... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

piciko
Autor témy

dozivotne naplne

Piatok, 8. Mája 2009, 17:12

otazka- maju sa vymienat dozivotne naplne ? robil to uz niekto na e39 chcem dat vymenit olej v prevodovke ci sa oplati vymenit a este olej v diferenciali. ak hej aky olej tam ide este raz e39 manual. dik

hessy

Re: dozivotne naplne

Piatok, 8. Mája 2009, 18:34

urcite sa ma menit olej v prevodovke

Užívateľov profilový obrázok
dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)
Kraj: Bratislavský

Piatok, 8. Mája 2009, 22:40

dozivotny sa asi mysli do konca zivota danej veci, co moze byt relativne kratka doba, jeden mechanik od nas co opravuje automaticke prevodovky mi vravel ze olej v nej treba menit kazdych 50tis.km, potom to vydrzi
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

Max-Max
Auto: niekoľko...
Kraj: Zahraničie

Piatok, 8. Mája 2009, 22:49

zaujimave, ja mam v prevodovke furt ten isty a ma nalietane minimalne 300. Difery vsetky to iste. mechanik asi chce byt zaujimavy, tak ja mu donesiem difer ktory nema ani vypustaci otvor, kedze je to celozivotna napln a som zvedavy ako v nom vymeni olej.

barabas
Kraj: Žilinský

Piatok, 8. Mája 2009, 23:17

toto aj mna zaujima, lebo bmw tvrdi ze v automatike netreba menit olej, ale priamo v servise ti povedia ze kazdych 100k km:/

Pežot

Sobota, 9. Mája 2009, 06:25

To bude tým, že servis chce zarobiť ;)

Pretože ak výrobca povie niečo tak to asi musí byť pravdivejšie ako to, čo povie nejaký mechanik na slovensku, nie? Veď tu už je to dávno všetko len o peniazoch a všetci čo predávajú baworáky zarábajú na servise :roll:

Wajco
Auto: 730d E38
Kraj: Nitriansky

Sobota, 9. Mája 2009, 09:33

Skôr chce zarobiť výrobca... Keďže tvrdí že sa nemá meniť, tým pádom ti automat odíde a tým pádom si kúpiš u nich nový a majú to čo chceli. Samozrejme tí chudobnejší si ho dajú zrepasovať a tí ešte viac chudobnejší radšej vymeníme olej:) Manuál je na toto dosť menej náročný, ale určite to neuškodí ani jemu.
Obrázok

Pežot

Sobota, 9. Mája 2009, 11:13

Tak každý zarobí to je jasné :lol: :lol: :lol:

Takže konajte vlastnou hlavou a nie hlavou predajcov :lol: :lol: :lol:

lupo

Sobota, 9. Mája 2009, 11:43

bmw prevodovky nevyraba. samotni vyrobcovia prevodoviek odporucaju menit olej, pri automatoch od GM je to kazdych tusim 60tkm, pri automatoch od ZF tiez tak nejako.
ak by sa menit nemalo vobec, ani GM ani ZF a ani BMW by neponukalo sady filtrov do prevodoviek a origo naplne do nich a difov.
955 CT-S

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 9. Mája 2009, 11:58

lupo napísal:
bmw prevodovky nevyraba. samotni vyrobcovia prevodoviek odporucaju menit olej, pri automatoch od GM je to kazdych tusim 60tkm, pri automatoch od ZF tiez tak nejako.
ak by sa menit nemalo vobec, ani GM ani ZF a ani BMW by neponukalo sady filtrov do prevodoviek a origo naplne do nich a difov.

Presne........ =D> =D> =D> =D> tie demagogie že menit sa nemá si môžu všetci strčit do P....., ja mám živý priklad toho,že tí nemci nemenili olej, a prevodovka odišla, platil som za repas 70 000,takže kto nechce nech nemení,ale potom nech neplače,ked bude calovať...ja mením každých 60 000 km......pre tych čo to mu neveria....v automatickej prevodovke je viacej lamiel....tie sa obrusujú a vznika s toho prach,ktory sa dostáva do toho oleja,je tam sice filter,ale ten je tiež ochranny iba do určitej kilometráže......toto sa tu riešilo už viacej krát.......Treba proste meniť......ps(ešte jedna moja skusenost...odišla mi lamela na trojke....jazdil som s tým mesiac a olej komplet spaleny) takže nepocenujte poruchy prevodoviek,lebo sa to nevypláca......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

piciko
Autor témy

Sobota, 9. Mája 2009, 17:16

Max-Max napísal:
zaujimave, ja mam v prevodovke furt ten isty a ma nalietane minimalne 300. Difery vsetky to iste. mechanik asi chce byt zaujimavy, tak ja mu donesiem difer ktory nema ani vypustaci otvor, kedze je to celozivotna napln a som zvedavy ako v nom vymeni olej.

ked tam neni ten srob na vypustenie jak to vymenim ?

dafy
Auto: bmw330xd

Nedeľa, 17. Mája 2009, 19:30

ja som bol v bmw servise v za kazal som im urobit komplet kontrole podvozku.kontrolovali mi olej v jednej prevodovke aj v pridavnej aj v diferakoch.diferaky ok.vv jednej prevodovke bol trochu pocernejsi,ze ak chcem tak ho vymenia ze bi to bolo aj treba a v pridavnej mi nasli trosku mensiu hladinu tak po mojom suhlase mi aj ten vymenily.nenasli ziadnu spinu v oleji.urobili mi to na pockanie a ani nie moc draho,a pritom robily kopec dalsich oprav a kontrol.suhlasim s tim ze je to potrebne po urcitich km menit ak su tam otvory na to.s pozdravom dafy330xd

barabas

Pondelok, 18. Mája 2009, 05:57

v autoamtickej prevodovke mi to potvrdilo viacero mechanikov ze kazdych 100k menit...

piciko
Autor témy

Streda, 21. Októbra 2009, 10:10

aky olej do manualnej a aky olej do difu ?

Mimo
Kraj: Trnavský

Streda, 21. Októbra 2009, 10:11

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 227 neregistrovaných