať dolu kastlík a tak sa k nemu dostaneš...je úplne vzadu schovaný..tam je také kolečko, potočíš a to je uzáver.. a potom už len filter vytiahneš :-k

Jannci

Streda, 15. Júla 2009, 22:34

Mimo napísal:
a bez klímy ti fúka normálne? na full dáš a fúka silno? ak nie tak ten filter máš určo poriadne zasratý :D
on je za stredovou konzolou, len treba dať dolu kastlík a tak sa k nemu dostaneš...je úplne vzadu schovaný..tam je také kolečko, potočíš a to je uzáver.. a potom už len filter vytiahneš :-k

ja ked som kupil moju E36tku, tak ten filter siel von po castiach a s kombinackami :-D ale aspon ma kamos stale v garazi kusok nemeckej zeme :lol: :lol: :lol:

Peped
Autor témy

Streda, 15. Júla 2009, 22:47

Kastlik som rozobral a nic som tam nenasiel len nejaky kryt na torxove sroby ledva som to vysroboval už v nadeji že je to ono a tam nejaka vec kam isli trubky od klimy, nic som tam nenasiel a to som sa stym babral asi 20min.

Fuka to v pohode, nemam to s cim porovnat tak neviem ci fuka slabsie.
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

Jannci

Streda, 15. Júla 2009, 23:12

ked odmotujes kastlik, tak ako mas stredovu konzolu, tak za nou uvidis take plastove kolecko, s dvomi sulcekami myslim. to pootocis a vyberes taky plast. je asi 20cm dlhy, a 1=2cm siroky. potom uvidis taku packu, za ktoru vytiahnes cely filter. Inak ja ked som kupil filter, bol tam aj navod s obrazkami, ako sa to meni. Alebo pozri este v sekcii naovdy a manualy "bmw E36 jak na to" a tam to je tiez popisane aj s fotkamy

birki
Auto: 540iA touring
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 16. Júla 2009, 07:05

podla mna v e36ske slabo chladi klima oproti inym autam.. tiez som vcera musel mat nastavene 16 stupnou max fukanie..

a to mam pelovy filter vymeneni..
keby som to takto nastavil na fabii tak zmrznem ..

intenzita fukania je dobra ,, len je malo studeny
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

compact
Auto: E60 530i LCI

Piatok, 17. Júla 2009, 07:16

no niekedy keď mám auto dlhšie na slnku tak sa mi zdá že ide málo studený....ale napr. včera bolo horko jak sviňa (auto odparkované v chládku), išiel som dlhšiu trasu a po chvíli som si musel dať až 22°C lebo mi bola zima:) a úplná pohoda, stačilo to....fukár išiel v prvej tretine (na auto), stíhal chladiť kabínu
filter menený asi pred mesiacom
Obrázok

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Piatok, 17. Júla 2009, 11:08

mne ked brasko vymenil chladiacu napln, tak kd prisiel za mnou bolo vonku cca 40° sadnem do auta, tam cca 25 a skoro som zmrzol :D

mozno mas uz slabsi tlak alebo ti unika napln.

alebo ten pel. filter

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Piatok, 17. Júla 2009, 12:21

birki napísal:
podla mna v e36ske slabo chladi klima oproti inym autam.. tiez som vcera musel mat nastavene 16 stupnou max fukanie..

a to mam pelovy filter vymeneni..
keby som to takto nastavil na fabii tak zmrznem ..

intenzita fukania je dobra ,, len je malo studeny

ale tebe tusim nespina ventilator na prvu rychlost..

ja mam studeny jak z mraznicky, mam nastavene na 27 stupnov lebo ked dam menej tak mi je kosa zachvilu..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

Peped
Autor témy

Piatok, 17. Júla 2009, 12:26

Tak som sa konecne dostal k tomu filtru podla toho jak na to, a kto by povedal že to ten kružok je to co treba odsobovat az uplne vzadu to je schovane :roll:

Brutalne bol zasraty cely cierny hruba spina, vsetko mozne. Zlozil som to zatial bez filtra do pondelka ked kupim, a teraz ked dam na polku ventilator tak mi veju vlasy :lol: , parada to je teraz, urcite sa trochu zniži intenzita fukania ked tam bude filter ale to by už malo byt len minimum.

Mne tiež nespinal na prvu rychlost a v tom konektore na ventilatory som prehodil kable(modry za cierny) a teraz mi hned zapne na plnu rychlost a hotovo, nemusim riesit ziadny odpor, ktory by aj tak za chvilu odisiel. :wink:

Diky za rady, už to chladi jak má.
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných