Zdravim osadenstvo,
myslim, ze prisiel cas na nakup mojho prveho auta. Mam uz jeden kusok vyhliadnuty (E38), ale chcel by som sa este popytat ohladom par veci. Do aut sa rozumiem asi tak ako blondinka do novej pracky, takze budte so mnou trpezlivi. Tak teda k otazkam:
1)
Farba smeroviek -- Pri E38 som nasiel celkovo tri rozne prevedenia: prve a najstarsie su tie pred faceliftom tusim z umelej hmoty
predne a
zadne, druhe a novsie su oznacovane ako po facelifte a su uz zo skla
predne a
zadne, no a nakoniec su tu svetla, ktore su akoby po facelifte, ale smerovky maju priehladne
klik. Moze mi niekto vysvetlit, ake je poradie tych svetiel? Alebo priehladne nejdu po oranzovych, ale su len ako alternativa? Ide mi totiz o to, ze rad by som mal tie po-faceliftove, ale oranzove, no a celkom je problem ich niekde zohnat, aspon na eBay co som pozeral.
2)
Predna mriezka -- Takisto tu by som rad vedel, aka je zakladna farba po facelifte tej klasickej dvojdielnej prednej mriezky. Pozeral som si obchod autokelly.cz a tam su tieto mriezky pre rocniky 1999 az 2001 tri druhy: chrom/cierna, chrom/chrom-cierna a chromova. Dost tazko sa to hlada a aj na tych fotkach neviem presne posudit, o ktoru farebnu variaciu sa jedna.
3)
Ohladom SPZ -- Pozeral som ceny SPZ a dospel som k zaveru, ze vlastna kombinacia cisiel a pismen sa jednoducho neoplati za 10-ci-kolko-nasobok ceny obycajnej znacky. Casto vsak vidim na ulici take polo-vlastne znacky, ktore oznacuju model auta (napr. BA-530XY atd.). Paci sa mi to, je to taky nenapadny doplnok na identifikaciu auta. Chcel by som sa opytat, ako sa da dospiet k takej znacke? Treba mat znamosti niekde na dopravnom inspektorate, alebo si tam aj ako obycajny smrtelnik mozem zaziadat, ze chcem mat v znacke nejake trojcislie a nech mi vytlacia zoznam dostupnych volnych pismenkovych kombinacii k nim? Aky je v tomto pripade asi postup?
No, to je zatial vsetko. Kebyze si na nieco spomeniem, tak to dopisem.