... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Jozef
Autor témy
Auto: BMW 318i 105kw
Kraj: Žilinský

E46/320D - čerpadlo

Streda, 15. Apríla 2009, 12:12

Takže nazdar chlapi. Viem že tu už niečo podobne bolo ale teraz by sa zišli jasné odpovede. :)

Auto neštartuje. Podla mna to je pravdepodobne čerpadlo ide o model 320D-100Kw a ako som čítal všelikde tak je to dosť kazové čerpadlo.
Skúšal som odkrútiť hadičku ku tryske a štartovať tak strek nafty do cez hadičku ma byť už pod silným tlakom či až keď chiti tak tam je velky tlak? Lebo ja ked štartujem tak tam ide nafta ale nie pod tlakom tak normalne tečie nič extra.

Takže asi na to že je to čerpadlo vadné tak som v predchádzajúcich témach čítal o čerpadlách a nikde som nenašiel nejaku cenu kolo stoji alebo niečo take. Boli tam síce ceny ale jeden písal 100 000 jeden 30 000 aj 15 000 tam bolo a tak rozne tak aka je normalna cena dajme tomu v Bosch? A ked už bolo aj písane o repase tak aký velky je rozdiel medzi tým repasom a original novým keby sa dal. A nájde počítač hneď chybu že je zlé čerpadlo? cez normálnu koncovku nie priamo na čerpadle?

luky2208
Kraj: Prešovský

Re: E46/320D - čerpadlo

Streda, 15. Apríla 2009, 12:43

Jozef napísal:
Takže nazdar chlapi. Viem že tu už niečo podobne bolo ale teraz by sa zišli jasné odpovede. :)

Auto neštartuje. Podla mna to je pravdepodobne čerpadlo ide o model 320D-100Kw a ako som čítal všelikde tak je to dosť kazové čerpadlo.
Skúšal som odkrútiť hadičku ku tryske a štartovať tak strek nafty do cez hadičku ma byť už pod silným tlakom či až keď chiti tak tam je velky tlak? Lebo ja ked štartujem tak tam ide nafta ale nie pod tlakom tak normalne tečie nič extra.

Takže asi na to že je to čerpadlo vadné tak som v predchádzajúcich témach čítal o čerpadlách a nikde som nenašiel nejaku cenu kolo stoji alebo niečo take. Boli tam síce ceny ale jeden písal 100 000 jeden 30 000 aj 15 000 tam bolo a tak rozne tak aka je normalna cena dajme tomu v Bosch? A ked už bolo aj písane o repase tak aký velky je rozdiel medzi tým repasom a original novým keby sa dal. A nájde počítač hneď chybu že je zlé čerpadlo? cez normálnu koncovku nie priamo na čerpadle?

Takže na 99% je čerpadlo v tvojom prypade KO. Zavadu ti vyhodí diagnostyka či už cez auto alebo priamo na čerpadle len vtedy ak je poškodená elektronyka čerpadla nie ak je mechanycky vadné.
čerpadlo BOSCH repas=900€
nové BOSCH=cca 3000€
oprava= cca 800€
Oprava=vymena RJ čerpadla + vymena opotrebovaných sučiastok + nastavenie.
Repas alebo tiež aj "Vymenný sposob"= odovzdaš svoje pokazené čerpadlo a oni ti daju ako nové ale je to vlastne opravene čerpadlo,rozdiel od noveho nepoznaš. len čislo a cena je iná.
Nové=nové :mrgreen:
Vymenný sposob je podla mna v tomto prypade najvyhodnejší. :wink:

Jozef
Autor témy

Streda, 15. Apríla 2009, 13:05

Tak taketo vysvetlenie stači. :) A kde spravia takuto opravu toho čerpadla rozne v servisoch? :D či maš konkretne ceny na nejaky servis? a dokazal by som sam odkrutit to čerpadlo na to že to vidim prvý krat :) a že by som ho to zaviezol niekde na tu opravu.

A luky2208. Chcel by som čo najskor zohnať čo ho zapojim na počitač. Dneska som jednemu volal a vravel že može byť vadne aj nejake čidlo alebo že stači aby bolo jedna tryska zlá a nepojdu všetky dobre takže neviem či je na tom niečo pravdy alebo ako to je vieš poradiť? :), zatial niečo bez počitača asi nič čo

jozzo
Kraj: Košický

Streda, 15. Apríla 2009, 15:32

viewtopic.php?f=2&t=16123

tu to teraz riešime,auto sme vcera odtiahli do dizel servisu v Ke,mechanik ho vyberie,pošle na repas a znovu namontuje,sú na to potrebné prípravky,on sa venuje len dizlom a ich opravám,takže vsetko potrebné má,je tam Bosch VP 44 čerpadlo,oprava do týždna a cena do 1000 euro so vsetkým aj s robotou a zárukou.Je lepšie to dať robiť jednemu mechanikovi,aby neboli problémy,ktorý ho aj vyberie aj zabezpečí opravu,aby sa potom nevyhovarali jeden na druhého,ked vznikne problém.Posiela to bud do BA alebo Pezinku na opravu samozrejme zo zárukou.Este jeden mech.tu je a ten to posiela do Budapešti,tam je to lacnejsie určite,mám to zistene,ale tiež unho 1000 eur,viacej zarobí na nás :mrgreen: Mi sme sa rozhodli to dať tomu prvemu,toho poznám aj jeho robotu.Vraj VPčka čerpadlá opravuje tak 4-5 do mesiaca,asi je ich sezona :D

Jozef
Autor témy

Streda, 15. Apríla 2009, 16:08

a ešte luky dodvam nieje náhodou nejaká poistky v tom čerpadle že zisti ak je niektora trubička povolena alebo nieje pod tlakom tak nebude riadne striekať ale iba tiecť? Lebo dajme tomu ja som odkrutil tu hadicku a skusil štartnuť a čo ak čidlo zabranilo tomu tlaku a len tieklo?

eddy159

Streda, 15. Apríla 2009, 16:32

Tenti isty problem riesili aj tu v jednom servise. Doniesli 320d 100Kw ze nechce vobec naskocit. Dali to na diagnostiku a ta ukazala vadnu trysku na 4 valci to je ta s tou elektronikou. Dali tam novu auto nechcelo ani teraz nastartovat. Zase ho dali na diagnostiku a ukazala vadne cerapadlo. Nedavalo ani dostatocny tlak ked sa odsrobovala trubka od trisky. Cerpadlo vymontovali a odniesli ho do INTERDIESELU to je tuv gyori. Pozreli sa na to a povedali ze elektronika je zla ta vrej stoji 18 000,-sk. Cerpadlo nastavili dali novu elektroniku a poslali naspat aj tu starou elektroniku. Cerpadlo namontovali a auto naskocilo. Vypital som si od nich tu staru elektroniku lebo otec ma take iste a co keby potreboval nejaky ventil alebo snimac co je na pumpe. Doma som sa na to pozrel a na ventile ktory pusta naftu bola odpadana od teploty izolacia s drota. Pytal som sa elektrikarov a povedali ze to mohlo byt aj tym. Takze odporucam vybrat cerpado a popozerat a preverit drouty lebo za taku sprostu chbu zaplatit 18 000,-sk je zbytocne ked to vyriesi kusok izolacky.

Jozef
Autor témy

Streda, 15. Apríla 2009, 16:46

no tak to by bolo fajn keby to malo byť len tymto ale tak ked je auto funkčne aj s čerpadlom a odkrutiš tu hadičku aby si videl či ide do trysky nafta že či ide pod silnym prudom nafta či normalne tečie ? tak toto nevieš čo že či tam je ta poistka nejaka na to že keby to pustilo aby nebol taky silny tlak. Lebo u mna už ta radosť z jazdy mizne pomaly :) teraz ma nasralo riadne 40 km od domu nechať
eddy159 napísal:
Tenti isty problem riesili aj tu v jednom servise. Doniesli 320d 100Kw ze nechce vobec naskocit. Dali to na diagnostiku a ta ukazala vadnu trysku na 4 valci to je ta s tou elektronikou. Dali tam novu auto nechcelo ani teraz nastartovat. Zase ho dali na diagnostiku a ukazala vadne cerapadlo. Nedavalo ani dostatocny tlak ked sa odsrobovala trubka od trisky. Cerpadlo vymontovali a odniesli ho do INTERDIESELU to je tuv gyori. Pozreli sa na to a povedali ze elektronika je zla ta vrej stoji 18 000,-sk. Cerpadlo nastavili dali novu elektroniku a poslali naspat aj tu starou elektroniku. Cerpadlo namontovali a auto naskocilo. Vypital som si od nich tu staru elektroniku lebo otec ma take iste a co keby potreboval nejaky ventil alebo snimac co je na pumpe. Doma som sa na to pozrel a na ventile ktory pusta naftu bola odpadana od teploty izolacia s drota. Pytal som sa elektrikarov a povedali ze to mohlo byt aj tym. Takze odporucam vybrat cerpado a popozerat a preverit drouty lebo za taku sprostu chbu zaplatit 18 000,-sk je zbytocne ked to vyriesi kusok izolacky.

eddy159

Streda, 15. Apríla 2009, 16:59

ked cerpadlo nebolo v poriadku naftu to takpovediac s trubky len stalo naftu . Ked uz bola na cerpadle nova elektronika len trocha odtiahly srob na tryske a nafta ostriekala cely motor. Nie nema to ziadnu pojistku.

luky2208

Streda, 15. Apríla 2009, 17:11

ak pryde ku mne take auto tak postup je takyto :1, napojím sa na diagnostycku zasuvku auta.Ta može ukazat bud nič alebo napiše elektronika čerpadla vadná.
2,ak nenapiše nič tak odpojim konektor z čerpadla a napojim sa priamo na RJ čerpadla. tam mi to napiše bud pameť zavad 0 chyb alebo presne zavadu alebo ani nenadviažem spojenie a to znamená že je RJ čerpadla KO.
3,ak sa z RJ čerpadla spojim a napiše počet zavad 0 , tak odšrubujem vysoko tlake trubky otočim ich hore nohami a napojim na nich rezervne trysky ktoré mam prypravené. Potom začnem štartovať motor a sledujem či čerpadlo pretlačí trysku. Večšinou je to tak že ked povolim trubku tak pry štartovaní nafta vyteká ale ked ju prytiahnem tak nepretlačí trysku. vtedy je čerpadlo mechanicky KO.
Tieto 3 bodi platia za predpokladu že podavacie čerpadlo v nadrži je OK a nieje nič zapchaté, filter a pod.....

Jozef
Autor témy

Streda, 15. Apríla 2009, 19:22

dneska som zas niečo o tom zisťoval tak mi jeden tvrdil že čerpadlo nemože odyjisť len za sekundu. Odyšlo to tak že som normalne šiel a a auto zhaslo. On tvrdil že by začalo nejak divne trhať alebo zle šľapať alebo všeličo ale nie zo sekundy na sekundu. Este ak možem dodať že niečo pred tým som tankoval na pumpe je nejaka možnosť že by tam bol zmiešaný benzin alebo niečo take. čo by spravil diesel keby mal naftu zmiešanu s benzinom?
luky2208 napísal:
ak pryde ku mne take auto tak postup je takyto :1, napojím sa na diagnostycku zasuvku auta.Ta može ukazat bud nič alebo napiše elektronika čerpadla vadná.
2,ak nenapiše nič tak odpojim konektor z čerpadla a napojim sa priamo na RJ čerpadla. tam mi to napiše bud pameť zavad 0 chyb alebo presne zavadu alebo ani nenadviažem spojenie a to znamená že je RJ čerpadla KO.
3,ak sa z RJ čerpadla spojim a napiše počet zavad 0 , tak odšrubujem vysoko tlake trubky otočim ich hore nohami a napojim na nich rezervne trysky ktoré mam prypravené. Potom začnem štartovať motor a sledujem či čerpadlo pretlačí trysku. Večšinou je to tak že ked povolim trubku tak pry štartovaní nafta vyteká ale ked ju prytiahnem tak nepretlačí trysku. vtedy je čerpadlo mechanicky KO.
Tieto 3 bodi platia za predpokladu že podavacie čerpadlo v nadrži je OK a nieje nič zapchaté, filter a pod.....

luky2208

Streda, 15. Apríla 2009, 19:52

[quote="Jozef"]dneska som zas niečo o tom zisťoval tak mi jeden tvrdil že čerpadlo nemože odyjisť len za sekundu. Odyšlo to tak že som normalne šiel a a auto zhaslo. On tvrdil že by začalo nejak divne trhať alebo zle šľapať alebo všeličo ale nie zo sekundy na sekundu. Este ak možem dodať že niečo pred tým som tankoval na pumpe je nejaka možnosť že by tam bol zmiešaný benzin alebo niečo take. čo by spravil diesel keby mal naftu zmiešanu s benzinom?
Toto čerpadlo prestane isť za sekundu !!! jednoducho ideš a odrazu ti niekto vyberie kluče zo spinačky.Tak takto sa to stane. Alebo to odstavyš pred obchodom,na pumpe atd..... a už to nenatočiš !!!

alfi666

Streda, 15. Apríla 2009, 19:59

luky - a aj sa to nejak prejavuje predtym?... bo mne auto slape na 100%... to teraz kua nemam ist na dovolenku, lebo sa budem bat, ze ma to niekde necha? :shock: .. da sa to overit, ze je to cerpadlo "na odchode" ?
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

darty
Kraj: Trnavský

Streda, 15. Apríla 2009, 20:04

[quote="Jozef"]dneska som zas niečo o tom zisťoval tak mi jeden tvrdil že čerpadlo nemože odyjisť len za sekundu. Odyšlo to tak že som normalne šiel a a auto zhaslo. On tvrdil že by začalo nejak divne trhať alebo zle šľapať alebo všeličo ale nie zo sekundy na sekundu. Este ak možem dodať že niečo pred tým som tankoval na pumpe je nejaka možnosť že by tam bol zmiešaný benzin alebo niečo take. čo by spravil diesel keby mal naftu zmiešanu s benzinom?[quote]

Omyl veľký [-X, zdochne bez varovania. Tiež som hľadal všetky iné možnosti, ale
bohužiaľ, keď má dosť nafty a len ští tak je v p... a chce to repas.
EDIT: sorry luky bol rýchlejší
Ja neviem...

jozzo
Kraj: Košický

Streda, 15. Apríla 2009, 20:06

presne tak,je to zákerné jak svin,auto do poslednej chvile ide trebarz jak nove a potom :-({|= koniec,nerieš to,zisti si možnosti a davaj ho robiť,strácaš len čas špekulovaním.Ono je to fakt smola,je to tým pádom strašne nespolahlivé,nedáva to o sebe vôbec vedieť,brata som piatok pritiahol z Ukrajiny :mrgreen: Teraz už môže isť kludne v lete do chorvátska,bude to mať po repase a dúfam bude pokoj pár rokov,dokým to nepredá

darty
Kraj: Trnavský

Streda, 15. Apríla 2009, 20:13

Alfi,ak to má už dosť nabehané, nestálo by za úvahu zistiť koľko by
stála výmena predsuvníka v čerpadle, ktorý spôsobuje odpálenie RJ
čerpadla? Ak sa nemýlim. A zároveň pretesniť.
Ja neviem...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných