... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
jozzo
Autor témy
Kraj: Košický

E46/320D - Neštartuje

Piatok, 10. Apríla 2009, 08:17

Chlapi,pomôžte mi,bracho ostal na ukrajine stať s 320 D ,auto zrazu zdochlo,toči štartér a nenaskočí.Vsetky filtre nové,žhaviče funkčné,poistky OK,nemali ste to niekto?nejaká typická choroba a pod. týchto aut.Viem že na VW group je tam nejaké rele,ktore tiež tobí šarapatu,či tu nieje niečo podobne.

djlaco
Auto: 325 tds
Kraj: Trenčiansky

Re: help-neštartuje E46 320D

Piatok, 10. Apríla 2009, 08:36

jozzo napísal:
Chlapi,pomôžte mi,bracho ostal na ukrajine stať s 320 D ,auto zrazu zdochlo,toči štartér a nenaskočí.Vsetky filtre nové,žhaviče funkčné,poistky OK,nemali ste to niekto?nejaká typická choroba a pod. týchto aut.Viem že na VW group je tam nejaké rele,ktore tiež tobí šarapatu,či tu nieje niečo podobne.

Tlači mu naftu?
BMW 325 tds touring vyrobene - Regensburg

jozzo
Autor témy

Piatok, 10. Apríla 2009, 08:43

to je problem zisťiť,teraz na tom pracuje,potrebuje to oddeklovať cele,aby sa dostal k cerpadlu a zistiť to,zobral len zakladný vercajk tak to nevedel oddeklovať,s nejakým ukrajincom to teraz riešia.Ma napadol elektrospinač na čerpadle,čo zap.a vyp.motor,neviem jak to tam je riešené,ja mam VW

djlaco

Piatok, 10. Apríla 2009, 08:53

Najlepsie oddeklovat a pozriet to cepradlo ci mu ide nafta. Este skontrolovat bateriu ci dodava stavu. Ale bez vercajku to bude tazke :( Alebo potom navstivit miestny autoservis. Pripadne este skontrolovat ci nema upchati palivovi filter. Alebo zeby nekvalitna ukrajinska nafta?

jozzo
Autor témy

Piatok, 10. Apríla 2009, 08:59

naftu tankuje ako aj my benzin na jednej z najlepšich pump,tam jazdia tiež dizle a doba aj tam pokročila,su to vetšinou nové alebo zánovné autá,možno daktoré aj vaše :lol: ale filter pozeral,aj ho vybral,a skusil bez filtra.Tankoval pred týždnom tiež tam a jazdil v pohode,dnes este nestihol natankovať a zdochlo.Nuž čakam tel.jak si poradi,inak berem lano a idem ponho

djlaco

Piatok, 10. Apríla 2009, 09:04

jozzo napísal:
naftu tankuje ako aj my benzin na jednej z najlepšich pump,tam jazdia tiež dizle a doba aj tam pokročila,su to vetšinou nové alebo zánovné autá,možno daktoré aj vaše :lol: ale filter pozeral,aj ho vybral,a skusil bez filtra.Tankoval pred týždnom tiež tam a jazdil v pohode,dnes este nestihol natankovať a zdochlo.Nuž čakam tel.jak si poradi,inak berem lano a idem ponho

Daj potom vediet ako to dopadlo som zvedavi kde bude chyba.

luky2208
Kraj: Prešovský

Piatok, 10. Apríla 2009, 10:39

napiš aka to je verzia. 100 alebo 110 Kw. Ak je to 100 Kw-tova tak to auto pryde domov už len na odtahovaku.Je to klasická a jedina choroba tohto motora. Auto ide a zrazu ticho,alebo niekam prydeš odstavýš ho a už ho nenatočíš. :(
Vstrekovacie čerpadlo je KO.

darty
Kraj: Trnavský

Piatok, 10. Apríla 2009, 11:21

luky2208 napísal:
napiš aka to je verzia. 100 alebo 110 Kw. Ak je to 100 Kw-tova tak to auto pryde domov už len na odtahovaku.Je to klasická a jedina choroba tohto motora. Auto ide a zrazu ticho,alebo niekam prydeš odstavýš ho a už ho nenatočíš. :(
Vstrekovacie čerpadlo je KO.

Presne tak #-o
Ja neviem...

jozzo
Autor témy

Re: E46/320D - Neštartuje

Piatok, 10. Apríla 2009, 18:55

myslím,že je to 100 kw,je to.r.98.,auto sme dotiahli teraz domov,na ukrajine ho medzi tým,čo som prenho prišiel odtiahli do servisu,čo sa špecializuje na BMW,napojili ho na počitač a hned mu vyhodilo-vadne čerpadlo.Takže čerpadlo vonku a repas?kolko to asi vyjde,?

alfi666

Piatok, 10. Apríla 2009, 19:55

ked je to 98 tak je to urcite 100kW........tak toto by som nechcel zazit :roll: .. skoncit dakde v rusku s pokazenym cerpadlom :roll:
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

jozzo
Autor témy

Piatok, 10. Apríla 2009, 20:07

našťastie mu to zdochlo asi 2 km za hranicou na benzinke,hned sa ho ujal velmi ochotný chlapík,obtelefonoval kde sa dalo a odtiahol ho krížom cez celý Užhorod najprv do jedneho,potom do druheho servisu,kde mu urobili diagnostiku.Potom ho pritiahol naspeť na tú pumpu,odkial som ho odtiahol domov,Ale komplet diagnostika?hadajte,kolko zapýtal - 20 hrivien,to je asi 2 eurá :D a chlapík za ochotu,telefonovanie,ťahanie s džípom tu i tam zapýtal 70 hrivien,to je asi 7 euro,dostal 100 hrivien za ochotu.Ale ludia strasne ochotný pomôcť,každý dajako sa snažil.U nas sa to už dajako nevidí.

luky2208

Sobota, 11. Apríla 2009, 08:02

jozzo napísal:
myslím,že je to 100 kw,je to.r.98.,auto sme dotiahli teraz domov,na ukrajine ho medzi tým,čo som prenho prišiel odtiahli do servisu,čo sa špecializuje na BMW,napojili ho na počitač a hned mu vyhodilo-vadne čerpadlo.Takže čerpadlo vonku a repas?kolko to asi vyjde,?

minuli tiždeň som to menil jednemu chlapikovy z KK a doniesol origo čerpadlo na vymenny spôsob a dal za neho 950€ niekde v Polsku lebo tu sa dalo najlacnejšie zohnať za neakých 1100€. Samozrejme + praca k tomu.
PS:odporučam radšej takyto repas alebo nové ako oprava,lebo sa s toho zblazniš ked ti opravia čerpadlo a nepôjde a takto sa to bude opakovať aj 3-4x kym auto pôjde ak vôbec pôjde tak ako má. :-k
Repas alebo nové ti pryde nastavené a zaistené !!! len založiš prypravky(vačka/kluka) vložiš čerpadlo, všetko zatiahneš a štart.

luky2208

Sobota, 11. Apríla 2009, 08:55

Funkčne čerpadlo z druheho auta ti po založeni do tvojho nebude fungovať !!! To len ak rozmyšlaš nad čerpadlom z neakej buračky. [-X [-X [-X

jozzo
Autor témy

Sobota, 11. Apríla 2009, 12:03

luky2208 napísal:
Funkčne čerpadlo z druheho auta ti po založeni do tvojho nebude fungovať !!! To len ak rozmyšlaš nad čerpadlom z neakej buračky. [-X [-X [-X

a prečo nebude?takže urobiť repas toho pokazeneho?ale ved si pisal,že si robil chlapikovi,čo priniesol čerpadlo po výmene kus za kus dakde s polska,jak si to potom rozhýbal?

luky2208

Sobota, 11. Apríla 2009, 12:18

jozzo napísal:
a prečo nebude?takže urobiť repas toho pokazeneho?ale ved si pisal,že si robil chlapikovi,čo priniesol čerpadlo po výmene kus za kus dakde s polska,jak si to potom rozhýbal?

To čo doniesol je origo od firmi BOSCH je na nom blomba a aj ta nalepka čo vydíš len je z neakeho obchodu z Polska. Je uplné čisté,vynulované,nastavené a zaistené. Ak to čerpadlo napojíš raz na kabel a zapneš klúč spinačky tak je použitelné už len v tom jedinom aute.
To čo je na obrazku je vlastne nové ale volá sa to :na vymenný spôsob a je lacnejšie ako fungláč. To čerpadlo ma aj ine čislo ale je take iste.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných