... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

didi
Autor témy
Auto: BMW X5 3,0d E53
Kraj: Nitriansky

turbo nezapínalo

Nedeľa, 21. Júna 2009, 21:42

Ahojte,mal tu uz niekto podobny problém?Dnes som isiel po dialnici asi 140-kou a po zosliapnutí plynu pri predbiehaní som zistil ze auto nemá vobec tah,presiel som asi 10 kilometrov,zastavil som a turbo vobec nefungovalo,vypol som motor,asi o 2 min. som nastartoval a vsetko bolo O.K.nechápem,co s tým mám dalej robit,poradte prosim.

hrs

Re: turbo nezapínalo

Nedeľa, 21. Júna 2009, 22:56

pravdepodobne sa ti zasekavaju lopatky na turbe. Bud repas alebo nove turbo. Stretol som sa s niecim podobnym.
BMW E34 535i "91
BMW E60 530dA "05

Užívateľov profilový obrázok
R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Pondelok, 22. Júna 2009, 07:25

didi napísal:
Ahojte,mal tu uz niekto podobny problém?Dnes som isiel po dialnici asi 140-kou a po zosliapnutí plynu pri predbiehaní som zistil ze auto nemá vobec tah,presiel som asi 10 kilometrov,zastavil som a turbo vobec nefungovalo,vypol som motor,asi o 2 min. som nastartoval a vsetko bolo O.K.nechápem,co s tým mám dalej robit,poradte prosim.

Prosim ta ako si zistil ze turbo nefunguje? To ze auto nema tah moze byt sposobene dalsimi 938mimi poruchami. Nerozumiem tomu ze turbo nefungovalo, netocilo sa? Keby sa turbo netocilo, tak by ti zmotora nemali kadial unikat spaliny, a motor by zas kadial nemal nasavat vzduch. Kazdopadne pokial ide motor , turbo sa musi tocit. Jedine ak by bolo zle lozisko v turbe , ze sa pri zohriati pridiera alebo sa ti naklanacie lopatky nenaklanaju. Daj si to ale zdiagnostikovat niekomu, lebo turbo to nemusi byt.

AM530D
Auto: E60
Kraj: Prešovský

Pondelok, 22. Júna 2009, 21:50

Mal som kedy dáááááááávno na seate leon podobný problém, prášil som 140 a z ničoho nič na plný plyn ledva 110. Diagnostika povedala, že je všetko OK ako aj hodnoty, tak išlo turbo von na repas, našťastie lopatky ložisko bolo OK, tak sme menili, len membrány a tyčky a veci okolo.
Choď najprv na čítačku a potom vymýšľaj a vylučuj logicky ďalej. Môžeš mať sajrajt v nádrži čerpadle a veľa iného. No bawoš už auto, tak hľadaj banalitu. Vždy lepšie vymeniť turbo ako motor, všetko sa dá opraviť, len to nájsť 8)

didi
Autor témy
Auto: BMW X5 3,0d E53

Utorok, 23. Júna 2009, 15:15

Tak,dnes som bol v bavarii na diagnostiku a na moje prekvapenie nezistili o turbe nic,takze to vobec riadiaca jednotka nezeznamenala ale to ze bolo pravé predné svetlo vonku to tam zistili hned.Takze to bol len nejaký chvílkový skrat.Bawaria NZ mozem doporučit,ochotný personál a primerané ceny,vysoka spokojnost.A to turbo budem sledovat,hadam sa to uz nestane.

atc
Kraj: Zahraničie

Utorok, 23. Júna 2009, 16:42

Sorry ale silno pochybujem o tom ze ti zatuhnute lopatky na turbe odhali diagnostika :? .Mam dost skusenosti pri ktorych "vsemocna" diagnostika akurat zamotala hlavu a zbytocne vycucala penazenku.

6Flesh
Auto: BMW E34 535i
Kraj: Bratislavský

Streda, 24. Júna 2009, 20:36

zhodil si hadicu z turba a skontroloval ho?,alebo si len myslis ze to bude turbom...
-pán vodič, mate zodrate gumy.
-Kde? Ktoré?
-vzadu,to je na technicak a znacky
-Ale kdee šak to to je este dobre na dojazd uplna pohoda
-trcia vam z toho spagáty
-hmm šak hovorim ze to je dobré :-D

Peped
Auto: g31 530d

Streda, 24. Júna 2009, 20:53

Tažko povedat či turbo šlo alebo nie. Ja som mal tiež problem auto vôbec netahalo auto sa spravalo ako hladký diesel. Som sa kutral okolo turba a nic, potom som dal dole eskapasku na sani a pridal na plne a tlak ju odje..l jak nič tak som vedel že tlaci. Potom som odpojil vahu vzduchu a problem vyrieseny.
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 25. Júna 2009, 11:25

atc525 napísal:
Sorry ale silno pochybujem o tom ze ti zatuhnute lopatky na turbe odhali diagnostika :? .Mam dost skusenosti pri ktorych "vsemocna" diagnostika akurat zamotala hlavu a zbytocne vycucala penazenku.

tak tak.....ak tam máš mechanický problém tak diagnostika nič nezistí!!!!!!!!!! Diagnostika zisti len elektronické veci,ako su čidla,elektroventili,vaha vzduchu,senzor tlaku atd........(také veci ako je netesnost v podtlakovej sústave,alebo zlu membránu v podtlakovom ventile ti diagnostika nezistí.....a toto sú práve veci čo treba ako prvé pokontrolovať,a až potom by som volil diagnostiku!!!!!) 8) 8) 8)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

bmw 523i
Auto: bmw 523i
Kraj: Trnavský

Pondelok, 29. Júna 2009, 14:23

v kunovicach robia vyborne turba na vsetky typy mam to overena stoji to cca 7 tis repas

WhiteE39

Pondelok, 29. Júna 2009, 18:16

Mne podobne veci robila vaha vzduchu. Je to stale lacnejsi variant.
E39 - 525 tds

Obrázok http://www.epro.sk

R0nnIe

Utorok, 30. Júna 2009, 09:11

Chalani, ako sa meria tlak turba? Ja som rozmyslal ze by som to spravil tak to takeho,akoby gumoveho rozhrania medzi sanim a potrubim by som prirobil ventil s pneumatiky a potom meral tlak obycajnim tlakomerom na kolesa. Co na to poviete?

WhiteE39

Utorok, 30. Júna 2009, 09:33

R0nnIe napísal:
Chalani, ako sa meria tlak turba? Ja som rozmyslal ze by som to spravil tak to takeho,akoby gumoveho rozhrania medzi sanim a potrubim by som prirobil ventil s pneumatiky a potom meral tlak obycajnim tlakomerom na kolesa. Co na to poviete?

No alebo rovno vytiahnut do pristrojovky nejaku tlakovu hadicku a kupit tlakovy budik. Potom by si to mal stale na ociach. :D
E39 - 525 tds

Obrázok http://www.epro.sk

R0nnIe

Utorok, 30. Júna 2009, 11:13

WhiteE39 napísal:

No alebo rovno vytiahnut do pristrojovky nejaku tlakovu hadicku a kupit tlakovy budik. Potom by si to mal stale na ociach. :D

No pozeral som ceny tak okolo 2000SK stoji taky budik, to je aj dost vela , za tolko to nekupim

lubo777
Auto: E39 540i
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 30. Júna 2009, 21:47

Mal som tento problém s inou značkou,ale tiež turbodiesel a musím povedať,že sa ho nikomu odstrániť nepodarilo a auto som potom predal pod cenu s touto vadou.Keď si motor vytáčal do vyšších otáčok nebol problém,ale akonáhle si mal otáčky nižšie a šlapil odrazu na plyn,výkon klesol a auto sa správalo ako bez turba(turbo som predtým menil),až kým si nevypol motor a znovu nenaštartoval.Podľa posledných zistení išlo o problém s podtlakom.Teda odniekiaľ to chytalo falošný vzduch.Nemal som chuť to už dávať celé rozoberať a znova kontrolovať tak som sa toho zbavil.Chcel som týmto len podotknúť,že je malá pravdepodobnosť,že by bola chyba v turbe ako takom.Turbo sa buď točí,alebo tam nie je.
E39 540i ex
E60 545i waiting

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných