... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
Thug compakt napísal:Čaute,včera som zobral auto zo servisu, kompletná G.O motora M43 1,9 Compakt rv.99
Problémy nastali už dnes klasicky....nejde mi prvá rýchlosť ventilátora to som tu už písal pred chvílkou ale hlavný problém. Na aute sú vymenené krúžky, samozrejme aj tesnenie pod hlavou a všetky veci naokolo ktoré s tým súvisia.....
Ale dneska mi to fungl nové tesnenie prasklo, auto dimý ako dymovnica a na 99percent prasklo tesnenie....Otázka je prečo? bolo originál z BMW, dotiahnuté na doporučené momenty z BMW no všetko ako má byť..Jedine čo mi vŕta v hlave či je možné že mu uškodila tá 99stupnová teplota motora keďže sa vrtula zapínala až na druhý stupeň pri 99stupňouch. Alebo je nejaký špecialny postup po výmene tesnenia pod hlavou???? Nepochopitelná sytuácia nastala....Pomôôôôžte prosííímmmm.
pepo286 napísal:nie som automechanik ale co ja viem tak nestaci hlavu dotiahnut na spravne momenty ... na to je presny postup ktory vetsinou vyzera takto nejako:
- dotiahnut skrutky v poradi 1 az 8 na Xy Nm
- uvolnit skrutky v poradi 1 az 8 o pol otocky (180st)
- dotiahnut skrutky v poradi 1 az 8 na Zx Nm
- uvolnit skrutky v poradi 1 az 8 o stvrt otocky (90st)
- dotiahnut skrutky v poradi 1 az 8 na Yz Nm
a tak dalej a tak dalej ...
takze ak to dotahoval nejaky suflikar co len podotahoval vsetky na nejake momenty ... tak neviem neviem ..
dufam ze az tak velmi netrepem :) .. a ked hej, ta som ta oklamal