... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Jozef napísal:Takže nazdar chlapi. Viem že tu už niečo podobne bolo ale teraz by sa zišli jasné odpovede. :)
Auto neštartuje. Podla mna to je pravdepodobne čerpadlo ide o model 320D-100Kw a ako som čítal všelikde tak je to dosť kazové čerpadlo.
Skúšal som odkrútiť hadičku ku tryske a štartovať tak strek nafty do cez hadičku ma byť už pod silným tlakom či až keď chiti tak tam je velky tlak? Lebo ja ked štartujem tak tam ide nafta ale nie pod tlakom tak normalne tečie nič extra.
Takže asi na to že je to čerpadlo vadné tak som v predchádzajúcich témach čítal o čerpadlách a nikde som nenašiel nejaku cenu kolo stoji alebo niečo take. Boli tam síce ceny ale jeden písal 100 000 jeden 30 000 aj 15 000 tam bolo a tak rozne tak aka je normalna cena dajme tomu v Bosch? A ked už bolo aj písane o repase tak aký velky je rozdiel medzi tým repasom a original novým keby sa dal. A nájde počítač hneď chybu že je zlé čerpadlo? cez normálnu koncovku nie priamo na čerpadle?
eddy159 napísal:Tenti isty problem riesili aj tu v jednom servise. Doniesli 320d 100Kw ze nechce vobec naskocit. Dali to na diagnostiku a ta ukazala vadnu trysku na 4 valci to je ta s tou elektronikou. Dali tam novu auto nechcelo ani teraz nastartovat. Zase ho dali na diagnostiku a ukazala vadne cerapadlo. Nedavalo ani dostatocny tlak ked sa odsrobovala trubka od trisky. Cerpadlo vymontovali a odniesli ho do INTERDIESELU to je tuv gyori. Pozreli sa na to a povedali ze elektronika je zla ta vrej stoji 18 000,-sk. Cerpadlo nastavili dali novu elektroniku a poslali naspat aj tu starou elektroniku. Cerpadlo namontovali a auto naskocilo. Vypital som si od nich tu staru elektroniku lebo otec ma take iste a co keby potreboval nejaky ventil alebo snimac co je na pumpe. Doma som sa na to pozrel a na ventile ktory pusta naftu bola odpadana od teploty izolacia s drota. Pytal som sa elektrikarov a povedali ze to mohlo byt aj tym. Takze odporucam vybrat cerpado a popozerat a preverit drouty lebo za taku sprostu chbu zaplatit 18 000,-sk je zbytocne ked to vyriesi kusok izolacky.
luky2208 napísal:ak pryde ku mne take auto tak postup je takyto :1, napojím sa na diagnostycku zasuvku auta.Ta može ukazat bud nič alebo napiše elektronika čerpadla vadná.
2,ak nenapiše nič tak odpojim konektor z čerpadla a napojim sa priamo na RJ čerpadla. tam mi to napiše bud pameť zavad 0 chyb alebo presne zavadu alebo ani nenadviažem spojenie a to znamená že je RJ čerpadla KO.
3,ak sa z RJ čerpadla spojim a napiše počet zavad 0 , tak odšrubujem vysoko tlake trubky otočim ich hore nohami a napojim na nich rezervne trysky ktoré mam prypravené. Potom začnem štartovať motor a sledujem či čerpadlo pretlačí trysku. Večšinou je to tak že ked povolim trubku tak pry štartovaní nafta vyteká ale ked ju prytiahnem tak nepretlačí trysku. vtedy je čerpadlo mechanicky KO.
Tieto 3 bodi platia za predpokladu že podavacie čerpadlo v nadrži je OK a nieje nič zapchaté, filter a pod.....