... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Re: BMW ako prve auto?

Piatok, 1. Mája 2009, 14:33

mauro napísal:
No kazdopadne diki moc za odpoved, presvedcilo ma to ze si asi predsalen kupim to BMW. Snad to zo zaciatku nejako zvladnem a potom som ked uz to s tym clovek vie je to vraj ovela lepsi jazdny zazitok ako u predokolky.

uvidis ci ti sadne, zaklad su ale vzdy dobre gumy

aj tak do vecera tu pribudne este vela prispevkov :D
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

6Flesh
Auto: BMW E34 535i
Kraj: Bratislavský

Piatok, 1. Mája 2009, 17:08

BMW ako prve moze byt super,ja som mal zatial iba predokolky ale vzdy som chcel bawo a az teraz po dvoch rokoch co mam vodicak tak sa dostavam k bawu, doteraz asi tak 8 predohrabov som mal,uz ma to nebavi :-D a je to fakt len otebe ze ci budes jazdit jak magor alebo ako clovek.A ked si vyskusas na nejakom parkovisku ako ide zadokolka tak pochopis,a zamilujes sa asi najskor do toho :-D
-pán vodič, mate zodrate gumy.
-Kde? Ktoré?
-vzadu,to je na technicak a znacky
-Ale kdee šak to to je este dobre na dojazd uplna pohoda
-trcia vam z toho spagáty
-hmm šak hovorim ze to je dobré :-D

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Piatok, 1. Mája 2009, 17:29

pri beznom jazdeni ani najmensi rozdiel... v zime, no ked nebudes taky blby ako ja, ze vzadu mas letne, tak sa dostanes vpohode, buducu zimu som uz mudry, budem mat vsade zimne, a ak chces mat uplnu istotu, tak hladaj aj nejake systemy ako DSC apod... ale to je uz e36 a novsie
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

mimka
Auto: E46, 320d, 110kw

Piatok, 1. Mája 2009, 17:47

názory o zadokolkách a problémoch s nimi ... hm, bez vetra sa ani lístok nepohne, ale na druhej strane - ľudia vedia veľmi prehnane a premrštene o zadnom náhone rozprávať. Počúvaj ľudí, ktorí si čo to odjazdili na bave. Nie majiteľov felicií a podobných vrakov (tým sa nechcem nikoho dotknúť - môj názor).

Moje prvé auto bolo bmw e46 - dvojka dízel. Mala som rešpekt - zo zimy, tak ako ty, pre ľudí, ktorí ma odhovárali a figu o tom vedeli. Teraz viem, že to bol najlepší výber aký som mohla urobiť. V zime to môže byť o čosi náročnejšie v rozbehoch (závisí ale len od podmienok kde sa rozbiehaš - fyzika) a u dízlov niekedy aj so štartovaním, ale je to super škola.
Záver: jednoznačne doporučujem
E46 - M47

xtreme
Auto: felda, stilo

Piatok, 1. Mája 2009, 20:31

pod do toho.. neolutujes.. myslim co sa tyka jazdy.. na dobre sa rychlo zvyka :wink: len sa bojim toho ze chces starsieho bawora.. a najst takeho v dobrom stave bude treba nacriet hlbsie do vrecka.. toho by som sa viacej bal.. bo ked sa ti to raz zacne je*at... :roll:
.

slamec

Sobota, 2. Mája 2009, 12:12

bawo je bawo

ten kto jazdí s predkom a niečo hovorí o zadku (myslím náhon :lol: ) - tak ho ani nepočúvaj pokiaľ nemá dlhodobé skúsenosti

je pravda, že je trošku náchylnejší na cit voči autu - ale prečo potom robia superšporty so zadkom?

čo ušetríš na kúpe dáš do servisu - pohľadaj radšej drahšie v lepšom stave

Dogg88
Auto: n/a

Sobota, 2. Mája 2009, 12:26

slamec napísal:
...ale prečo potom robia superšporty so zadkom?...

Murcielago a Veyron su štvorkolky :twisted:

Ale inak BMW je super volba...chod do toho!
Klub tvoria ľudia, nie autá...

mauro
Autor témy

Sobota, 2. Mája 2009, 19:23

Dakujem vsetkym za rady a doveru :) Vazim si to a idem do toho.. Co sa tyka kupy tak nemam az tolko finacii, bude to musiet byt do 2500 eur. Ale budem sa snazit radsej zobrat auto s mensim vykonom ako s vacsim, do ktoreho by som musel v buducnosti vrazat..

6Flesh
Auto: BMW E34 535i

Nedeľa, 3. Mája 2009, 08:57

je to paradicka zo zadkom :-D hehe vcera som kupil moje prve bawo, je donho trba strcit nejaky balik penazi ale som spokojny :-) takze kup to :-) no a otom ze kto tu jazdi na filcke s predkom co ma 5koni by som moc nehovoril,nemal som zidnu skodofku...
-pán vodič, mate zodrate gumy.
-Kde? Ktoré?
-vzadu,to je na technicak a znacky
-Ale kdee šak to to je este dobre na dojazd uplna pohoda
-trcia vam z toho spagáty
-hmm šak hovorim ze to je dobré :-D

xtreme
Auto: felda, stilo

Pondelok, 4. Mája 2009, 09:07

mauro napísal:
Dakujem vsetkym za rady a doveru :) Vazim si to a idem do toho.. Co sa tyka kupy tak nemam az tolko finacii, bude to musiet byt do 2500 eur. Ale budem sa snazit radsej zobrat auto s mensim vykonom ako s vacsim, do ktoreho by som musel v buducnosti vrazat..

kup radsej s vacsim vykonom.. resp. radsej 6-valec.. znesu viac ako 4-valce :idea: pritom spotreba skoro rovnaka (samozrejme zalezi od jazdy) a vykon o poznanie vacsi..
.

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Utorok, 5. Mája 2009, 11:33

Pripajam sa k 6valcu. Ked kupis nieco s mensim obsahom a ten manik pred tebou mu nakladal, tak sa moze stat ze coskoro odide motor. A 6valec tak lahko neustves.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

GOOSE
Auto: BMW E34 525i

Utorok, 5. Mája 2009, 11:44

Predokolka ma rovnake problémy v zime ako zadokolka. Aspon co sa rozbiehania týka.
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

Štiky
Auto: ///M-Power

Streda, 6. Mája 2009, 18:01

RWD - Really car
FWD - Fake!
AWD - Ready for offroad
:mrgreen:
http://stiky.tumblr.com/
BMW E36 3.2 ///MPower] Wide body-Drift Special!"
///M-Power

xxxenka1
Auto: BMW Compact 320 TD
Kraj: Prešovský

Piatok, 8. Mája 2009, 10:06

Ahoj, to vôbec nevadí, že si len teraz dostal vodičák, ja mám vodičšký rok a z toho najazdených km možno 3000 :) že aj na bicykli mám viac :))))
Autoškolu som robila na benzinovej fabii, potom som si požičala od priateľa BMW 325 tds - prvy prijemný pocit z jazdy :) a ešte som skúsila Peugeot benzinak 1.4 a Corsu 1.3 tuším, ale nič sa nevyrovnalo BMW :)
Tak som si tiež ako svoje prvé auto kúpila BMW 320td compact, no a poviem Ti, že mám tam 150 koní, takže asi vieš, o čom to je :)
Jedine mám obavu zo zimy, lebo vtedy môže byť ten zadný náhon aj zradný...napr. raz sme išli na lyžovačku s priateľom na jeho 325 tds BMW a z ničoho nič sme dostali hodiny...a ten chalanisko má najazdených asi 700 tis km a zadi aj na kamione....takže nikdy nevieš, ako sa autíčko zachová ....
Myslím, že vo výbave je ASC tuším sa to volá, stabilizátor, keď ťa začne šmýkať auto uberá plyn a snaží sa udržať ťa na ceste :)))) Ale tiež sa na to nedá úplne spoľahnúť...
Najlepšie normálne trénovať šmyk niekde na nejakom parkovisku, aby si nezostal prekvapený, keď sa ti to stane...Ja sa už tiež teším na zimu :))))
A ešte jedna vec, treba dávať bacha aj keď je mokrá cesta, vtedy môže byť účinok podobný ako v zime na snehu .....takže kus viac opatrnosti s BMW nezaškodí...prajem veľa šťastných km
ahoj Xenia
Compact 320 td, 110 kw

Pepe
Auto: bembo
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 14. Mája 2009, 06:49

Ak si si už kúpil afto, tak ti gratulujem! Prajem ti veľa km bez nehody a na zamyslenie toto viewtopic.php?f=19&t=14330&p=199484&hilit=+najsmutnej%C5%A1ie+foto#p199484.
Tak aby som upresnil. Prvé afto môjho syna po doch týždňoch! Bacha na to, bawo je drba a nie fábia z autoškoly!

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných