... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
xtreme
Autor témy
Auto: felda, stilo
Kraj: Žilinský

diody na angel eyes

Utorok, 23. Júna 2009, 23:23

chlopi potrebujem poradit.. mam angel eyes (dik juro750i :wink: ) ale su len s dvoma diodami.. bolo by mozne ich tam nasekat viacej?
dalej ake diody na to treba? z tych udajov diod som uplne mimo, treba tam dat odpory, alebo co? ako to poprepajat? robil to uz niekto?
tu som nasiel par diod, ak budete mat cas, poprosil by som vas o vysvetlenie co tie udaje znamenaju a radu ake teda budu najvhodnejsie. dakujem moc
http://ledobchod.webng.com/zasoba.htm
.

xtreme
Autor témy

Re: diody na angel eyes

Streda, 24. Júna 2009, 21:28

ufff necakal som taky naaval odpovediii :roll: :lol:
.

BMino
Auto: modre

Streda, 24. Júna 2009, 21:47

do kazdeuo eyesu ide dve take male?
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Streda, 24. Júna 2009, 22:41

co by sa nedalo da sa, ide o to ze su to LED angel eyes a asi svietia najviac na okrajoch kde su tie LED-ky, musis hlavne zobrat do uvahy ze tie dve nie su nasmerovane von ale do vnutra kruhu, takze priamo neosvetluju cestu, neviem si predstavit ako inak by si chcel tie ledky dat do toho kruzku nez vyvrtat do neho dierky smerom do cesty a napchat tam ledky, problem vsak je ze sa ti svetlo aj tak nebude prenasat rovnako a bude to taky bodkovany kruzok a bude to svietit aj dopredu takze efekt neviem aky bude, mozes to vyriesit tak ze namiesto tych dvoch co tam mas das vysokosvietive, v praxi nad 15 000 mcd, ale lepsie to uz nebude, to je ich nevyhoda, alebo mozes kupit ccfl, a namontovat tie :wink: , ale napriek tomu ak by si chcel to stale riesit, tak budes potrebovat myslim aspon 12 diod na jeden kruzok, som zvedavy kam potom strcis tie kabliky, ktorymi to budes napajat, a ak chces dat dvanast diod na jeden kabel tak si musis zratat ze spolu budu potrebovat aspon 24V aby aspon trochu svietili, 36V (neviem odkial) aby to svietilo dost = 240 mA na jeden kruzok takze odber navyse 1A ked to nehas svietit nahodou do rana, neviem ako potom budes startovat :wink: , ak nemam pravdu niekto ma opravte

xtreme
Autor témy

Štvrtok, 25. Júna 2009, 01:14

jj minko.. do kazdeho idu dve..
mnoo heroe.. tak ale co s tym, vies daco poradit? skusim vymenit aspon tie vysokosvietive zatim? este som ich sice ani neskusal, tak som zvedavy ako budu svietit, mozna uz aj su tam.. aaa ono by to nevadilo vobec ze by svietili aj dopredu.. len 12 sa mi zda dost vela, som uvazoval tak 6 maximum.. a ak dobre viem tak v aute mam len 12V, nie? da sa nejako vyrobit viacej?
ale zaujima ma to este z jedneho dovodu..
to uvidite na fotke.. hlavne hmlovky.. podla mna to bolo jedno z najkrajsich aut klubu, o takom som presne snival.. 8-[
ako vytvorim take hmlovky? tusim tam treba plosak, ale este v zivote som s tym nerobil a nemam sajnu ako na to, co treba.. chcem sa naucit.. :wink:
Prílohy
black mw.jpg
black mw.jpg (124.61 KiB) 575 zobrazení
.

xtreme
Autor témy

Štvrtok, 25. Júna 2009, 01:42

celkom zaujimava tema pre novacikov.. ako som ja.. http://pandatron.cz/?218&led_diody
niekde som videl ze zabrusovali diody.. tusim prave kvoli rozptylu.. :-k
.

BMino
Auto: modre

Štvrtok, 25. Júna 2009, 06:30

si si isty, ze su to ledky a nie tie male ziarovky co idu do brzdovych svetiel?
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Štvrtok, 25. Júna 2009, 07:15

Tu nieco podobne chalani uz rozoberali:
viewtopic.php?f=13&t=14931&hilit=predator

jasne ze sa to da zapojit aj inak aby stacilo aj tych 12V, ale je to zlozitejsie, no a tie hmlovky? da sa to urobit aj z diod, dal si mi do hlavy chrobaka, kuknem ako by to slo urobit a spravim si to aj ja asi :wink: , zajtra mam skusku, tak po nej zacnem skumat :wink:

alfi666

Štvrtok, 25. Júna 2009, 09:12

Co keby ste sa rovno spytali BlackMW ako si to urobil? ;).... ale kedze poznam jeho odpoved, tak vam ju hned poviem - serte nato a dajte CCFL... za tie prachy nieje co riesit ;)

Diody su fajn, ale na 1 kruzok ich treba nie 12 ale aspon 30 ... aby to nejak vyzeralo ;)

Zapojit sa to samozrejme da aj na 12V... treba dat stale 3 diody seriovo + jeden maly odpor - diody NIKDY nezapajajte bez odporu, lebo sa vypalia ;)

Zhrnuto - kopa roboty + penazi za diody, ktore na konci asi aj tak vypalis....;)

ale drzim palec =D>
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

6Flesh
Auto: BMW E34 535i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 25. Júna 2009, 10:47

nahodou ked sa stym chces hrat tak len do toho :wink: ja som tiez jednu dobu vymyslal s krzkami a som si aj urobil no ale nechce sam istym uz rypat lebo stale to neni jak original

a hentie hmlovky sa aj mne lubia som rozmyslal ze si take urobim,ale vcera som si upravil originalne hmlovky a mne sa to mrte lubi :-D na Carate uvidis,aj ked niesu este dokoncene
-pán vodič, mate zodrate gumy.
-Kde? Ktoré?
-vzadu,to je na technicak a znacky
-Ale kdee šak to to je este dobre na dojazd uplna pohoda
-trcia vam z toho spagáty
-hmm šak hovorim ze to je dobré :-D

xtreme
Autor témy

Štvrtok, 25. Júna 2009, 11:32

alfi666 napísal:
Co keby ste sa rovno spytali BlackMW ako si to urobil? ;).... ale kedze poznam jeho odpoved, tak vam ju hned poviem - serte nato a dajte CCFL... za tie prachy nieje co riesit ;)

Diody su fajn, ale na 1 kruzok ich treba nie 12 ale aspon 30 ... aby to nejak vyzeralo ;)

Zapojit sa to samozrejme da aj na 12V... treba dat stale 3 diody seriovo + jeden maly odpor - diody NIKDY nezapajajte bez odporu, lebo sa vypalia ;)

Zhrnuto - kopa roboty + penazi za diody, ktore na konci asi aj tak vypalis....;)

ale drzim palec =D>

mnoo ak bude blackMW ochotny, tak nam tu poradi.. rozmyslal som nad tym ze mu napisem, ale dost pochybujem ze bude ochotny mi to vsetko vysvetlovat od zaciatku.. ked nemam pomaly ani sajnu ako vyzera plosak.. preto som radsej zvolil tuto cestu, spytal som sa viacerych..
mnoo ked nebude nic z tych kruzkov, tak aspon kvoli tym hmlovkam sa to chcem naucit.. take pasiky led diod vyjdu cca 1500 korun co som pozeral.. a nemyslim ze toto vyjde drahsie.. podla toho co som cital v teme co tu hodil link heroe..
hm.. len 32 led na 1kruzok je uz dost.. si neviem predstavit ako to tam natrepem a uz vobec ako to pozapajam.. #-o ale tak svieti to perfektne.. aaa na tieto AE s diodmi treba tiez plosak?
.

alfi666

Štvrtok, 25. Júna 2009, 12:46

No tie diody su celkom malicke :D ..a pajkovat ich po jednom na drotiky by bolo jednak tazke a jednak by to hrozne vyzeralo ;)

Ak si este s plosakom nerobil, tak radsej si ho daj niekomu spravit ;) ... napr. Profor robi velmi kvalitne plosaky ;)

xtreme
Autor témy

Piatok, 26. Júna 2009, 00:46

alfi666 napísal:
No tie diody su celkom malicke :D ..a pajkovat ich po jednom na drotiky by bolo jednak tazke a jednak by to hrozne vyzeralo ;)

Ak si este s plosakom nerobil, tak radsej si ho daj niekomu spravit ;) ... napr. Profor robi velmi kvalitne plosaky ;)

nemas nejaku fotku plosaku?
ide aj o to ze sa to chcem hlavne naucit. nikdy nevies kedy to vyuzijes.. :wink:
.

alfi666

Piatok, 26. Júna 2009, 10:41

fotku akeho plosaku by si chcel?.. teda coho konkretneho?... lebo ked chces vidiet nejaky plosak samotny, tak rozober hocico a urcite tam nejaky najdes :).. snad uz aj vysavac ma nejaky plosak :lol:

Ked chces vyrabat plosaky, tak nato je na nete urcite kopa navodov a podla mna je zbytocne tu prilis detailne do toho zachadzat ;)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 28 neregistrovaných