... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk

zoom
Autor témy
Auto: Jeep Grand Cherokee
Kraj: Bratislavský

Zopar otazok ohladom E38 + postup prepisu vozidla

Piatok, 12. Júna 2009, 23:26

Zdravim osadenstvo,

myslim, ze prisiel cas na nakup mojho prveho auta. Mam uz jeden kusok vyhliadnuty (E38), ale chcel by som sa este popytat ohladom par veci. Do aut sa rozumiem asi tak ako blondinka do novej pracky, takze budte so mnou trpezlivi. Tak teda k otazkam:

1) Farba smeroviek -- Pri E38 som nasiel celkovo tri rozne prevedenia: prve a najstarsie su tie pred faceliftom tusim z umelej hmoty predne a zadne, druhe a novsie su oznacovane ako po facelifte a su uz zo skla predne a zadne, no a nakoniec su tu svetla, ktore su akoby po facelifte, ale smerovky maju priehladne klik. Moze mi niekto vysvetlit, ake je poradie tych svetiel? Alebo priehladne nejdu po oranzovych, ale su len ako alternativa? Ide mi totiz o to, ze rad by som mal tie po-faceliftove, ale oranzove, no a celkom je problem ich niekde zohnat, aspon na eBay co som pozeral.

2) Predna mriezka -- Takisto tu by som rad vedel, aka je zakladna farba po facelifte tej klasickej dvojdielnej prednej mriezky. Pozeral som si obchod autokelly.cz a tam su tieto mriezky pre rocniky 1999 az 2001 tri druhy: chrom/cierna, chrom/chrom-cierna a chromova. Dost tazko sa to hlada a aj na tych fotkach neviem presne posudit, o ktoru farebnu variaciu sa jedna.

3) Ohladom SPZ -- Pozeral som ceny SPZ a dospel som k zaveru, ze vlastna kombinacia cisiel a pismen sa jednoducho neoplati za 10-ci-kolko-nasobok ceny obycajnej znacky. Casto vsak vidim na ulici take polo-vlastne znacky, ktore oznacuju model auta (napr. BA-530XY atd.). Paci sa mi to, je to taky nenapadny doplnok na identifikaciu auta. Chcel by som sa opytat, ako sa da dospiet k takej znacke? Treba mat znamosti niekde na dopravnom inspektorate, alebo si tam aj ako obycajny smrtelnik mozem zaziadat, ze chcem mat v znacke nejake trojcislie a nech mi vytlacia zoznam dostupnych volnych pismenkovych kombinacii k nim? Aky je v tomto pripade asi postup?

No, to je zatial vsetko. Kebyze si na nieco spomeniem, tak to dopisem.
Naposledy upravil/-a zoom v Utorok, 16. Júna 2009, 09:06, upravené celkom 1 krát.

dodoIPD
Auto: BMW

Re: Zopar otazok ohladom E38

Sobota, 13. Júna 2009, 10:07

na cislo 3. ti viem odpovedat.

Mas 3 moznosti :

1.) Ides na Dopravny Inspektorat , tam sa postavis do rady a prihlasujes auto, ked vsetko kukne a zapise poprosis ho ci by ti vedel odlozit znacky XX-7XXXX , on ti povie 2 veci , a) Ano ,ale bude to trvat xx tyzdnov (ak nebudu mat, musi pockat na novu radu znaciek tym myslim posledne 2 pismena) b)Nie , musis zobrat nieco co maju.

2.) Prva cast plati s tym ze ho znova poprosis o znacky a das mu nejake peniaze , zatial som vacsinou pocul ze to je 20Eur viac nepytaju.

3.) Niekoho poznas , kto casto prihlasuje auta a s panmi policajtami chodi kavickovat a ten ti tie znacky vybavy, vacsinou za 40eur.. 20 nemu a 20 policajtovi.. kazdy samozrejme pyta inak za tieto "sluzby"

PS: Samozrejme este platis 100E za tabule...

zoom
Autor témy

Re: Zopar otazok ohladom E38

Utorok, 16. Júna 2009, 09:05

Tak este by som sa chcel opytat na kompletny postup pri kupe ojazdeneho auta od cloveka na Slovensku z ineho okresu. Studoval som rozne stranky, ale nikde som to nevidel pekne pokope, tak by som prosil o skontrolovanie, ci je tento postup spravny:

1) Vybavim si Povinne zmluvne poistenie zatial s nevyplnenymi polickami o vozidle (ECV, cislo TP, ...) a obdrzim potvrdenie o tomto
2) S predavajucim sa dohodnu vsetky nalezitosti, vyplni a podpise sa kupno-predajna zmluva v dvoch kopiach
3) Odhlasenie vozidla v okrese X
    a) Na dopravnom inspektorate vyplnime ziadost o odhlaseni vozidla s mojimi udajmi
    b) Predlozia sa vsetky potrebne papiere, ako je uvedene tu
    c) Ja obrzim nejake potvrdenie, ze vozidlo bolo odhlasene
    d) Tabulky s ECV ostanu na vozidle
4) Zajdeme s predavajucim do mojej banky, kde urobim prevod penazi na jeho ucet
5) Dostanem do ruk samotne auto, vsetky kluce a aj TP? (ten TP ma zaujima)
6) Pricestujem do okresu Y
7) Prihlasenie vozidla v okrese Y
    a) Na DI vypisem ziadost o zapisanie vozidla do evidencie, pri zapise budem zobrat o nejake pekne cislo na ECV
    b) Ukazem im potvrdenie o odhlaseni vozidla z okresu X
    c) Ukazem im potvrdenie o tom, ze mam (predbezne) Povinne zmluvne poistenie
    d) Zaplatim kolok v hodnote 66,- €
    e) Odovzdam stare tabulky s ECV
8 ) Co bude nasledovat dalej? V pripade, ze nebudu mat "moje" ECV, dostanem nahradne znacky? Ak nie, mozem nejakym sposobom pouzivat vozidlo, alebo musim cakat, kym obdrzim nove ECV?

Je toto spravny postup?

Užívateľov profilový obrázok
xtreme
Auto: felda, stilo
Kraj: Žilinský

Re: Zopar otazok ohladom E38 + postup prepisu vozidla

Utorok, 16. Júna 2009, 10:01

VK-Tomáš napísal:
A ešte som zabudol na kolok,bývalo to 2300sk pri prihlasovaní z okresu do okresu

jj 66e
.

zoom
Autor témy

Utorok, 16. Júna 2009, 11:22

Hm, myslel som, ze je dolezite mat najprv vybavene PZP. Ale tak ma napadlo, ze ja si to vlastne nemozem dopredu vybavit, ked este neviem, ci to auto skutocne kupim (to zistim az pri fyzickej obhliadke). Ako teda bude auto poistene, ked predavajuci uz nebude vlastnikom auta (odhlasi ho) a ja este len budem musiet prist do mojho mesta vybavit poistenie? Alebo sa robi iba nejake predbezne poistenie, ktore mozem jednoducho zrusit v pripade, ze auto nekupim?

xtreme

Utorok, 16. Júna 2009, 11:38

VK-Tomáš napísal:
A ešte som zabudol Nie to nieje len taká predbežná zmluva je to platná zmluva PZP dostaneš všetko zmluvu,zelenú kartu a aj bielu kartu a na tých kartách taktiež nebude špz, s špz-tkou ti dojde potom po nahlásení špz poštou

ale pokial sa uskutocni odhlasenie auta v jeden den, tak poistka byvaleho majitela plati do polnoci, a tym padom este nepotrebujes svoju, nie? tak nam to aspon vysvetlovat predavajuci.. ale tak ci tak, my sme uz nasu mali spisanu, aj zaplatenu pre istotu.. kazdopadne,na prihlasenie auta uz potrebujes svoju, tak tam nie je o com..
a na tu zmluvu tusim este nepise poistovatel cislo technickeho preukazu, to dopise az potom..
.

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS

Utorok, 16. Júna 2009, 12:16

ja som si na dopravnom ispektoriate odstal krasnu frontu a na obe auta mi vyslo - BA - 003 - aka nahoda... .

\:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ :-" :-" :-" :-" :-" :-" :-" :-" :-" :-" :-"

xtreme

Utorok, 16. Júna 2009, 12:21

VK-Tomáš napísal:
Poistka predávajúceho platí tuším až kým ju nezruší a zrušiť ju môže až keď sa preukáže s fotokópiu odhláseného techničáku.
Aspoň takto mi to vyvetlovali :-k

Ale ajtak si myslím že je najlepšie uzavrieť PZP až keď mi predávajúci dá do ruky odhlásený techničák.
Ja by som pred odhlásením nič neuzatváral lebo čo keď :?: :?: :?:

jj, my sme to mali uz odhlasene na nase meno ked sme uz sli pre to..
ale tak myslim ked zrusi poistku tak mu este do polnoci plati..
.

herri13
Auto: BMW E39 528i sedan
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 16. Júna 2009, 15:50

Peppo napísal:
ja som si na dopravnom ispektoriate odstal krasnu frontu a na obe auta mi vyslo - BA - 003 - aka nahoda... .

\:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ :-" :-" :-" :-" :-" :-" :-" :-" :-" :-" :-"

No tak mas peknu znacku ako ja BB 003 \:D/ :D .
A co sa tyka poistky, poistka zanika az ked ju majitel zrusi sam, ked predlozi doklad o odhlaseni, takze ak bude auto odhlasovat tyzden, tak tyzden plati ta stara - jeho a ty mas cas spravit svoju. Nemusi hned v ten den odhlasit auto, ty mozes jazdit na jeho SPZtkach.
E39 528i Cosmoschwarz metalic - ex
E36 325i Brokatrot Metallic - ex
E36 318i Diamantschwarz Metallic - ex

xcubus

Pondelok, 22. Júna 2009, 10:00

co sa tyka STK a EK, nemusis robit novu na prepis...teda ak kupujes v ramci SR....plati dovtedy, ako je na nej napisane.
na to aby si si mohol prihlasit auto potrebujes:
-odhlaseny technicak na seba
-zmluvu o PZP na seba, vyplatenu
-kolok 66 (ak prepisujes do ineho okresu)
-vypisanu ziadost (v postate je to len prepisany technicak do ich tlaciva
Obrázok

diLucca

Štvrtok, 25. Júna 2009, 07:05

1. svetla po FL maju crystal skla(priehladne), US verzie maju orandzove odrazky v prednych smerovkach
2. mriezka po FL ma vypukle rebrovanie. 750 maju chromove rebrovanie. pri shadow line su cierne..
3. na vlastne cislo budes musiet zrejme pockat ak kym pride BL seria, zatial mi traja ludia povedali, ze vsetky kombinacie su rozobrate a tazko zohnat teraz aj obyc. zrkadlovku...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných