... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
SurrendeR napísal:malicko to papa vodu, ale ozaj len malo
po odpojeni vahy vzduchu ziaden rozdiel, iba to este horsie taha a viac zere a ma problem stabilizovat volnobeh, casom ho stabilizuje
olej nezere, mam ho pri vrchnej ryske.
takze posledny valec ma tlaky len 6 ostatne maju nad 12 - 13 ( s vynimkou jedneho >> 10)
zvysena sporteba benzinu, smrad z vyfuku ako zo skodovky na sytici v zime, a samozrejme ze aj ten dym je ako zo skovky + 2 valce navyse
ked nastartujem, tak to zacne dymit asi po cca 2min volne nastartovaneho..., cize za uplne studena to nedymi.
tieto symptomy naznacuju na co?
stalo sa to po tomto:
vymena oleja na 5W40 (neviem aky bol predtym, ale na plaste som mal napisane presne tento)
vymena vzduchoveho filtra za sportovy a tu sa stala takato vec... nemal som to ako mat upevnene, tak to drzalo len tak, na vahe vzduchu (upevnene)
casom mi ale vaha + filter "padol" dole z kolena, cize som nasaval nemerany , nefiltrovany vzduch... filter sa opieral o remenicu, a trosku sa z neho ubrusilo (cca 1mm ciarka)
taktiez som nemal kam pripojit "termostat" co bol upevneny v airboxe, tak bol len tak polozeny.
teraz je vsetko naspet v povodnom stave ale problem sa nevyriesil...
dymi, spotreba, a obcas ho pri rozbiehani z 0 dusi
lambda sonda tam neni a ani nebola.
SurrendeR napísal:Miso, na plastovom kryte nad chladicom som mal napisane 5W40 200 000 km
tak som tam dal taky isty... 5W40
keby tam bol nedajboze mineralny a teraz som dal syntetiku, tak da sa to nejak zachranit?
SurrendeR napísal:nooo nebolo tam nic, bolo to ciste, teda ja neviem... neboli tam ziadne nanosy...
a ako potom zistim aky olej tam bol? ako sa to da rozoznat?
co sa da ine spravit okrem rozobratia a pucovania?