... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
R0nnIe
Autor témy
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

synteticka nafta

Utorok, 17. Februára 2009, 12:08

Ma niekto skusenosti s pouzivanim syntetickej nafty? Ked som pozeral na internete niejake informacie, zistil som ze ma cetanove cislo az 80 a dokaze rozpustat usadeniny,ktore vznikaju pouzivanim obycajnej nafty. Tak isto som pozeral fotky a rozdiel bol ako vo farbe (syntetika bola priesvitna,tak aj v horlavosti(sintetika skoro vobec nedimila). Uvazujem ze by som ju vyskusal na mojom aute,aku budem mat spotrebu a ako sa to pofpise na vykone. Momentalne pouzivam sprint diesel z omw do ktorej pridavam aditiv vif. este jedna otazka,ak by som dal syntetiku,pouzivat aditiv, alebo tieto aditivi niesu pre synt. naftu? Nepouzivam ho preto aby mi nemrzla nafta,ale pre lebsiu ochranu palivoveho systemu.

dany

Re: synteticka nafta

Utorok, 17. Februára 2009, 13:11

používa sa tam zložka myslím GTL ak si dobre pamätám. U nás Shell V-Power Diesel.Ja používam len toto palivo aj keď je drahšie.Pozri si stránku shell-u dozvieš sa viac

pepo286

Utorok, 17. Februára 2009, 13:43

a kde chces tu synt. naftu tankovat ? .. pokial viem tak sa vyraba zo zemnho plynu (resp. bioplynu) a je dost draha .. no uz dnes sa pouziva a to tak ze sa pridava do tych kvalitnejsich (drahsich) naft ... neviem ale presne ci aj u nas (napr. V-Power Diesel .. to fakt neviem)
E46 320D Touring 100kW (2001)

Mireck
Auto: E32 735i, E21 320,
Kraj: Košický

Utorok, 17. Februára 2009, 20:18

Videl som naftu v aute kupenom v Nemecku a ta nafta bola cira ako voda bezfarebna. Po natankovani nasej nafty uz bolo citit ze auto slabsie tahalo a bola o nieco vyssia spotreba.
E32 - 735i Alpinweiss
E21 - 320 Čečečervena
EX - E30 - 318i

R0nnIe
Autor témy

Streda, 18. Februára 2009, 17:54

Synteticka nafta GTL ako pise dany sa da u nas kupit na pumpach Shell pod nazvom Shell V-Power Diesel. Ma priesvitnu farbu a cetanove cislo 80 oproti klasike ktora ma cca 50 az 55. Neobsahuje skoro ziadnu siru, a udajne su jej cistiace ucinky vyditelne napriklad na triskach, ventiloch atd. uz po 500KM a po 2000km su tieto suciastky uplne ciste. Aj lebsie hory a nesmrdi. No neskusal som ju este, ale ked miniem tuto nadrz, miniem aj rezervu a pojdem natankovat, a uvidim ci to bude rozdiel.

pepo286

Streda, 18. Februára 2009, 18:30

R0nnIe napísal:
Synteticka nafta GTL ako pise dany sa da u nas kupit na pumpach Shell pod nazvom Shell V-Power Diesel. Ma priesvitnu farbu a cetanove cislo 80 oproti klasike ktora ma cca 50 az 55...

sory ale <i>vina

citacia zo stranky SHELLu

Spoločnosť Shell je priekopníkom vo využití technológie syntetických palív GTL (plyn prevedený syntetickou cestou na kvapalinu) v prvotriednych naftových palivách. Unikátna prímes GTL sa primiešava do paliva Shell V-Power Diesel v niektorých krajinách, medzi ktoré patrí aj Slovensko.

takze V-P Diesel nie je cista synt. nafta ale len nafta s primesou GTL .. takze GTL sa v nej pouziva len ako aditivum a predpokladam ze velke percento ho tam nebude ... inac by ta nafta nebola len o 10c drahsia - takze ziadne CČ 80 ani zdaleka ..

BTW .. V-Power Diesel tankujem odkedy som kupil auto .. no kedze som ine netankoval, nemam moznost porovnat vlastnosti s klasickou naftou ... ale som s nim spokojny
E46 320D Touring 100kW (2001)

R0nnIe
Autor témy

Streda, 18. Februára 2009, 20:15

Mas pravdu, teraz som uz nasiel aj to co si pisal ty. Doteraz som cital prospekty kde bolo na zaciatku napisane dost blbo ze ta nafta odsahuje GTL (ked si to clovek normalne precital , tak to pochopil tak ze V power diesel je GTL predavane pod znackov SHELL) , a potom v celom prospekte bolo ospevovane GTL :D Jednoducho vedia ako ojebabrat cloveka =D> . Tak isto neverim ze ak sa to pridava ako aditiv tak ze tam toho taju niejako vela. Mozno par ml do litra. A do tej formule co vyhrala Le mans to davali urcite naopak, par ml nafty a ostatok GTL.

R0nnIe
Autor témy

Streda, 18. Februára 2009, 20:15

Mas pravdu, teraz som uz nasiel aj to co si pisal ty. Doteraz som cital prospekty kde bolo na zaciatku napisane dost blbo ze ta nafta odsahuje GTL (ked si to clovek normalne precital , tak to pochopil tak ze V power diesel je GTL predavane pod znackov SHELL) , a potom v celom prospekte bolo ospevovane GTL :D Jednoducho vedia ako ojebabrat cloveka =D> . Tak isto neverim ze ak sa to pridava ako aditiv tak ze tam toho taju niejako vela. Mozno par ml do litra. A do tej formule co vyhrala Le mans to davali urcite naopak, par ml nafty a ostatok GTL.

limon4
Auto: e92 330i
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 21. Februára 2009, 11:19

ja tiez tankujem iba V-POWER diesel a pridavam este k tomu aditiv ...pisete,ze tam toho vela nebude ,,,asi to tak je ,,ale ta zlozka je tam pridavana na cistenie systemu nie?? takze tvoje auto jazdi na naftu a nie na cistiaci prostriedok,,,
e92 330i
e90 330i EX
e46 330d EX

dzaro2
Auto: BMW 525i BMW 320d
Kraj: Trenčiansky

Streda, 25. Februára 2009, 16:44

Cauko ja beriem len taku ked som dole v IT, vola sa to ze GASOLIO,mam len dobre skusenosti.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 21 neregistrovaných