INPA je developersky tovarensky program vyuzivany priamo vo vyrobe na diagnostikovanie jednotiek. Je to vlastne skriptovaci program pre EDIABAS. Pochadza z balika EDIABAS, ktory obsahuje aj ine programy (NCS Expertool, Tool32, WINKFPT apd...). Kedze je to "tovarenska developerska" utilitka, tak nema prilis vycibreny vzhlad ani ovladanie a neodporuca sa s nou hrat ked sa clovek do toho nerozumie. Tento nastroj sa v BMW servisoch nepouziva, kedze ako pisem vyssie, je to tovarensky program.
DIS je vzhladovo ovela lepsi a aj dost jednoduchy na ovladanie, tak isto je "samovysvetlujuci". Oproti INPA ma aj specialne testovacie plany na diagnostiku roznych specifickych problemov. Fak velmi dobry nastroj. Origo bezi na baworackom kompe GT1 (group tester one). Je to touch-screen computer s 20gb diskom a bezi na UNIXe. Posledna verzia DIS je v57. GT1 pracuje bud zo zltou diag. hlavou, (pre vozidla do rv 07/2008_) a pre novsie vozy co maju uz system MOST (optokable) je oranzova diag hlava OPS/OPPS. Starsie verzie DIS (do v44) vedia aj kodovat a programovat. Novsie su uz len na diagnostiku a na programovanie/kodovanie sluzi SSS (service software station) na ktorom bezi PROGMAN. No aby toho nebolo malo, v sucastnosti bmw uz vyuziva najnovsi system ISIS. Poznam velmi dobre zopar mechanikov z nemeckych BMW servisov a hovorili mi, ze zatial s tym mali dost probemov a vkuse to pada, avsak ta posledna verzia vraj uz je celkom ok, ale ak mozu tak vzdy vyuziju radsej stary dobry GT1/DIS a SSS. Ja pouzivam DIS v57, Progman v29 a sem tam INPA. Vsetko mi bezi na laptope a dokonca bez diag. hlavy cez obd interface. Carsoft nepouzivam (a nevie programovat ako pise alfi666, len nakodovat zamykanie dveri tusim), lebo s tym sa vela spravit neda a ked som ho skusil, tak mi aj niektore chyby interpretoval uplne zle (napriklad mi vypisoval chybu v IHKA ze "TEMPERATURE CONTROL WHEEL LEFT" - cize kolecko pre ovladanie teploty vlavo (ja ziadne kolecko na ovladanie teploty nemam). Nakoniec spravna chyba bola vadna pomocna elektricka vodna pumpa.... Tak isto na inych autach mi to vypisovalo kktiny.....
Nejaka ta vybavicka by sa nasla aj doma ak by mal niekto tu odvahu skusit nainstalovat ISIS/ISTA... (je k tomu treba dost vela znalosti a napr. aj 500GB disk apd.....).
Keby niekto potreboval prefuknut karu cez DIS alebo nieco nakodovat/naprogramovat, tak huknite do SS.
Za tyzden uz budem byvat spat na SK (

)