... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
crumar
Auto: 528i
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 7. Augusta 2008, 17:02

jergy_zm napísal:
skusal z vas niekto kabel s carsoft 6,5 na bmw e36 s motorom M43?

Funguje.

jergy_zm
Auto: Trabant
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 7. Augusta 2008, 21:27

crumar napísal:
Funguje.

hm no este pospekulujem, ale uz na dvoch m43 mi nenacitalo motor, jedine abs, a to mi islo tiez len ked som bol v jednej dielni na diagnostiku, sice neviem co tam mali za program ale k motoru sa nedostal. A tak isto sa mi s tymto kablom nepodarilo rozbehnut Live data na 318TDS. Neverim ze by vsetky 3 auta mali nieco s elektronikov....su to 318i M43 sedan r.v.1/96, 316i compact M43 r.v.11/97, a 318TDs r.v. 96..neviem aky typ motora.
Suzuki Burgman 400
Volvo S70 LPG
Trabant 1.1 limo
ex:
BMW E36 ///M3 3.2i US limo
Lada Niva Tajga 1.6 4x4
Citroën Berlingo 1.9D
ARO 10.4
Škoda Felicia Combi VanPlus 1.9D
BMW E36 318i limo
Trabant 1.1 limo
Gilera Dakota 350 Enduro
Škoda M 120 L LPG
Trabant 601 limo
Simson S51 Enduro
Babetta 210

lacos31
Auto: E36 325TDS
Kraj: Banskobystrický

Re: diagnostika ??

Sobota, 7. Februára 2009, 23:25

A co hovorite na diagnostiku BOSACH KTS 550?

ras11
Auto: BMW 650i
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 8. Februára 2009, 10:53

lacos31 napísal:
A co hovorite na diagnostiku BOSACH KTS 550?

KTS je uplne z ineho sudka - aj cenovo aj funkciami...
nemozes porovnavat s carsoftom ktory je urceny pre bmw, spominana kts riesi drvivu vacsinu vyrobcov a typov vozidiel, moja skusenost s kts je velmi dobra, co sa zavad a diagnostiky tyka, viacmenej odhalis takmer vsetko - podotykam ze niesom mechanik, iba sa s tym bavkam, takze nejake uskalia tam budu - napriklad ze nedokazes nastavovat nejake parametre ktore ti v bmw pomocou original diag nastavit dokazu atd...
V kazdom pripade by som vsak KTS ako domacu hracku bral (pripadne ako uni riesenie do maleho autoservisu jednoznacne odporucal), cenovo dostupna zacina byt uz KTS 520 ktoru vies riesit pouzivanu z ebay od cca 1000Eur, co zas na domace bavenie nieje najmenej, clovek si rozmysli ci mu na to hrajkanie sa fakt nestaci ten "blby carsoft"... :wink: nehovoriac o tom ze ku kts mas oficialne platit rocne licencie za softver
BMW 650i, Audi Q7 ex: Jaguar XKR, BMW 330xd, BMW 520d e61, BMW 528i + 23 next...
http://www.comair.sk V zdravom dome zdravý vzduch...
http://www.gardensystem.sk

Mireck
Auto: E32 735i, E21 320,
Kraj: Košický

Nedeľa, 8. Februára 2009, 15:42

Moja skusenost je taka ze starsie auta ako E30, E32, E34, E36 s Carsoftom 6.5 sice idu ale nie vsetky a nie vsetky jednotky co su v aute. E38, E39 a vyssie uz idu v pohode az po tie co komunikuju cez CAN BUS. Carsoft 6.5 je K-line takze je to logicke. Preco tie starsie nejdu som nezistil. Moju E32 nacitam iba BC a Airco. Brachvu E34 nacitam skoro vsetko ale DME mi najde ale zavady nevycita ani nezmaze. Kamosova E34 TDS isla perfektne ukazkovo. Druheho kamosa E34 525i M20B25 neide nacitat vobec nic. S E39 ci X5 som nemal ziaden problem.
E32 - 735i Alpinweiss
E21 - 320 Čečečervena
EX - E30 - 318i

VLADKY242

Nedeľa, 8. Februára 2009, 23:14

starsie auta maju K-line a L-line :wink:

remo
Auto: E92 320d
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 9. Februára 2009, 09:53

chcel by som sa opytat ci niektory soft so spominanych funguje na E87??? resp. co k tomu vsetko treba aby sa to fungovalo???

dik
remo BMW E92 320d

rezerro

Štvrtok, 21. Mája 2009, 09:09

BMW CARSOFT 6.5, BMW Scanner 1.36, BMW INPA Ediabas... co okrem citania chyb, vymazania a mozno live dat sa s tym este da urobit?
da sa tym napriklad nakodovat svetla, klima, okna, zamykanie a podobne, alebo na to treba daco lepsie uz... ak dakto mate s tych troch daco, dajte dake postrehy.
Ktore z tych troch je "najlepsie" do garaze, pripadne dake plusy a minusy...
dik
If you try the best you can,
the best you can is good enough = BMW

alfi666

Štvrtok, 21. Mája 2009, 10:04

V zasade je to tak, ze Carsoft a BMW Scanner su za dostupnu cenu pre jednotlivca.... profi diagnostiky su radovo drahsie, cize bez toho aby si mal servis, sa podla mna neoplatia ;)

Carsoft 6.5 mam - jednoducha diagnostika, ktora vie aj live data, vymazavanie chyb + naprogramovat par veci, sparovat EWS modul s autom... sice malicko - ale predsa nieco ;)

BMW Scanner 1.36 nemam - ale viem, ze je to dobre na low-end programovanie pamati jednotlivych jednotiek, diagnostika je natom poslabsia.... Live data - neviem, nech sa niekto vyjadri kto to ma ;)
Pokial vies co treba v pamati presne zmenit, tak dokazes naprogramovat aj svetla aj zamykanie... teoreticky hocico.. len by si musel vediet, ze co presne v pamati zmenit.

INPA - nemam, nepoznam :roll: tu nech sa vyjadri airbone ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

lacos31
Auto: E36 325TDS
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 21. Mája 2009, 10:11

Nazdarte chlapi.A co poviete na BOSCH KTS 550?Ja mam.

alfi666

Štvrtok, 21. Mája 2009, 11:13

To je profi diagnostika vhodna na BOSCH riadiace jednotky... na veci ktore niesu bosch (teda vacsina riadiacich jednotiek v aute) je ti to nanic 8-[

Sice stym perfektne zdiagnostikuje motor na mnohych autach (nielen BMW), nenastavis ine riadiace jednotky ;)

airbone
Auto: F25 X3

Piatok, 22. Mája 2009, 00:48

INPA je developersky tovarensky program vyuzivany priamo vo vyrobe na diagnostikovanie jednotiek. Je to vlastne skriptovaci program pre EDIABAS. Pochadza z balika EDIABAS, ktory obsahuje aj ine programy (NCS Expertool, Tool32, WINKFPT apd...). Kedze je to "tovarenska developerska" utilitka, tak nema prilis vycibreny vzhlad ani ovladanie a neodporuca sa s nou hrat ked sa clovek do toho nerozumie. Tento nastroj sa v BMW servisoch nepouziva, kedze ako pisem vyssie, je to tovarensky program.
DIS je vzhladovo ovela lepsi a aj dost jednoduchy na ovladanie, tak isto je "samovysvetlujuci". Oproti INPA ma aj specialne testovacie plany na diagnostiku roznych specifickych problemov. Fak velmi dobry nastroj. Origo bezi na baworackom kompe GT1 (group tester one). Je to touch-screen computer s 20gb diskom a bezi na UNIXe. Posledna verzia DIS je v57. GT1 pracuje bud zo zltou diag. hlavou, (pre vozidla do rv 07/2008_) a pre novsie vozy co maju uz system MOST (optokable) je oranzova diag hlava OPS/OPPS. Starsie verzie DIS (do v44) vedia aj kodovat a programovat. Novsie su uz len na diagnostiku a na programovanie/kodovanie sluzi SSS (service software station) na ktorom bezi PROGMAN. No aby toho nebolo malo, v sucastnosti bmw uz vyuziva najnovsi system ISIS. Poznam velmi dobre zopar mechanikov z nemeckych BMW servisov a hovorili mi, ze zatial s tym mali dost probemov a vkuse to pada, avsak ta posledna verzia vraj uz je celkom ok, ale ak mozu tak vzdy vyuziju radsej stary dobry GT1/DIS a SSS. Ja pouzivam DIS v57, Progman v29 a sem tam INPA. Vsetko mi bezi na laptope a dokonca bez diag. hlavy cez obd interface. Carsoft nepouzivam (a nevie programovat ako pise alfi666, len nakodovat zamykanie dveri tusim), lebo s tym sa vela spravit neda a ked som ho skusil, tak mi aj niektore chyby interpretoval uplne zle (napriklad mi vypisoval chybu v IHKA ze "TEMPERATURE CONTROL WHEEL LEFT" - cize kolecko pre ovladanie teploty vlavo (ja ziadne kolecko na ovladanie teploty nemam). Nakoniec spravna chyba bola vadna pomocna elektricka vodna pumpa.... Tak isto na inych autach mi to vypisovalo kktiny.....
Nejaka ta vybavicka by sa nasla aj doma ak by mal niekto tu odvahu skusit nainstalovat ISIS/ISTA... (je k tomu treba dost vela znalosti a napr. aj 500GB disk apd.....).
Keby niekto potreboval prefuknut karu cez DIS alebo nieco nakodovat/naprogramovat, tak huknite do SS.
Za tyzden uz budem byvat spat na SK ( :cry: )
Prílohy
P1010002.JPG

alfi666

Piatok, 22. Mája 2009, 14:19

airbone napísal:
Za tyzden uz budem byvat spat na SK ( :cry: )

=D> =D> ;)

Noo a ako sa ti to podarilo rozbehat s obycajnym OBD interface-om?.. ja mam ELM323 interface, Carsoft 6.5, aj Galetto na cipovanie a aj obycajny VAG-COM ktory je v podstate len K-line (nepamatam si, ci mam aj L-line).... myslis, ze by sa DIS dal rozbehnut s niektorym z tychto?

IBM laptop na testovanie neni problem (mam na vyber T30,T40,T41,X20,X40 a este nejaka stara sunka sa najde :D ), z IT uplne sprosty niesom, tak UNIX by som nejak rozbehal :mrgreen: ... ale so zvyskom by som asi potreboval poradit :oops:

airbone
Auto: F25 X3

Piatok, 22. Mája 2009, 14:45

IBM laptop nie je nutny (iba pre native install).

Ja konkretne pouzivam ADS interface, ale vacsinou v mode OBD. Na VAG-COM to myslim bezat moze, ale je potrebna nejaka uprava (prepajkovanie nejakych kontaktov alebo take nieco). Ale na tom ti pojdu len auta s K-line a nie tie starsie co maju aj K aj L-Line, nato potrebujes ADS. ELM urcite nie, funguje ti to vobec na bmw??? CS65 a galetto urcite tiez nie....

alfi666

Piatok, 22. Mája 2009, 18:20

Ja nemam OBD2 (EOBD) auto, cize som ELM nevedel na mojom vyskusat ;).. ale tie co maju ten novsi diag. konektor by mali byt diagnostikovatelne aj cez ELM ;)... inak.. galetto je na prvy pohlad len obycajny K+L line konvertor... ale este som to nerozoberal :-k

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných