... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
vinco
Autor témy

zaseknute brzdy

Piatok, 27. Februára 2009, 07:41

cafte. po dlhsom stani koli nepojazdnosti auta som chcel ist do servisu. najprv som si myslel ze mi zamrzla brzda ale ani po nahriati kotuca a prasiatok nepovolila. da sa to neako uvolnit? dik
E36 318i Touring

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Re: zaseknute brzdy

Piatok, 27. Februára 2009, 08:43

Odstrobuj odvzdusnovak, a najlepsie aj hadicku a potom odsrobuj vrchnu cast prasiatka (sroby su v zadu pod umelohmotnymi kritkamy) a opatrne to vyby odtial kladivom. Ked to budes mat von, skus rozhybat ten valcek, ak nepojde tak to daj niekomu kto to vie rozobrat, alebo kup nove.

luky2208
Kraj: Prešovský

Re: zaseknute brzdy

Sobota, 28. Februára 2009, 13:28

s tým rozobratim mal roonie pravdu ale urob to tak že strmeň odšrubuješ a po zvesení dolu pozry či niesu prydreté vodiace kolyky:su to tie v ktorých su zašrubované skrutky na 13ku kluč a držia strmeň. Ak nebudú zadreté tak nechaj strmeň vysieť na hadičke a šlapaj na brzdu pokial nevypadne piestik von. Potom strmeň pryšrubuj speť a povol hadičku. Potom si to daj do sveráku a rozober zbytok(manžeta piestika,tesniaci kružok piestika) všetko dobre očisti.Ak bude piestik moc hrdzavý tak ti pomôže len obiednať opravnú sadu strmeňa:piestik+manžetka+tesniaci kružok. :wink:
PS:ak to budeš skladať tak ten tesniaci kružok namasti olejom aby sa pry vtlačani piesiku nepresekol ! Najprv musíš založiť manžetku na svoje miesto a až tak vtlačiť piestik do strmeňa,inač ju tam už nedostaneš.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 22 neregistrovaných