Piatok, 8. Mája 2009, 10:06
Ahoj, to vôbec nevadí, že si len teraz dostal vodičák, ja mám vodičšký rok a z toho najazdených km možno 3000 :) že aj na bicykli mám viac :))))
Autoškolu som robila na benzinovej fabii, potom som si požičala od priateľa BMW 325 tds - prvy prijemný pocit z jazdy :) a ešte som skúsila Peugeot benzinak 1.4 a Corsu 1.3 tuším, ale nič sa nevyrovnalo BMW :)
Tak som si tiež ako svoje prvé auto kúpila BMW 320td compact, no a poviem Ti, že mám tam 150 koní, takže asi vieš, o čom to je :)
Jedine mám obavu zo zimy, lebo vtedy môže byť ten zadný náhon aj zradný...napr. raz sme išli na lyžovačku s priateľom na jeho 325 tds BMW a z ničoho nič sme dostali hodiny...a ten chalanisko má najazdených asi 700 tis km a zadi aj na kamione....takže nikdy nevieš, ako sa autíčko zachová ....
Myslím, že vo výbave je ASC tuším sa to volá, stabilizátor, keď ťa začne šmýkať auto uberá plyn a snaží sa udržať ťa na ceste :)))) Ale tiež sa na to nedá úplne spoľahnúť...
Najlepšie normálne trénovať šmyk niekde na nejakom parkovisku, aby si nezostal prekvapený, keď sa ti to stane...Ja sa už tiež teším na zimu :))))
A ešte jedna vec, treba dávať bacha aj keď je mokrá cesta, vtedy môže byť účinok podobný ako v zime na snehu .....takže kus viac opatrnosti s BMW nezaškodí...prajem veľa šťastných km
ahoj Xenia
Compact 320 td, 110 kw